Da! Una din cele mai proaste decizii e să amâni cât mai mult cu putință achiziția unui scaun directorial său a unui scaun potrivit necesităților tale. Mereu există câte o scuză care te împiedică să faci asta: ba ai bugetul planificat în alte moduri și trebuie să faci unele achiziții care nu sunt neapărat cele mai importante, ba ai deja un scaun cumpărat de câțiva ani buni sau pentru copil pe care îl folosești și tu sau viceversa, iar lista poate continua.

De ce nu e bine să te așezi pe un scaun neadecvat? Pentru că fiecare scaun directorial este conceput pentru anumite constituții corporale și anumite nevoi. De exemplu, un scaun de copii nu va suplini niciodată nevoile unui adult, aspect valabil și viceversa. Apariția durerilor de spate, lipsa unui somn odihnitor, problemele privind productivitatea, pot fi câteva dintre simptomele care pot avea drept cauză statul îndelungat într-un scaun vechi sau neadecvat.

Dar totuși, ce înseamnă scaun vechi sau scaun neadecvat?

Poate chiar în acest moment de gândești să dai o fugă până în zona de birou sau acolo unde-ți ții scaunul de birou ca să verifici dacă este într-adevăr un motiv de îngrijorare. Estetic, de multe ori nu vei sesiza nicio problemă. Dar din punct de vedere funcțional, componentele scaunului își pierd din proprietăți în timp, șezutul se tasează, confortul având de suferit, mai ales după o perioadă estimativă de câțiva ani.

Bineînțeles, e foarte importantă calitatea scaunului, unele menținându-ți caracteristicile și ergonomia o perioadă mai îndelungată, altele mai redusă. Iar dacă deja simptomele de disconfort au început să-și facă resimțită apariția, investiția într-un scaun adecvat de birou ar trebui să devină o prioritate pentru tine.

Diferența dintre un scaun directorial și un scaun de birou

Estetic, aceste scaune directoriale pot semăna cu cele de birou sau cele de gaming care sunt utilizate de către pasionații de jocuri. Însă, putem spune că și din acest punct de vedere există mici detalii prin care se pot diferenția. Scaunele directoriale nu pun accent doar pe confortul de care au nevoie toți cei care au o meserie de birou și care își petrec cea mai mare parte din viață lucrând de pe scaun.

Un plus important e faptul că se încearcă ca designul să fie în același timp unui cochet, elegant, care să se potrivească cu modul de amenajare al biroului. Dat fiind că locurile în care trăim sau lucrăm ne pot să ne influențeze starea de spirit și productivitatea prin felul în care arată, și rolul unui scaun directorial este printre altele cel de a transforma locul de muncă într-un spațiu mai plăcut.

Iar angajații și liderii companiilor o să fie mai încântați să-și desfășoare zilnic activitatea profesională când au la îndemână lucrurile de care au nevoie, o atmosferă încântătoare, un loc ergonomic în care să nu se simtă epuizați din toate punctele de vedere, chiar dacă domeniul de natura acestuia este unul solicitant.

Ce se poate întâmpla pe termen lung dacă folosești un scaun vechi?

Dacă durerile de spate sau de corp pot trece de la sine sau utilizând un analgezic, pe termen lung utilizarea unui scaun nepotrivit poate duce la apariția unor probleme ireversibile, îndeosebi la nivelul coloanei vertebrale. Utilizarea ocazională se poate transforma ușor într-o practică curentă, iar efectele adverse se vor vedea ulterior.

Așadar, nu ar trebui niciodată să lași un scaun oarecare să înlocuiască un scaun de birou, ori să folosești pe perioade lungi de timp un scaun care prezintă defecte, care nu este adecvat vârstei sau greutății, un scaun birou vechi sau care a avut la rândul său o uzură îndelungată.

De unde pot achiziționa scaune directoriale la un preț convenabil?

La Drimus găsești o mulțime de articole de mobilier și accesorii pentru locuință, dar și scaune directoriale cu un raport calitate-preț avantajos. În cazul în care nu-ți permiți să faci o investiție semnificativă într-un scaun directorial bun în prezent, poți să optezi pentru achiziția unui scaun în rate.

Vei găsi o mulțime de modele și nuanțe astfel încât să-ți poți folosi scaunul și pe post de piesă decorativă care să se integreze cu uşurinţă în aspectul de ansamblu al biroului. Iar odată ce l-ai ales pe cel potrivit nevoilor tale, vei putea observa o serie de îmbunătățiri semnificative asupra stilului tău de viață.