De la inventarea sa la inceputul anilor 2000, podcasting-ul s-a maturizat intr-o senzatie de cultura pop. Milioane de ascultatori se acorda la podcasturile lor preferate in fiecare saptamana pentru a asculta episoade despre orice, de la stiri mondiale la istorie si crime adevarate, dar un numar tot mai mare de oameni se acorda pentru a invata o limba.

Podcasturile sunt o modalitate usoara de a injecta practica lingvistica in rutina ta zilnica. Asculta in timpul navetei de dimineata, in timpul exercitiilor fizice sau in timp ce faci curatenie in casa. Daca pierdeti ceva, puteti pur si simplu sa derulati inapoi sau sa repetati episodul.

Pentru cei care invata limba engleza, podcast-urile va vor prezenta diversele accente si dialecte vorbite pe tot globul. Ele prezinta conversatii reale si structuri de propozitii intr-un cadru relaxat – complementul perfect pentru orele formale de limba.

Podcasturile mentionate in acest articol sunt disponibile gratuit pe toate platformele majore de podcasting.

1. Espresso engleza

Espresso English este un loc grozav pentru a incepe calatoria lingvistica sau pentru a explora intelepciunea engleza. Daca nu poti deosebi un adjectiv dintr-un adverb sau daca ai dificultati in a alege timpul corect de folosit intr-o propozitie, acest podcast te va ghida in directia corecta. Fiecare episod ofera sfaturi despre subiecte dificile in limba engleza si intrebari frecvente.

Cand sunteti gata sa va duceti abilitatile la nivelul urmator, site-ul web Espresso English are mai mult de 10 cursuri pentru a va continua invatarea, indiferent daca doriti sa va concentrati pe gramatica, vocabular sau ascultare.

2. Pauza de cafea engleza

Continuand tema bauturii calde, Coffee Break English este un podcast difuzat in episoade de 15 minute, conceput pentru a va insoti pauza de ceai de dimineata.

In fiecare saptamana, gazdele Mark si Josie intampina pe cineva dintr-o tara vorbitoare de engleza pentru a vorbi despre un aspect al vietii sau culturii lor. A doua jumatate a spectacolului este axata pe limbajul si temele folosite de vorbitor. Este o modalitate grozava de a auzi un concept in actiune si apoi de a afla despre mecanica din spatele lui.

Podcast-ul este in limba engleza lenta si este potrivit pentru incepatorii cu o intelegere de baza a limbii.

3. All Ears English Podcast

Podcast-ul All Ears English este unul dintre cele mai cunoscute podcasturi pentru cursantii de nivel mediu de engleza. Din 2014, co-gazdele si profesorii de ESL, Lindsay si Michelle, si-au incurajat ascultatorii sa se concentreze pe „conexiune, nu perfectiune”, atunci cand vine vorba de vorbirea engleza.

Catalogul lor enorm de episoade acopera totul, de la invatarea argoului american pana la reusita la un interviu de angajare in limba engleza. Exista chiar si o serie intreaga dedicata pregatirii IELTS.

4. Podcastul englezesc al lui Luke

Daca va concentrati pe engleza britanica, nu cautati mai departe decat Luke’s English Podcast – o emisiune premiata a profesorului si comedianului, Luke Thompson. Podcastul de lunga durata foloseste o abordare de predare usoara pentru a-i implica pe ascultatori si exista o multime de umor britanic sec in fiecare episod.

5. Povesti Podcast

Una dintre cele mai bune modalitati de a stapani o limba este sa cauti continut conceput pentru tinerii vorbitori nativi. Podcastul Stories se potriveste perfect acestui rezumat. Fiecare episod prezinta o poveste lenta, simpla si usor de urmarit, fie ca este un mit antic, un basm reimaginat sau o naratiune originala.

Scopul spectacolului este de a implica, mai degraba decat de a preda, facandu-l ideal pentru cei care invata limbi straine, care descopera ca inteleg cuvintele si gramatica din povesti memorabile mult mai usor decat prin lectiile traditionale.

6. SEND7 (Simple English News Daily)

Obtineti doza zilnica de stiri in limba engleza prin podcastul SEND7. Publicat de luni pana vineri, SEND7 – cunoscut si sub numele de Simple English News Daily – ofera episoade scurte, de sapte minute, in limba engleza intermediara. Ascultarea stirilor lente este o modalitate fantastica de a va exersa abilitatile de ascultare, deoarece probabil ca aveti unele cunostinte despre evenimentele discutate.

7. Engleza peste iaz

Nu sunteti sigur daca sa va concentrati pe engleza britanica sau americana? English Across the Pond are tot ce este mai bun din ambele lumi. Co-gazduit de Dan, un englez din nord si Jennifer, de pe coasta de vest a Americii, podcastul acopera totul, de la vocab la idiomuri, cultura si istorie. Daca doriti sa va duceti invatarea la urmatorul nivel, English Across the Pond ofera membrilor planuri de studiu si transcrieri.

8. 6 minute engleza

Nicio lista de podcasturi in limba engleza nu este completa fara o intrare de la BBC. 6 Minute English este un program saptamanal de lunga durata, care se descrie ca un ghid pentru limba engleza pentru situatiile de zi cu zi, iar catalogul sau urias include episoade despre mancare confortabila, politica, criptomoneda si orice altceva.

9. Podcast englezesc australian

Podcastul Aussie English se adreseaza in mod special noilor sositi in Australia si celor care intentioneaza sa emigreze, dar toti cursantii de nivel mediu-avansat sunt bineveniti sa se acorde. In fiecare episod, gazda Pete Smissen acopera istoria, stirile, traducerile din argo si informatiile culturale din Australia pentru cei care navigheaza. noua lor viata dedesubt.

10. Cotidianul

Esti gata sa treci la ceva mai avansat? Incearca The Daily – un podcast de la The New York Times. Clasat frecvent in primele 10 topuri globale de podcast, The Daily se arunca in adancime intr-o stire din intreaga lume in fiecare zi a saptamanii.

Pregatirea devreme pentru test este esentiala. Va permite sa va familiarizati cu formatul testului si sa intelegeti cum veti fi notat si calificat.

Accesati materialele noastre de practica si pregatiti-va cu gama noastra larga de teste simulate. In plus, nu uitati sa va accesati planul de studii si sa primiti sfaturi IELTS de la expertii nostri IELTS in timpul cursurilor noastre de master.