Accesoriu esențial pentru o manichiură bună, pila de unghii este uneori un obiect ciudat. Cum să-l folosești și să-l alegi fără să-ți rupi degetele?

O alegere infinită

Dacă te-ai hotărât într-o zi să alegi o pilă de unghii de pe FSM Romania, te-ai confruntat cu testul raftului: întinderi de pile toate diferite și toate „revoluționare”. De la investiții ieftine la investiții pe termen lung, pila de unghii vine în mod normal în multe suporturi, multe forme și uneori chiar apelează la tehnologie pentru a deveni electrică, alimentată cu baterii, multifuncțională… Pe scurt, este ca jucăriile sexuale: nu știi niciodată pe care să o alegi, nu știi niciodată dacă va fi eficientă pentru tine.

Pila de carton

Se găsește absolut peste tot, la aproape orice preț. Pila de carton este, în funcție de calitate, mai mult sau mai putin eficientă. Se poate depozita oriunde, daca se rupe nu este prea grav și nu îți este frică că o spargi. Mică problemă: adesea pilele de calitate slabă atacă unghia mai degrabă decât orice altceva, fiind capabilă să lase urme roșii sau pur și simplu… să nu pilească.

Pila de metal

Se dă adesea în trusele de manichiură sub formă de trusă, sau o poți cumpăra, singură, cu mâner de plastic pentru a o putea lua bine în mână. Pilele metalice se uzează mult mai puțin repede decât pilele din carton și, prin urmare, pot fi folosite foarte mult timp.

Pila de sticlă

Seamănă un pic cu Rolls Royce-ul pilelor: o adevărată investiție când te uiți la anumite mărci, pila de sticlă nu are un marcaj care să-ți permită să pilezi, ci o suprafață aspră, ca cea a pilelor din carton. Durează foarte mult, dar este destul de fragilă: se poate sparge dacă este scăpată. Mai mult, nu se adaptează cu adevărat vieții într-un mediu urban, cu alte cuvinte în fundul unei genți agitate. Este cea mai bună pilă de unghii, dar există o problemă: multe fete nu o suportă.

Pila electrică

Vândute anterior cu o avere, trusele electrice cu 14 pile diferite (pentru lustruire, mărire, strălucire etc.) sunt acum disponibile aproape peste tot. Deci da, această freză unghii este practică, este jucăușă și distractivă și simți sufletul unei manichiuri profesionale. Dar, dacă o folosești prost, ajungi la deteriorare: prin pilire și/sau lustruire prea mult, poți să-ți slăbești unghiile, să le faci mai subțiri și, prin urmare, riști să se despice. Vibrațiile generate pot fi și foarte neplăcute pentru fetele cărora nu le place acest lucru.

Utilizarea corectă a pilei

Pentru a-ți pili unghiile, începi mereu cu laturile, pentru a da forma dorită colțurilor. În cele din urmă, ajungi la „vârful” unghiei, pentru a realiza o formă armonioasă. 

Sursa foto: freepik.ro