Seceta globala, ca in 1946.Cartofi: 80% din recolta a fost distrusa. Porumb: intre 80%-100% din recolta a fost distrusa. Grau: producția a scazut cu 1500-2000 de kg/ha (fata de 3600 kg/ha). Prețul graului a explodat peste noapte cu 25%. Urmeaza scumpirea painii. Un litru de apa de irigații, mai scump decat 1 litru de apa minerala! Sute de fantani ramase fara apa in Botoșani. Oamenii rabda de sete. In Alba, peste 30.000 de locuitori au ramas fara apa potabila. Ei au primit 14.000 de litri de apa de la Detașamentul de Pompieri Alba.

Guvernul SUA in alerta; Romania nu recunoaște realitatea.

SUA a anunțat ca se confrunta cu cea mai grava seceta din ultimii 56 de ani. Peste 60% din teritoriul american este devastat. Cu fiecare zi care trece, tot mai multe zone sunt afectate. Pagube de zeci de miliarde de dolari. Guvernul american a luat masuri de urgenta pentru alimentarea cu apa a fermelor. Se incearca sa se salveze ce se mai poate. Oamenii au inceput sa adune rezerve de alimente, de teama foametei.

Ministrul Daniel Constantin zice ca țaranii sunt isterici si alarmiști!

Liga Asociațiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR) a cerut inca de acum 2 saptamani premierului Victor Ponta sa declare stare de urgenta. Starea de urgența ar fi facut posibila intervenția armatei și ar fi permis alimentarea cu apa a fermelor. Țaranii i-au spus premierului ca fiecare zi pierduta inseamna alte mii de hectare distruse.

Victor Ponta a trimis jalba oamenilor la noul ministru al Agriculturii, Dan Constantin (Partidul Conservator). Tanarul ministru a citit repede terfeloagele cu regulamente din Minister si…a refuzat sa miște un deget! Explicația lui e deliranta: cica, seceta nu respecta…definiția din manual a starii de urgența.

“Daca va uitati in definitia starii de urgenta o sa vedeti ca nu are niciun fundament solicitarea LAPAR. Acest lucru ar fi insemnat sa fim intr-o perioada in care nu putem asigura necesarul de hrana pe piata interna, ori, la momentul actual, nici nu se pune problema de asa ceva”.

In 2 saptamani, situația s-a agravat enorm. Majoritatea terenurilor au fost complet parjolite; oamenii spun ca nici nu mai merita sa recoltezi ce a ramas pe ele. Deci distrugerea a ajuns la 100%. Acum, orice masura e inutila!

Ministrul Secetei, nu al Agriculturii!

De ce e atat de dement ministrul Agriculturii? Pentru ca orice știre negativa este interzisa. Vine referendumul, vin alegerile, iar guvernul nu vrea sa vada pe televizoare decat știri rozalii si optimiste.

Propaganda asta rupta de realitate este tipic comunista: cat suntem noi la putere, totul merge bine. Nu exista șomaj, nu exista seceta, nu exista foamete. Daca ceva merge rau, nu recunoaștem. Nu cumva sa alarmam populația! Numai ca de data asta au dat-o in bara. Seceta e atat de ingrozitoare, iar foametea care va urma, va creste prețul alimentelor atat de mult, incat minciuna o sa le explodeze in fața, ca o grenada!

Uitați-va bine la Daniel Constantin: uitați-va la puștanul asta idiot, care n-a vazut in viața lui un tractor, decat la televizor. Cand n-o sa mai aveți bani de paine, amintiți-va de fața lui. Amintiți-va de disprețul cu care i-a primit pe țarani si de inconștienta cu care a condamnat la moarte agricultura romaneasca.

De fapt, de ce dracu’ mai exista Ministerul Agriculturii?

Ministerul Agriculturii nu se mai ocupa de mult de agricultura si de agricultori. Principala lui ocupație este delapidarea fondurilor europene si privatizarea pe sub mana a institutelor de cercetare.

De asta a vrut Partidul Conservator acest minister!

Țaranii romani vor cumpara paine de import, de la oraș!

Deja alimentele s-au scumpit intre 30-50%, in ultimele saptamani: atat din cauza crizei, cat si din cauza devalorizarii leului. Scandalul cu demiterea lui Basescu costa bani: si nu ii costa pe politicieni, ci pe romani.

Acum, de parca criza si prabușirea monedei naționale nu erau de ajuns, a venit și seceta. Iar imbecilii din guvern, in loc sa guverneze si sa ia masuri impotriva ei, sunt ocupați sa urle la mitinguri.

In istorie, exista uneori “furtuna perfecta”, momentul cand tot ce poate sa mearga rau, merge rau. Așa s-au produs marile dezastre, ca scufundarea Titanicului. Exact asta se intampla acum in Romania: cea mai grava criza economica din ultimul secol, combinata cu cea mai grava seceta din ultimul secol, combinata cu cea mai imbecila clasa politica din istorie.

Rezultatul? O sa-l simțiți foarte repede, dragi cititori.