Peste 3,5 miliarde de oameni sunt utilizatori ai retelelor sociale, iar acum, odata cu pandemia COVID-19, petrecem si mai multe ore rasfoind profiluri. Acesta este unul dintre motivele puternice pentru care orice afacere ar trebui sa acorde o atentie deosebita prezentei sale online si sa aiba o strategie cuprinzatoare de marketing pe retelele sociale. 

Postarile pe retelele sociale fara imagini sunt greu de citit si, in general, au rezultate mai slabe decat postarile cu fotografii si videoclipuri. Acestea obtin cu 94% mai multe vizionari decat cele care contin doar text. De aceea, multe companii folosesc site-uri de fotografie de stoc pentru a gasi fotografii atragatoare si elemente grafice captivante pentru a asigura succesul proiectelor lor de design si al campaniilor de social media.

Ce este Social Media Marketing

Marketingul pe retelele sociale ( SMM ) este un instrument de afaceri puternic, iar companiile trebuie sa investeasca in el pentru a stimula vanzarile si pentru a-si imbunatati imaginea de marca online. Daca afacerea dvs. nu are inca o prezenta evidenta in retelele sociale, acum este momentul sa va puneti eforturile in strategia de retele sociale. Acest articol enumera principalele avantaje ale marketingului pe retelele sociale si importanta sa deosebita in 2020:

Imbunatatiti imaginea marcii dvs 

In era digitala, este suspect cand o afacere nu are o pagina de Facebook sau Instagram. Conturile de retele sociale de top cu un angajament ridicat primesc randamente excelente ale investitiei lor. Daca conturile sunt bine gestionate, ele pot, de asemenea, sa atraga mai multi clienti si sa imbunatateasca imaginea marcii. Cele care sunt informative, utile si atragatoare din punct de vedere estetic pot merge mult, deoarece oamenii cred ca o companie este relevanta atunci cand conturile sale de socializare ofera o anumita valoare.

Comunicarea cu clientii mai usoara si mai rapida

Digitalizarea globala inseamna ca din ce in ce mai multi oameni considera ca este mai convenabil sa contacteze o companie pentru a se consulta sau a se plange prin retelele lor sociale decat cu un apel telefonic. Acest lucru se intampla in special cu millennials si zoomers, care au crescut in era digitala. Platformele de social media permit clientilor tai sa intre in contact cu tine rapid si usor. In acest fel, o echipa prietenoasa de servicii pentru clienti va imbunatati imaginea marcii si loialitatea utilizatorilor dvs.

Obtineti cea mai buna directionare posibila 

Punerea unui anunt pe un panou publicitar sau in mass-media traditionala este intotdeauna complicata, deoarece nu exista nicio modalitate de a prezice cati oameni din publicul dvs. il vor putea vedea. In schimb, este usor sa fii precis cu reclamele pe retelele sociale. Odata ce va cunoasteti bine publicul tinta, puteti defini toti parametrii de care aveti nevoie pentru a stimula o postare. Algoritmii platformelor de social media va permit sa alegeti locatia exacta, varsta, sexul, interesele, activitatile si chiar modelele de comportament ale celor care va vor vedea anuntul.

Obtineti mai multa implicare si conversii

Cu un mecanism de directionare atat de precis oferit de platformele de social media, afacerea ta va putea sa prospere, deoarece postarile tale vor fi vazute de oameni care au sanse mai mari sa cumpere un produs sau un serviciu. Va puteti asigura ca anuntul dvs. ajunge la un client perfect. Afisarea unei postari catre publicul tinta din profilul tau va obtine mai multa implicare in postare si, prin urmare, mai multe conversii, deoarece utilizatorul se afla la doar cateva clicuri distanta de contul tau de socializare sau de site-ul tau.

Aduceti mai mult trafic catre site si cresteti clasamentul in motoarele de cautare

Este adevarat ca multi oameni vor veni pe site-ul tau printr-o reclama pe RRSS sau pentru ca ti-au gasit contul undeva, dar… Ce ar fi daca ar exista o alta modalitate buna, desi nu atat de evidenta, de a atrage trafic catre site-ul tau? Exista o anumita legatura intre a avea conturi de social media si succesul mediu al site-ului dvs. in ceea ce priveste optimizarea pentru motoarele de cautare. SMM poate genera trafic organic catre site-ul dvs. , deoarece platformele sociale ofera backlink-uri catre continutul dvs. vizual si scris.

Obtineti mult cu putina investitie

Intreprinderile mici si mijlocii sunt adesea destul de limitate in bugetul lor de marketing digital. Social Media Marketing este incredibil de profitabil. Cu SMM nu trebuie sa faceti o investitie mare, deoarece crearea unei postari stimulate sau crearea unei reclame pentru majoritatea platformelor de social media nu este costisitoare.

Masurati cu usurinta eficacitatea campaniilor SMM

Eficacitatea strategiei tale de Social Media Marketing este foarte usor de masurat, deoarece platformele de social media ofera instrumente speciale pentru a masura succesul reclamelor. Astfel, putem sti cati oameni l-au vazut si cine a interactionat cu el. Acesta este unul dintre principalele avantaje ale Social Media Marketing. Acest lucru va ofera mai multa flexibilitate cu strategia dvs. SMM si spatiu pentru a experimenta reclame si postari atunci cand vedeti un model in comportamentul utilizatorilor.

Gasiti idei de continut creative si ieftine

Intrucat elementele vizuale sunt elementele de baza ale marketingului social media, ar trebui sa va concentrati strategia SMM pe atragerea publicului cu stilul dvs. vizual. Nu poti folosi orice fotografie pe care o gasesti pe Google, deoarece ar incalca legile drepturilor de autor si ar costa tone de bani, dar exista multe modalitati de a gasi imagini ieftine si atractive pentru afacerea ta. Utilizati fotografia de stoc ca sursa vizuala pentru RRSS. 

Social Media Marketing este o necesitate pentru orice afacere in 2020

Cu toate beneficiile Social Media Marketing, aceasta este o modalitate relativ ieftina, dar eficienta, de a va imbunatati afacerea in general, de a intra in legatura cu clientii si de a-i determina sa va urmeze din motivele potrivite.