Mamicile ocupate care doresc sa stea acasa sa-si creasca micutii, dar care vor de asemenea sa castige bani, au acum oportunitatea unei cariere flexibile de la domiciliu. Daca esti mama si iti doresti sa lucrezi de acasa, ia in considerare urmatoarele 4 idei de activitati online. 

1.  Vinde produse online

Daca ai visat vreodata sa ai un magazin cu vanzare cu amanuntul, acum poti sa pui acest lucru in practica. Nu trebuie sa renunti la visele tale daca acum esti mamica si tai acasa cu ai tai copii. Internetul a facut posibilita vanzarea de produse din orice locatie, chiar si de la tine de acasa. Prin curier, vei putea sa gestionezi usor o afacere de acasa. 

In ceea ce priveste produsele pe care le poti vinde, acestea pot fi creatiile tale sau produse pe care le cumperi en-gros. Cartile (noi sau second hand) sunt o idee foarte buna de produse ce pot fi vandute de acasa. De fapt, chiar exista mai multe afaceri constuite pe aceasta idee. 

2. Fa-ti un blog si devino un content writer

Un blog este un mod distractiv si minunat de a castiga bani, mai ales daca alegi sa creezi un blog in jurul unei pasiuni pe care o ai. Cu ajutorul acestui blog poti oferi informatii gratuite, dar exista mai multe optiuni prin care poti castiga bani. Google AdSense este o idee. 

Apoi, daca vei scrie continut de calitate si vei avea mai mult trafic pe site, va fi si mai usor sa faci bani cu blogul tau. De exemplu, pe ibox.ro poti sa-ti inregistrezi blogul cu un cont de publisher. Unele afaceri vor dori sa plaseze advertoriale pentru link building pe site-ul tau, iar tu vei primi bani pentru acest lucru. 

Daca alegi sa scrii tu continutul pentru acel advertiser, vei avea un venit suplimentar din servicii de content writing. 

Cu un blog bun poti face bani prin produse afiliate, vanzare de spatiu publicitar sau vanzarea produselor proprii. 

Secretul succesului unui blog este sa construiesti un trafic bun prin marketing digital. Cu cat traficul va fi mai mare, cu atat vei putea sa castigi mai multi bani. 

3. Ofera un serviciu online

Posibilitatile sunt practic nelimitate. Gandeste-te la ce abilitati, pasiuni si interesa, dupa care incearca sa vezi cum poti transforma aceste lucruri intr-un serviciu pe care sa-l poti oferi practic. 

Iata cateva idei: 

  • revizuirea documentelor legale, 

  • asistenta virtuala pentru diferite firme etc. 

De fapt, poti sa incepi de la sarcinile pe care le aveai atunci cand lucrai intr-o companie si sa demarezi propria afacere de acasa. Te poti concentra pe oferirea de servicii pentru publicul larg sau poti alege sa lucrezi exclusiv cu firme.

4. Afiliere

Produsele si serviciile afiliate prin marketing inseamna sa primesti bani daca recomanzi o afacere.  Este acel marketing “din gura in gura”. Un lucru interesant la aceasta idee de a face bani de acasa, este sa nu trebuie sa livrezi sau sa vinzi tu direct produsele sau serviciile. Cei mai bine platiti marketeri de afiliere fie au un blog de nisa, fie utilizeaza o pagina online si un sistem de newsletter pentru a promova linkuri speciale de afiliere. Cand linkul este folosit pentru o achizitie, poti castiga un comision din acea tranzactie. 

Iata cate idei interesante exista pentru mamele care vor sa lucreze de acasa. Intra pe ibox si incepe sa faci bani cu servicii de content writing sau cu blogul tau (daca ai deja un blog sau un site cu trafic bun). Hai sa vezi cum functioneaza!