Intelegem ca pentru un eCommerce obiectivul principal este ca produsele sa fie vandute. Pentru a face acest lucru, magazinele online fac investitii semnificative in Marketing Digital si depun mult efort pentru a se pozitiona in topul motoarelor de cautare.

Sunt multi factori care influenteaza clasamentul, dar atunci cand vorbim de eCommerce exista un element determinant care ajuta semnificativ in pozitionarea web si in garantarea vanzarii produsului.

Aceasta este  fisa produsului, o pagina esentiala pentru un eCommerce, deoarece este locul in care au loc 99% din vanzarile online si reprezinta pasul cel mai decisiv in calea utilizatorului spre cumparare. 

In aceasta postare vom vorbi despre importanta fisei de produs si despre ce ar trebui inclus pe aceasta pagina pentru a garanta vanzarile produselor tale.

Importanta unei fise de produs pentru comertul electronic

Aproximativ 34% dintre incercarile esuate de cumparare online sunt legate de faptul ca utilizatorul nu gaseste ceea ce cauta pe web. Aceasta inseamna adesea ca fisa produsului nu continea informatiile sau elementele necesare pentru a stimula achizitia.

Fisierul de produs al unui eCommerce este unul dintre elementele cheie care garanteaza vanzarea cu succes a produselor dvs., prin urmare, nu trebuie sa minimizati acest punct atunci cand va structurati magazinul online.

67% dintre clienti spun ca fisa produsului este unul dintre elementele care le influenteaza decizia de cumparare. Utilizatorii online vor sa stie totul si mai multe despre ce urmeaza sa cumpere si de aceea arhitectura cardului trebuie sa fie foarte bine structurata.

Aspectul vizual si capacitatea de utilizare a fisei de produs eCommerce sunt esentiale pentru ca utilizatorii si clientii sa se simta multumiti si, prin urmare, sa ia decizia de cumparare; asa ca nu numai ca nu trebuie sa omiteti informatii, ci si sa va straduiti sa creati un design bun.

Ideea este de a incuraja conversia, de a face clientul sa cumpere si, in plus, la finalul tranzactiei, au senzatia ca a luat cea mai buna decizie.

Pe scurt, intentia este ca consumatorii sa aiba o experienta de cumparaturi impecabila, care va fi cheia transformarii lor in clienti fideli.

Ce ar trebui sa fie inclus intr-o fisa de produs pentru comertul electronic?

Desi consumatorii au modele de cumparare similare, este foarte probabil ca toti sa aiba preocupari diferite si pentru asta trebuie sa construiti un dosar complet al produsului. In acest sens, va sugeram sa includeti intotdeauna urmatoarele informatii, ca aspect de baza:

Numele produsului

Este unul dintre aspectele de baza pe care nu trebuie sa-l uiti niciodata. Este foarte evident ca trebuie sa dai un nume produsului tau. Ceea ce il va face diferit de restul este creativitatea pe care trebuie sa i-o atribui.

Inainte de a cauta cel mai bun nume, trebuie sa fii clar ca trebuie sa folosesti nomenclatura perfecta care include elementele esentiale ale SEO si imaginatia ta pentru a-ti scoate produsul in evidenta de restul.

Retineti ca este alcatuit din cuvantul cheie care defineste in general produsul. Trebuie sa existe, de asemenea, marca si numele sau codul produsului pentru localizarea sau distinctia sa usoara intre altele similare.

Descriere produs

Descrierea este la fel de importanta ca si numele. Este esential sa atragi trafic, deoarece in text trebuie sa incluzi cuvinte cheie legate de industria ta si mai ales de produs.

Amintiti-va ca Google pretuieste foarte mult continutul, asa ca trebuie sa faceti un efort pentru a nu trece cu vederea detalii importante din pagina produsului, precum: materiale, culori, disponibilitate, utilizari ale articolului, masuratori, marimi etc. Si daca vindeti imbracaminte pentru barbati si femei, includeti sfaturi despre cum puteti combina produsul.

Fotografii 

Unul dintre dezavantajele cumparaturilor online este ca clientul nu are posibilitatea de a atinge produsul. Trebuie sa oferi clientului senzatia ca atinge produsul. Cu fotografii puteti obtine acest lucru, atata timp cat includeti imagini in unghiuri diferite.

O sugestie valoroasa pentru a avea un dosar de produs impecabil este ca ii permiteti utilizatorului sa “mareasca” toate imaginile, astfel incat sa poata detalia materialul produsului si sa evalueze calitatea si alte detalii pe care le poate considera importante pentru a face achizitia.

Pret

Asigurati-va ca pretul produsului este intr-un loc vizibil, de obicei este sub produs sau langa nume.

Daca aveti vreo oferta speciala sau reducere, nu uitati sa o plasati astfel incat utilizatorul sa stie cat de mult va plati cu adevarat. Ar trebui sa faceti acelasi lucru daca produsul are o suprataxa. Ideal este evitarea surprizelor neplacute cu clientul.

Retineti ca, cu cat informatiile sunt mai clare, cu atat clientul va fi mai constient de achizitia sa si de conditiile de achizitie a produsului. In cele din urma, acest lucru se traduce printr-un client fericit care probabil se va intoarce.

