1. Facebook şi Youtube sunt singurele reţele de socializare care pot face diferenţa într-o campanie online. Instagram creşte frumos, dar nu suficient, Twitter stagnează de luni bune, Linkedin nu are farmec, iar Pinterest aproape că nu există.

2. Imaginile sunt de aur în social media. Cumpărate, nu furate de pe internet.

3. Orice companie care activează în social media trebuie să investească mai mult în customer care. Timp de răspuns cât mai mic şi acoperire cât mai mare pe întrebările primite online.

4. Concursurile cu Like şi Share sunt bani aruncaţi pe fereastră dacă miza e creşterea interacţiunii pe pagina de Facebook.

5. Blogurile reprezintă în continuare o componentă importantă de umanizare a campaniilor online. Mizaţi pe colaborări pe termen lung.

6. Numărul de like-uri şi rata de engagement nu pot fi, în niciun context, obiective principale în social media. Ambele sunt mijloace prin care puteţi atinge obiective reale (trafic pe site, vânzări, lead-uri etc).

7. Google+ ajută la SEO. Atât şi nimic mai mult, cel puţin momentan.

8. Orice site trebuie să aibă o variantă de mobil.

9. Facebook este un canal de suport în cadrul procesului de conversie asistată. Remarketing este cuvântul de bază în publicitatea online.

10. Un Social Media Manager bun stăpâneşte partea tehnică a reţelelor de socializare, înţelege ce sunt drepturile de autor pe internet, poate concepe şi implementa o strategie editorială pe termen lung şi e online, de pe un smartphone cel puţin, 24 de ore din 24, 7 zile din 7.


Pentru fiecare dintre aceste reguli, există capitole întregi cu noţiuni şi practici, capitole pe care le afli dacă mergi la un training dedicat sau dacă ai suficient timp la dispoziţie pentru experimente şi zeci de articole citite în fiecare zi.

Articolele cu trenduri globale în social media în 2014, apărute în ultima lună precum ciupercile după ploaie, se aplică în România în proporţii extrem de mici, deci nu vă bazaţi foarte tare pe ele.