Se spune ca lucrurile bune din viata necesita timp, si asa este si in SEO, un proces riguros si consistent, care  este sinonim cu rabdare, disciplina si perseverenta .

Optimizarea pentru motoarele de cautare (SEO) este importanta pentru ca site-ul dvs. sa fie mai vizibil si sa aiba mai multa autoritate in motoarele de cautare web .

Realizarea unei strategii SEO de succes va ajuta mai multi oameni sa gaseasca site-ul companiei dvs. si, astfel, sa atraga mai multi clienti potentiali.

Care este scopul SEO? O strategie buna de optimizare SEO ajuta site-ul dvs. sa apara in partea de sus a primei pagini a motoarelor de cautare, din moment ce stim ca acestea sunt cele mai susceptibile de a fi consultate.

 Ce este SEO?

Optimizarea pentru motoarele de cautare sau optimizarea pentru motoarele de cautare este procesul de imbunatatire a vizibilitatii unui site web in rezultatele organice ale diferitelor motoare de cautare. De asemenea, este adesea numit dupa titlul sau in engleza, SEO (Search Engine Optimization).

Cele mai bune strategii SEO

Daca aveti aceasta problema si doriti sa o rezolvati, iata cateva sfaturi de la specialistii Meni.ro:

1. Creati un buyer persona in functie de afacerea dvs

Pentru a intelege mai exact cui urmeaza sa vindeti produsele sau serviciile, este esential sa va dezvoltati personalitatea de cumparator , adica reprezentarea fictiva si generalizata a clientului dvs. ideal. Acest profil ne ajuta sa relationam cu clientii nostri ca fiinte umane reale .

Cateva intrebari pe care le puteti adresa :

 • Date demografice (nume, varsta, sex, educatie, profesie, stare civila etc.)
 • Care sunt obiectivele dvs. pe termen scurt, mediu si lung? (domeniu personal si profesional)
 • Care sunt provocarile dvs.? ( domeniu personal si profesional)
 • Care este rutina dvs. zilnica?
 • Ce publicatii cititi de obicei si ce retele de socializare folositi?
 • Care sunt calitatile si slabiciunile tale?

Va veti intreba: “dar ce legatura are asta cu o strategie SEO?” Ideea este ca a va cunoaste potentialii cumparatori este o informatie importanta de care trebuie sa tineti cont la fiecare pas al oricarei strategii. Este o sarcina careia nu multi ii acorda prioritatea pe care o merita si, fara indoiala, poate determina succesul strategiei dvs. de pozitionare web. 

2. Identificati cuvintele cheie

Cand aveti deja identificata persoana cumparator, urmatorul pas in strategia dvs. este sa analizati ce tip de cautari efectueaza si care sunt cele mai bune cuvinte pentru a va pozitiona site-ul .

Va puteti baza pe instrumentul Google Trends , care va permite sa vedeti ce cauta oamenii pe Google. Daca aveti un cont Google Adwords , puteti utiliza si instrumentul gratuit de planificare a cuvintelor cheie , care va ajuta sa gasiti cuvintele sau expresiile pe care utilizatorii le cauta cel mai mult in functie de limba si tara.

3. Analizati concurenta

Dupa ce ati identificat care sunt cuvintele cheie, este important sa observati care sunt companiile care au autoritate in cautarile in care vreti sa apareti.

4. Creati un site prietenos cu Google

Intregul site web trebuie sa fie prietenos cu SEO , inclusiv imagini. Cand denumiti fotografiile, asigurati-va ca denumiti corect fisierul. De exemplu: daca imaginea este a unui peisaj al Turnului Eiffel, numele fisierului ar trebui sa fie „turnul-eiffel-paris.jpg”. Ideea este ca Google poate sti despre ce este imaginea, in acest caz, cuvantul cheie este Turnul Eiffel, deoarece este subiectul principal al fotografiei.

Sfat : nu uitati sa adaugati textul alternativ, cu alte cuvinte, textul descriptiv care apare atunci cand cursorul trece peste o imagine. Asigurati-va ca adaugati textul alternativ si ca acesta include cuvantul cheie SEO al acelei pagini si ca este relevant cu imaginea.

5. Detaliile il fac pe Google sa se indragosteasca

Succesul strategiei tale SEO este acumularea multor detalii mici care, incetul cu incetul, adunati puncte cu Google. Adevarul este ca un site web trebuie sa aiba anumite configuratii specifice pentru a realiza cu succes pozitionarea in motoarele de cautare web . Iata cateva detalii de care ar trebui sa tineti cont:

 • Meta descriere : Acesta este textul care apare in rezultatele cautarii (SERP). Metadescrierea nu afecteaza in mod direct SEO, dar este o eticheta importanta deoarece influenteaza numarul de vizite pe care le primesti de la motoarele de cautare . Cand scrieti meta descrierea paginilor dvs., incercati sa includeti cuvintele cheie si un indemn („cunoaste-ne”, „viziteaza-ne”,  etc.). Retineti ca nu trebuie sa depaseasca 155 de caractere.
  • Personalizati-va linkurile : asigurati-va ca va personalizati adresele URL in functie de continutul fiecarei pagini a site-ului dvs. web si inclusiv de cuvintele cheie.
  • Creati-va favicon : „pictograma preferata”, cunoscuta si sub denumirea de „favicon”, este imaginea mica care apare in bara de adrese, favorite si marcaje ale browserului dumneavoastra. De cele mai multe ori se foloseste sigla companiei si are o dimensiune de 16 px pe 16 px.