Bill si Melinda Gates au socat lumea luni, anuntandu-si despartirea dupa 27 de ani de casatorie. Melinda a cerut oficial divortul in King County, Washington, pe 3 mai, iar in documentele instantei obtinute de ET, nu solicita sprijinul sotului de la cofondatorul Microsoft.

Documentele instantei afirma ca ,,casatoria este rupta iremediabil”, iar in declaratia lor comuna care anunta divizarea lor, Bill, in varsta de 65 de ani, si Melinda, in varsta de 56 de ani, au mai spus ca nu mai cred ca pot ,,creste impreuna ca un cuplu. “

,,Dupa o multime de ganduri si multa munca la relatia noastra, am luat decizia de a pune capat casatoriei noastre”, se arata in comunicat. “In ultimii 27 de ani, am crescut trei copii incredibili si am construit o fundatie care functioneaza in toata lumea pentru a permite tuturor oamenilor sa duca o viata sanatoasa si productiva. Continuam sa impartasim credinta in acea misiune si vom continua munca noastra impreuna la fundamentul, dar nu mai credem ca putem creste impreuna ca un cuplu in urmatoarea faza a vietii noastre. Solicitam spatiu si intimitate pentru familia noastra in timp ce incepem sa navigam in aceasta noua viata. “

Bill si Melinda s-au intalnit cand a inceput sa lucreze pentru Microsoft in 1987 ca manager de proiect. Intr-un interviu din 2015 cu Fortune , ea si-a amintit ca l-a refuzat pe viitorul ei sot cand a cerut-o in parcarea companiei sa ia cina cu el in doua saptamani de atunci, deoarece invitatia lui ,,nu a fost suficient de spontana”. Dar ea i-a dat numarul de telefon si el a sunat-o in noaptea aceea.

“Am lucrat in jurul multor baieti cu adevarat inteligenti la facultate pentru ca erau foarte putine femei. Cand ma uit in urma, Bill era acelasi tip de tip cu care stateam la facultate”, a spus ea pentru Forbes intr-un alt interviu, mai tarziu in acel an. “Am avut mult respect pentru ei, iar ei mi-au respectat. Cu siguranta am fost atras de mintea lui stralucitoare, dar dincolo de asta, de curiozitatea lui. Si are un simt imens al distractiei. Imi place latura sa ironica a lui. “

Bill si Melinda s-au casatorit in ziua de Anul Nou, in 1994, pe insula hawaiana Lanai. Bill a facut o lista pro si contra despre casatorie pe o tabla alba, pe care el si Melinda au discutat-o   in seria Netflix din 2019 Inside Bill’s Brain .

,,Stiti, ne-a pasat mult unul de celalalt si existau doar doua posibilitati: fie ca ne despartim, fie ca ne vom casatori”, a spus Bill in documentar. ,,Am luat foarte in serios ideea casatoriei”.

Intr-un interviu din 2019 cu The Sunday Times , Melinda a remarcat: ,,Cand avea probleme in luarea deciziei cu privire la casatorie, era incredibil de clar ca nu era vorba despre mine, era vorba despre,, Pot obtine echilibrul corect intre munca si viata de familie?'”

Bill a mai mentionat in documentar ca el si Melinda erau ,,parteneri cu adevarat egali”.

,,Este foarte asemanatoare cu mine, deoarece este optimista si este interesata de stiinta”, a spus ea.  

,,Este mai buna cu oamenii decat mine”.In ceea ce-l priveste pe Melinda, ea a declarat pentru USA Today despre parteneriatul lor: ,,Cred ca oamenii au o anumita viziune asupra lui Bill, pentru ca era un CEO cu tarife ridicate, care conducea Microsoft. cu Bill. De fapt, am o egalitate totala cu Bill. Dar a durat ceva timp pana am ajuns acolo.

In 2019, Melinda a impartasit pe Facebook imagini despre Bill taindu-le tortul de nunta in timp ce radea langa el pentru a marca 25 de ani.

“V-am spus ca este timpul sa taiati tortul. Ati crezut ca asta inseamna ca trebuie sa taiati o felie pentru toata lumea si ati facut cateva calcule uimitor de rapide pentru a calcula exact cat de mare ar trebui sa fie fiecare felie”, a scris ea. “Acesta este momentul in care mi-am dat seama ce se intampla – si, de asemenea, in momentul in care ti-ai dat seama ca tortul avea un mijloc de carton si uitasem sa-l mentionez. Am ras atat de tare incat nu am putut vorbi. Am crezut ca inima mea era plina in acea noapte , dar ultimii 25 de ani m-au invatat cat de plina poate fi o inima. “