Cantitate disponibila in stoc

Includerea acestor informatii in fisierul dvs. de produs eCommerce este de mare valoare pentru client, deoarece acesta va putea sti daca poate face achizitia chiar acum sau nu. De asemenea, vei putea sti daca poti lua mai mult de doua bucati din acelasi articol.

Timpul de livrare

Daca vrei sa generezi incredere in clientul tau, acesta este un punct esential pentru a-l atinge. Clarificarea in cat timp va dura sa ajunga produsul pe care l-ati achizitionat va ofera liniste sufleteasca.

Uneori poate fi o sabie cu doua taisuri, pentru ca daca produsul nu ajunge exact cand l-ai indicat, oferi o experienta proasta de cumparaturi si stii ce se intampla cu un client nemultumit.

Informatii suplimentare pe care clientul de comert electronic le apreciaza

Ceea ce am mentionat mai sus sunt informatiile de baza pe care trebuie sa le aiba fiecare fisier de produs eCommerce. Acum amintim elementele pe care trebuie sa le adaugi pentru a cuceri clientul fara a depune eforturi mari. Nu uitati sa adaugati urmatoarele:

Butoane de partajat in RRSS

In comertul dvs. electronic, nu trebuie sa pierdeti impulsul de a va face cunoscut pe retelele de socializare, deoarece acestea sunt esentiale pentru promovarea mai multor clienti potentiali in magazinul dvs. La sfarsitul zilei, asta poate adauga puncte pentru a avea o afacere online de succes.

Retelele sociale joaca un rol important in orice strategie, faciliteaza munca de promovare a unui brand in mod natural.

Videoclipuri cu produse

Unul dintre elementele care ofera o experienta de cumparaturi de neuitat si in acelasi timp un fisier de produs eCommerce gata de cucerit sunt videoclipurile.

Sunt utilizatori care vin in magazinul tau din curiozitate. Poate ca intentioneaza sa cumpere, dar nu este sigur daca va cumpara de la tine. Cu videoclipul poti face ca acel utilizator sa devina client, trebuie doar sa inveti sa-l folosesti in favoarea ta, cu elemente care il incurajeaza sa apese pe „cumpara”.

Arata intr-un mod senzational cum poate fi folosit produsul, ii evidentiaza proprietatile, avantajele si alte beneficii.

Opiniile altor clienti

Utilizatorii au nevoie, in medie, sa cunoasca 10 evaluari sau opinii ale unui produs pentru a-si finaliza achizitia, aceasta este o realitate pe care o numim in prezent momentul zero al adevarului (ZMOT).

Daca doriti ca mai multi oameni sa cumpere de la dvs., va sugeram sa adaugati aceste informatii acum pe pagina de produse de comert electronic. Acest lucru nu numai ca va va permite sa va cresteti rata de conversie, ci va fi perfect si pentru a oferi o experienta de cumparaturi.

Produse sugerate

Sunt clienti care intra intr-un magazin online pentru a cumpara un produs si ajung sa ia mai mult de doua. Uneori nu l-au planificat asa, dar portalul te convinge ca este necesar sau util si un alt articol inrudit.

Adevarul este ca pentru a termina cucerirea clientului cu un fisier de produs eCommerce perfect, este recomandabil sa adaugati produse similare sau inrudite.

Marca produsului

Sunt utilizatori care nu cumpara un produs daca nu este o marca recunoscuta sau macar daca nu l-au incercat pana acum. Pentru a-i convinge, va sugeram sa includeti informatii care explica punctele forte si beneficiile marcii in sine.

Erori de evitat intr-o fisa de produs de comert electronic

  • Nu copiati descrierea furnizorului. Nu copiati doar descrierea pe care ti-o trimite furnizorul. Informatiile trebuie directionate catre publicul tinta. In plus, Google penalizeaza continutul repetat.
  • Uitati de etichete. Utilizarea corecta a antetelor este esentiala pentru ca Google sa descifreze informatiile de pe pagina produsului. H1 este intotdeauna pentru numele produsului (trebuie sa fie doar unul) si H2 pentru a organiza continutul cu subtitrari (pot fi mai multe).
  • Optimizati meta descrierile. Acestea sunt cartea ta de vizita in motoarele de cautare si, eventual, ceea ce determina daca utilizatorii intra sau nu pentru a va vedea produsul.

Pentru comertul electronic din America Latina mai este un drum lung de parcurs in acest sens. In cel mai recent studiu Genwords, se analizeaza cat de optimizate sunt fisele de produse in Mexic, iar rezultatele indica o panorama de oportunitati de imbunatatire. 

Cu aceste sfaturi veti avea suficient pentru a garanta un fisier de produs eCommerce perfect si pentru  a obtine o pozitionare mai buna si conversii mai mari ale vizitelor catre clienti.

Amintiti-va ca 87% dintre utilizatorii si clientii comertului electronic spun ca nu ar mai cumpara niciodata intr-un magazin in care au avut o experienta de cumparaturi amara. Motiv suficient pentru a optimiza toate canalele si paginile afacerii tale online.