Revista BIZ a publicat azi, în colaborare cu Unlock Market Research, pentru al cincilea an consecutiv, un top al celor mai puternice mărci româneşti, top care se bazează pe un studiu de piaţă al companiei de cercetare menţionată anterior. Am ales primele 10 poziţii şi am pus câştigătorii într-o imagine alături de clasamentele din anii trecuţi.

Pentru o parte dintre mărcile care au apărut în acest top pot identifica şi câteva campanii mari desfăşurate în mediul online, cea mai recentă fiind campania de conştientizare asupra nitraţilor din apă desfăşurată de Aqua Carpatica la începutul acestui an, campanie de care sigur aţi auzit atât pe Facebook cât şi pe multe bloguri româneşti. Şi cu siguranţă efectele campaniei se simt şi în acest clasament, Aqua Carpatica fiind în 2014 pe locul 8.

Tot în categoria asta, cred că Dero a urcat câteva poziţii şi datorită proiectului The Color Run, care s-a desfăşurat anul ăsta în mai multe oraşe din România. E şi despre notorietate până la urmă.

Nu e o regulă, evident, iar cel mai bun exemplu pentru a susţine această afirmaţie e Borsec, marca prezentă pe locul 1 în toţi cei 5 ani de studiu, care nu are nici măcar o pagină de Facebook. Există un site, dar e departe de 2014, atât ca design cât şi ca funcţionalităţi. Şi cu toate astea, iată că se menţine.