Social media este intr-o continua dezvoltare, mereu apare cate ceva nou, care poate prinde sau nu. Cel mai important e content-ul: ai content bun, prinzi, nu ai, nu prinzi. E simplu!

Prin 2014, Tinder a inceput sa faca buzz printre oameni, starnind curiozitati, ocupand timpul celor care aveau prea mult sau ajutand oamenii sa mai filtreze intre ei.

Un nou studiu arata ca exista 50 de milioane de conturi active pe Tinder, care isi verifica profilul de 11 ori pe zi, petrecand in medie 90 de minute pe aceasta aplicatie. Un numar foarte tentant pentru branduri si campaniile lor, precum McDonald’s sau Domino’s Pizza. Am preferat sa vorbesc despre cateva campanii de CSR care au activat pe aceasta retea.

Una dintre primele campanii de acest gen la nivel global este campania Sex Trafficking, gandita de oamenii din agentia Eightytwenty pentru Consiliul de Imigrare din Irlanda. Scopul a fost cresterea gradului de constientizare a dramelor femeilor care au devenit victime ale traficului de fiinte umane. Au fost create profiluri false de Tinder, iar in momentul in care barbatii dadeau swipe femeilor atragatoare, acestea apareau in diverse ipostaze, unele batute, altele hartuite, aratand  decadenta si suferinta acestora.  La final,  erau cate doua poze cu mesaje legate de prostitutie si traficul de femei. Campania a fost un succes, pozele au avut un numar mare de comentarii din parte utilizatorilor, șocați sa descopere adevarata si, totodata, crunta situatie cu care se confrunta aceste femei.

Si Amnesty International Australia a folosit Tinder in acelasi scop ca si campania de mai sus, insa se aduce in discutie problema casatoriilor forțate . Aceasta campanie a fost gandita de cei de la Circul8 si lansata de Ziua Internaționala a Femeii . Pentru inceput, utilizatorii au fost incurajati sa isi puna urmatoarea fotografie la profil:

Dupa aceea, aveau optiunea de a merge pe un site interactiv, in care primeau mai multe informații si, astfel, la sfarsitul zilei, Amnesty International a avut mult mai multe click-uri decat de obicei si sute de oameni care au semnat pentru a deveni membri.

O organizatie non-profit ne arata cum e sa iti dai date si cu altcineva. De exemplu, cu un caine! Totul incepe, ca de obicei, de la un swipe. Utilizatorii aveau posibilitatea de a-si alege un caine cu care sa iasa la  o scurta plimbare. In acelasi timp, acesta primea informatii cu privire la adoptie si voluntariat in cadrul ONG-urilor care se ocupa cu protectia animalelor. Dupa prima intalnire exista posibilitatea sa se ia cainele acasa pentru cateva saptamani. Inca te intrebi cum e sa iesi la intalnire cu un caine? Raspunsul este mai jos!

Desi campaniile sunt de prin 2014, mi-au placut cum au adaptat cateva probleme sociale la o aplicatie de „agatat”. Nu m-au atras niciodata genul acesta de aplicatii, asa ca nu a reusit nimeni sa ma convinga sa imi fac cont, oricat de „misto” si „distractiva” s-ar presupune ca ar fi. E adevarat ca, de cand a aparut Tinder, am mai tras cate un ochi peste un review sau am mai intrebat pe aici, pe acolo cum e sa ai cont si cam ce fel de oameni intalnesti. Eram curioasa sa vad cum evolueaza si ce impact are. Sa stiti ca am auzit numai pareri pozitive. Revenind la campaniile de mai sus, subliniez faptul ca este important ca o companie sa-si adapteze campaniile la tot ceea ce apare nou in social media pentru a tine pasul cu actualitatea si, implicit, a fi cat mai aproape de oameni.