Desi vin din industrii diferite, companiile Nike si Sony au colaborat din nou pentru a crea o pereche de adidasi — PG 5 — cu ajutorul designerului PlayStation 5 — Yujin Morisawa. Lansarea vine la putin peste doi ani de la ultima colaborare dintre cele doua companii — PG 2.5 – care s-a inspirat din designul primei consolei PlayStation.

Culorile pantofului sunt inspirate de designul industrial al PS5, iar simbolurile PlayStation  – cerc, patrat, cruce si triunghi — sunt tesute pentru a crea un aspect de controler DualSense, explica compania pe blogul PlayStation.

Logo-ul PlayStation este prezent pe brantul pantofului drept, in timp ce brantul pantofului stang are sigla baschetbalistului Paul George – PG. Adidasii PG 5 vor fi comercializati in ,,anumite regiuni” incepand din data de 14 mai. Potrivit site-ului Nike, adidasii vor avea pretul de 120 de dolari (in America de Nord, unde vor ajunge pe stoc incepand 27 mai). Acesta este unul dintre exemplele de colaborare dintre companii din industrii diferite, dar care, aparent, functioneaza.

Cand brandurile realizeaza un parteneriat, isi aduc bazele de clienti cu ele. Practic, acest lucru poate dubla audienta pentru un brand, deoarece sunt asociate cu un numar de fani de la compania partenera. Colaborarile de marca pot fi reciproc avantajoase atunci cand o companie are resurse pe care cealalta s ar putea sa nu le aiba – de exemplu, lantul de distributie.

De asemenea, fiecare companie are propria perspectiva si creativitate, care pot contribui la succesul unei colaborari pentru ambele organizatii implicate.

LEGO Group si Levi’s

LEGO Group si Levi’s s-au asociat pentru a crea o intreaga colectie de haine care include hanorace, blugi, jachete de blugi, palarii si tricouri.

Fiecare dintre elementele colectiei are un fel de plasture pe care pot fi fixate piesele lego pentru a crea un design propriu.

IKEA si Virgil Abloh

Acum vreo doi ani, IKEA si renumitul designer Virgil Abloh (care lucreaza pentru casa de moda Louis Vuitton si Off-White) au lansat Markerad – o colectie limitata de articole de decor pentru casa.

Desi a fost unul unul dintre cele mai neobisnuite colaborari ale brandului suedez, colectia s-a epuizat aproape imediat.

Sephora si Museum of Ice Cream

In 2018, producatorul de produse cosmetice Sephora si Museum of Ice Cream (“o companie care dezvolta si opereaza experiente interactive de vanzare cu amanuntul”) au colaborat pentru lansarea unei colectii de machiaje. Toate produsele din colectie au fost inspirate de sortimente de inghetata.

Uber si Spotify

Colaborarea dintre cele doua companii le permite pasagerilor sa asculte propriile playlisturi din Spotify in timp ce se afla pe drum cu Uber. Practic, te poti conecta cu profilul Spotify odata ce intri in masina. Pasagerii pot folosi atat aplicatia Uber, cat si Spotify pentru a controla ce melodie sau playlist urmeaza.

Desi functia nu e prezenta si in Romania, trebuie sa recunosc ca mi-as dori sa fie.

Gucci si Disney

Anul trecut, Gucci si Disney au dezvaluit o colectie tematica Donald Duck. Colectia de imbracaminte are peste 70 de articole diferite, inclusiv tricouri, jachete, genti si accesorii.

Si asta nu a fost prima data cand casa de moda italiana a facut un parteneriat cu celebrul personaj Disney; Gucci a creat o geanta 3D Mickey Mouse pentru a marca cea de-a 90-a aniversare a lui Mickey.