Social media este canalul perfect pentru crearea unei comunități în jurul unei cauze și, câteodată, social media reprezintă o inspirație pentru anumite spoturi, ca cele de mai jos.

Aș vrea să vă amintesc de această campanie mai veche, dar extrem de populară și care exemplifică cel mai bine cum un element din social media – hashtag-ul #firstworldproblems – a fost transformat din ceva negativ și batjocoritor, într-o unealtă de ajutorare a oamenilor care au adevăratele probleme.

Știți secțiunea de mean tweets din emisiunea Jimmy Kimmel Live? Organizația Humans for Humans a creat o campanie de conștientizare a felului în care oamenii îi văd pe cei fără adăpost, pe aceeași idee.

Vedetele au greșeli de gramatică, de exprimare sau pur și simplu scriu cuvintele incorect în tweet-urile lor? Ce exemplu ne dau? Niște elevi din Brazilia, prin campania celor de la Red Balloon, le-au răspuns și le-au spus ce au greșit.

Valabil numai pentru bărbați! Aceasta nu este o campanie, ci doar un spot funny creat de o FirstBank – bancă pentru credite ipotecare – pentru o extensie de Chrome, creată chiar de ei, care îi conferă rețelei sociale Pinterest un design mai… masculin. Și bărbații care vor să-și decoreze casa au nevoie să păstreze aparențele, nu?

Care sunt spoturile tale preferate, de acest gen?