Brandurile trebuie sa fie la curent cu cele mai importante tendinte in marketingul online daca vor sa ramana relevante pe piata. Si cum dezvoltarea tehnologica nu are limite, de la an la an se remarca schimbari importante. Uneori, ceea ce a functionat in urma cu doi ani s-ar putea sa nu mai aduca niciun rezultat la momentul actual.

Iata care sunt pincipalele trenduri in marketingul digital in acest moment:

1. Content marketing

Cand vorbim de marketing in era digitala, trebuie sa ne focusam pe cel mai important element, si anume continutul. Indiferent care este publicul tinta caruia te adresezi, trebuie sa redactezi textul intr-o maniera originala, care sa provoace si si stimuleze mintea consumatorului. In cazul in care nu esti expert in scrierea de continut dar vrei sa aduci un aport substantial promovarii afacerii tale, apeleaza cu incredere la agentii seo specializate, precum adultseo.ro sau altele cunoscute pe piata.

Cu o strategie potrivita, content marketingul poate avea un impact major in mentinerea clientelei. Ideea e ca nu trebuie sa te limitezi doar la a prezenta continutul, ci si la a incuraja comunicarea bilaterala intre brand si consumator.

2. Video marketing

Un alt trend demn de mentionat este video marketingul. Lumea nu mai are incredere in simple texte ci vrea sa vada cu proprii ochi cum functioneaza produsul si daca le aduce vreun fel de utilitate. Asadar, incepe cu cateva videoclipuri pe platforma Youtube si continua strategia cu live-uri realizate pe Facebook sau story-uri publicate pe Instagram. Marea majoritate a comerciantilor prefera acest mod de publicitate deoarece nu implica costuri exagerate, ci doar un simplu smartphone cu o camera foto/video performanta.

3.  Automatizarea emailurilor

Emailul este in continuare foarte popular insa modul in care este utilizat s-a schimbat destul de mult in ultimii ani. Brandurile au posibilitatea sa trimita mailuri in functie de baza de date si de preferintele clientilor. Astfel, emailurile pot fi personalizate astfel incat sa atraga atentia mai multor categorii de consumatori.

Softurile utilizate pentru automatizarea emailurilor ajuta la eliminarea timpului pierdut cu scrierea lor, minimalizarea erorilor precum si imbunatatirea colaborarii intre multiple departamente in cadrul aceleiasi companii.

4. Realitatea virtuala

Dupa cum mentionam in paragrafele anterioare, consumatorul are nevoie sa fie convins ca un anumit produs sau serviciu este bun. Si cum poate face acest lucru? Printr-o testare virtuala. Practic, folosind realitatea augumentata, se reduce riscul de achizitionare de produse neconforme, oamenii avand posibilitatea de a cunoaste produsul utilizand imagini sau sunete.

5. Social media stories

Motivul principal pentru care story-urile au prins asa de bine la publicul larg este acela ca au o durata de viata scazuta iar clientii nu vor sa le scape nicio oferta. Pe de-o parte, brandurile pot crea videoclipuri live prin care sa se apropie mai usor de potentialii clienti si sa isi creasca popularitatea in mediul online. In schimb, clientii au acces instant la cele mai noi postari si sunt incurajati sa intre cat mai des pe pagina pentru a vedea ce mai e nou.

6. Omnichannel marketing

La inceput, oamenii erau fericiti deoarece puteau sa contacteze o firma atat pe email, prin telefon sau la sediul fizic. Insa lucrurile au progresat iar acum nimeni nu are timp sa caute pe Google informatii despre adresa iar apoi sa intre pe Facebook ca sa citeasca recenzii urmand ca intr-un final sa poata sa vada cateva poze cu produsele abia dupa ce intra pe Instagram.

Avantajul omnichannel marketing este ca asigura o experienta net superioara pentru clienti deoarece pot comunica consecvent si fara alte inconveniente, utilizand toate canalele de comunicare.