Un introvertit este o persoana care este cufundata intr-o lume interioara, care este mai concentrata pe propriile experiente si ganduri. Pentru ei este mai dificil sa stabileasca relatii sociale si contacte cu lumea exterioara. Nu confundati persoanele introvertite cu cele lenese sau cu misantropii. Intr-adevar, lenea este o lipsa de dorinta de a face ceva, misantropia este un comportament asocial, dar introvertirea este o caracteristica a gandirii umane.

Prin urmare, daca cineva spune – ,,Sunt un introvertit”, trebuie sa ne dam seama daca acesta este cazul. Poate ca este mai convenabil pentru ei sa se ascunda dupa acest cuvant, in timp ce, de fapt, se indeparteaza de munca sau de responsabilitate. Un adevarat introvertit este departe de o persoana lenesa; eforturile lor sunt pur si simplu orientate catre introspectie, contemplarea lumii interioare. 

Astfel de oameni devin foarte des filozofi, inventatori, oameni de stiinta, scriitori, poeti, ceea ce nu necesita o munca mai mica decat comunicarea cu ceilalti. Si, in general, dupa cum se pare, cele mai atractive trasaturi la un barbat sunt cele care sunt adesea asociate cu barbatii introvertiti, asa cum veti descoperi pe site-uri de intalniri online

Introvertit si extrovertit – Ce inseamna?

Pentru prima data, existenta a doua tipuri de personalitate opuse a fost adusa in atentia psihologului elvetian Carl Jung, care a dezvoltat conceptul de psihologie analitica. Datorita muncii lui, oamenii au aflat cine sunt introvertitii si extrovertitii. Identitatea primului tip s-a dovedit a fi asociala, in timp ce al doilea tip, dimpotriva, s-a concentrat pe interactiunea cu lumea exterioara.

Cercetarile ulterioare au extins doar cunostintele noastre despre introvertiti, subliniind mai multe dintre tipurile lor. In timp ce studiaza psihototipurile, savantul britanic Hans Eysenck a descoperit ca introvertirea este un concept colectiv, care, la randul sau, este impartit intr-o serie de tipuri. Ele pot fi stabile sau instabile emotional, ceea ce corespunde unui temperament flegmatic sau melancolic.

Sfaturi de intalnire online cu o persoana introvertita

In functie de faptul daca o persoana este flegmatica sau o persoana melancolica, introvertirea lor se va manifesta in moduri diferite. In primul caz, vor fi instrainati de lumea exterioara, iar in cel de-al doilea se vor distinge prin vulnerabilitate si sentimente excesive.

Psihototipurile pronuntate sunt rare. Practic, ambele tipuri de personalitate sunt combinate, doar ca nu sunt exprimate in mod egal in diferite perioade ale vietii. Uneori, una dintre calitati se dezvolta mai activ decat cealalta. Acum, sa discutam cateva probleme aduse de intalnirile cu persoane introvertite si sfaturi despre cum sa depasesti aceste situatii.

Tacerea nu este un semn de instrainare

S-ar putea sa credeti ca nu vrea o relatie, nu-i place de tine si de aceea este tacuta, dar este putin probabil. Persoanele introvertite sunt tacute din fire, nu au nevoie de o comunicare constanta cu alte persoane pentru a se simti complete sau fericite. Sigur, au nevoie de alte persoane din cand in cand, cu totii o facem intr-o anumita masura, dar aceasta este diferenta principala dintre extrovertiti si introvertiti.

Extrovertitii sunt pasionati de comunicare, ei gasesc o mare placere in ea, in timp ce introvertitii se pot bucura de ea alaturi de putine persoane, dar sunt mai rationali in acest sens. Un introvertit se poate simti foarte bine cand discuta cu partenerul, fara sa spuna un cuvant. Sunt foarte atenti si daca tac si vor doar sa fie lasati in pace – asta nu inseamna ca ceva nu este in regula cu tine sau cu ei.

Lipsa conflictelor

Acesta este atat un dezavantaj, cat si un avantaj al unei relatii cu un introvertit. Nu le place foarte mult sa se certe cu partenerii lor, spun cateva cuvinte in apararea lor si, daca aceste cuvinte nu sunt auzite – vor observa acest lucru, isi vor aminti reactia partenerului si vor face concluzii atunci cand vor fi lasati in pace cu propriile ganduri. Un lucru bun aici este faptul ca unele conflicte sunt rareori prelungite, dar dezavantajul este ca nu le place intotdeauna sa vorbeasca despre sentimentele lor, iar unele dintre izbucnirile lor pot fi neasteptate.

Pastrati-va calmul

Fii rabdator. Uneori este teribil de dificil sa accepti ciudatenia, instrainarea imaginara si raceala resimtita, nevoile de neinteles si alte caracteristici ale introvertirii. Daca sunteti diferiti, atunci gasirea unui limbaj comun nu este usor. Emotiile te coplesesc, iar partenerul tau ramane de nepatruns.

Un introvertit nu iti va apartine niciodata 100%. Cu toate acestea, nu uitati ca in centrul oricarei relatii este un compromis. Incercati sa intelegeti ca introvertitul vostru preferat depune eforturi pentru a mentine o relatie cu voi. Este posibil sa ti se para ciudat acest comportament, dar orice relatii se bazeaza pe compromisuri.