Mass-media va spune ca economia se imbunatateste, ca industriile cresc si ca sunt mai multi bani de circulat. Cand oamenii cred ca lucrurile merg bine, devin increzatori si mai putin rezistenti la cheltuirea banilor. Anul trecut nici nu credeau ca se va intampla Craciunul, acum sunt gata sa cumpere doi pomi. Indiferent de ceea ce se intampla in lume, vrei sa te concentrezi pe crearea propriei economii personale, care nu este legata de evenimentele curente.

Nu asteptati ca cineva sa va spuna ca lucrurile sunt bune sau rele. Intotdeauna aveti ocazia sa programati mai multe intalniri, sa obtineti mai multe oferte si sa va cresteti profiturile. Cum o faci?

1. Cresteti-va gandirea.

Nu crede mic. Gandeste mai mare. Cu cat problema este mai mare, cu atat mai multi bani sunt disponibili.

2. Reduceti-va timpul.

Reduceti timpul pentru a va indeplini obiectivele. Nu pierdeti vinerea, sambata sau duminica bautand cu prietenii tai.

3. Umpleti conducta.

Pastrati-va calendarul plin. Nu pariati pe o singura oferta sau client. Aveti atat de multe intalniri si clienti pe lista dvs. incat unul nu va va face sau nu va va distruge succesul.

4. Ramai super concentrat.

Exista dezinformare peste tot. Scapati de gunoi si eliminati distractia. Nu pierde din vedere ceea ce trebuie sa faci pentru a-ti atinge tinta.

5. Urmariti banii, nu doar agitatia.

Ferestrele se inchid. Maximizati tot ce puteti cat timp este inca disponibil. Este in industria auto, online sau in imobiliare?

6. Stivuiti si impachetati

Ia-l. Pastreaza-l. Pune-l deoparte. Generati cat mai multe venituri si puneti-le deoparte pentru a investi in active generatoare de venituri.

Pentru a le pune impreuna, ati inteles cum functioneaza fluxurile de venit. Majoritatea oamenilor se bazeaza pe un singur flux de venit, cum ar fi un salariu. Salariile sunt un hamac — un loc unde te asezi si te bucuri daca este suficient de bun. Suna frumos, dar ce faci cand se intampla ceva neasteptat? La fel ca suisurile si coborasurile economiei, trebuie sa va planificati pentru ce este mai rau.

Cautati modalitati de a va creste fluxul principal de venit si de a crea cat mai multe fluxuri secundare posibil. Cand doriti sa treceti de la un flux la altul, asigurati-va ca acestea sunt simbiotice si sa intareasca ceea ce faceti deja. Prea multi oameni acorda atentie unui flux secundar si renunta la primul. Protejati-va intotdeauna fluxul principal si folositi-l pentru a alimenta toate celelalte.

Doar pentru ca lucrurile par sa mearga bine, trebuie sa fii pregatit pentru ce e mai rau. Daca nu ai bani, nu da vina pe economie. Du-te la culcare ca si cum ai scapat. Trezeste-te foame. Pregateste-te. Ramai gata. Construieste-ti economia personala la niveluri atat de masive incat niciun eveniment economic nu ti-o poate lua.