A duce cainii la coafor nu este doar din motive estetice. Din punct de vedere  al veterinarului, este important sa taiati parul animalelor de companie cu o oarecare regularitate. Trebuie sa tineti cont de faptul ca parul indeplineste o functie esentiala pentru caini. Astfel, iarna serveste ca  protector impotriva frigului si, la randul sau, vara ajuta la  combaterea caldurii, deoarece ajuta la reglarea temperaturii corpului animalelor de companie. De asemenea, indeplineste si alte functii precum  protejarea  impotriva virusilor, bacteriilor sau zgarieturilor.

Din acest motiv, pe parcursul acestui articol vom oferi mai multe sfaturi pentru a sti cand sa tuns parul unui caine si ce probleme pot aparea daca nu este facut. Daca vrei sa stii cand se tund cainii si de ce este necesar, viziteaza  faude.ro.

Ce caini nu au nevoie de tunsoare?

In primul rand, trebuie subliniat ca nu toti cainii au aceleasi nevoi in ceea ce priveste parul lor. Exista  unele rase  care  nu trebuie sa-l taie. Expertii vorbesc despre anumite tipuri de caini carora nu ar trebui sa li se acorde acest tip de ingrijire. Mai exact, ei sunt ciobani germani, mastiff, ciobani belgieni, huskii siberieni  sau ciobani elvetieni.

Aceste clase se caracterizeaza prin faptul ca au parul scurt si tunderea lui mai mult le poate provoca mai mult rau decat bine. Pe de alta parte, alte rase, cum ar fi pudelii sau Yorkshire  terrieri , ar trebui sa mearga cu o oarecare regularitate la coafor.

Este important sa stii daca cainele tau ar trebui sa-si numere parul sau nu, pentru a nu face o greseala care i-ar putea afecta sanatatea.

Cand este cel mai bun moment pentru a taia parul unui caine?

Pentru celelalte clase, este convenabil sa efectuati tunsori cu o anumita periodicitate. Astfel, perioadele in care  nu este recomandata  efectuarea acestui tip de ingrijire sunt in lunile  de toamna si iarna . S-a subliniat deja ca parul ajuta aceste animale de companie sa lupte cu frigul si aceste anotimpuri sunt cele care inregistreaza cele mai scazute temperaturi. Chiar daca toamna nu este excesiv de rece, tunsoarea nu este recomandata, deoarece nu i-ar da timp sa creasca suficient pentru a face fata rigorilor iernii.

Un moment propice pentru a efectua acest tip de ingrijire a animalelor de companie este  primavara . Unii specialisti vorbesc in mod special despre prima sau a doua luna a acestui sezon. Acest lucru se datoreaza faptului ca temperaturile devin din ce in ce mai calde si nu exista riscul mare ca cainii sa fie atacati de paraziti externi. In plus, trebuie sa se tina cont si de faptul ca, in functie de perioada anului, cainii pot suferi de caderea parului , asa ca este important sa evaluam cand este cel mai bun moment pentru o tunsoare.

Importanta taierii frecvent a parului cainilor care au nevoie de el

Taierea parului cainelui il ajuta sa mentina o igiena generala mai buna . Acest tip de igienizare contribuie la  lupta impotriva parazitilor , precum capusele sau puricii. Nu trebuie sa uitati ca, atunci cand va duceti cainele la un coafor specializat, acesta ii face mai intai baie si efectueaza un studiu exhaustiv al intregii pielii sale. Acest tip de inspectie este folosit pentru a detecta posibili paraziti sau alte leziuni si astfel pentru a preveni multe infectii.

In plus, la ingrijirea cainilor, periajul indeparteaza o cantitate buna de par mort si alte impuritati care ar fi trecut neobservate. La fel, acest profesionist curata  urechile ,  dintii  si  taie unghiile  cainelui . Acest ultim aspect este important pentru a evita aparitia infectiilor la nivelul picioarelor. In plus, acest specialist foloseste intotdeauna cele mai potrivite produse pentru igiena cainilor.

Desi nu toti cainii au aceleasi nevoi in ceea ce priveste tunsorile, frecventa cu care aceste animale de companie ar trebui sa fie duse la ingrijirea cainilor este aceeasi. Lucrul normal este ca iti iei cainele la fiecare  doua sau trei luni .

Pe scurt, s-a demonstrat ca tunsoarea este inca unul din setul de ingrijiri pe care trebuie sa il efectuam animalului nostru de companie pentru ca acesta sa se bucure de o sanatate buna. Asa cum mergi frecvent la  veterinar  , ar trebui sa fie o rutina pentru tine sa-ti duci cainele la ingrijitor pentru a te asigura ca primeste cea mai buna ingrijire.