Pentru prezentarea de la Social Media Summer Camp 2014 m-am gândit să fac un sumar al activităţii pe Facebook în prima jumătate a lui 2014, folosind noul instrument de statistici – Audience Insights.

Din moment ce sunt cifre oficiale, mă gândesc că valorează mai mult decât orice alt instrument de analiză, aşa că iată şi concluziile.

Cât valorează piaţa de publicitate pe Facebook în România

Din nou, dacă ne raportăm la cifrele oferite în Audience Insights, adică o medie de 3 click-uri pe Ad-uri pentru fiecare utilizator în 30 de zile, pentru un total de 7 milioane de conturi active şi la un CPC mediu de 0,10 – 0,20 EURO, ajungem la o investiţie anuală de aproximativ 25 – 50 milioane EURO.

Mi-am permis să merg pe o plajă atât de largă pentru că oricum este o estimare. Mi se pare interesant, totuşi, că în Media FactBook 2014 întreaga piaţă de publicitate online e estimată la 50 de milioane de EURO, Facebook având doar 7% din suma asta, adică vreo 3,5 milioane de EURO. Și chiar nu e cazul.

Cine dă cele mai multe click-uri

Cea mai de bază comparaţie pe care am făcut-o a fost, evident, cea între sexe. Și rezultatul e cel din imaginile de mai jos. Bărbaţii au o medie de 2 click-uri pe Ads, iar femeile au o medie de 5 click-uri pe Ads într-o perioadă de 30 de zile.

A doua comparaţie a fost pe grupele de vârstă folosite în mod normal, iar rezultatele arată cam aşa (nu avea rost să mai pun imagini, cifrele sunt disponibile oricui):

18-24 ani – o medie per utilizator de 4 click-uri pe Ads în 30 de zile

25-34 ani – o medie per utilizator de 3 click-uri pe Ads în 30 de zile

35-44 ani – o medie per utilizator de 3 click-uri pe Ads în 30 de zile

45-65 ani – o medie per utilizator de 2 click-uri pe Ads în 30 de zile

Ultima comparaţie a fost pe studiile utilizatorilor, Facebook punând aici la dispoziţie trei categorii, după cum urmează:

High Scool (Liceu) – o medie per utilizator de 3 click-uri pe Ads în 30 de zile

College (Colegiu) – o medie per utilizator de 4 click-uri pe Ads în 30 de zile

Grad School (Facultate) – o medie per utilizator de 7 click-uri pe Ads în 30 de zile

Pentru mai multe cifre vă recomand să vă jucaţi cu Audience Insights, un instrument mai mult decât util pentru orice companie sau agenţie care rulează campanii pe Facebook. Și succes!

A mai scris despre asta şi Costin Cocioabă pe Refresh.ro.