Cand vine vorba de marketing, exista multe subcategorii diferite pe care le puteti incerca. De fapt, se poate simti adesea coplesitor cu atat de multe tactici si strategii diferite pe care le poti implementa. 

De aceea, am compilat aceasta lista cu diferite tipuri de marketing pe care le puteti folosi in strategiile dvs. pentru a ajunge la mai multi clienti, a intra in legatura cu un public mai larg si a obtine rezultate mai bune.

#1: Marketing digital

Marketingul digital se desfasoara in intregime online. Utilizeaza tehnologia si instrumente digitale pentru a intra in legatura cu publicul in care isi petrec timpul: online

Utilizeaza canalele digitale cum ar fi retelele sociale, site-urile web si motoarele de cautare pentru a atrage noi clienti si a raspandi mesajul marcii. 

Este o modalitate moderna de abordare a marketingului care aduna analize si date clare care pot fi utilizate pentru continuarea initiativelor de marketing. 

#2: Marketing traditional

Marketingul traditional este adesea considerat opusul marketingului digital, deoarece foloseste tactici de promovare a marcii care exista de multi ani. 

Se desfasoara offline cu tactici care au fost folosite de zeci de ani, inclusiv lucruri precum panouri publicitare, reclame la televiziune si radio, publicitate tiparita si apeluri la rece. 

Marketingul traditional are inca un loc in marketingul modern si poate fi folosit cu succes daca este abordat cu mentalitatea potrivita.

#3: Outbound Marketing

Marketingul outbound merge adesea mana in mana cu marketingul traditional, deoarece se concentreaza pe actiuni si tactici intruzive pentru a ajunge in fata publicului. Aceasta ar include unele lucruri, cum ar fi reclame tiparite livrate in cutiile postale si clienti potentiali. 

Cu toate acestea, exista si strategii digitale care se incadreaza sub umbrela marketingului outbound, cum ar fi exploziile de e-mail si utilizarea listelor achizitionate. 

#4: Inbound Marketing

Inbound marketing este o modalitate mai populara si mai eficienta de a obtine clienti noi prin atragerea acestora catre marca dvs. folosind metode mai putin invadante. 

Este construit in jurul pilonilor de a oferi valoare clientilor dvs. si de a va asigura ca marca dvs. rezoneaza cu publicul fara a fi nevoie sa va bazati pe tactici perturbatoare. 

Inbound marketing se concentreaza, de asemenea, pe lucrul cu publicul dupa ce a fost facuta o achizitie pentru a mentine afacerile si a oferi valoare continua clientilor.

#5: Social Media Marketing

Majoritatea oamenilor petrec o parte din timp pe platforme de social media precum LinkedIn, Facebook sau TikTok. Acest lucru face ca retelele sociale sa fie un instrument puternic care va permite sa va conectati direct la publicul dvs. 

Marketingul pe retelele sociale poate include reclame platite pe retelele sociale sau marketing organic folosind conturile sociale ale marcii dvs. pentru a ajunge la mai multi oameni si a interactiona cu clientii.

#6: Marketing de continut

Continutul este adesea numit „regele” marketingului digital. Este piatra de temelie a tuturor strategiilor de marketing digital si inbound marketing si este fundamentala pentru marci. 

O strategie de marketing de continut va include planificarea, crearea si distribuirea continutului intre diferite canale

Include lucruri precum bloguri, articole, videoclipuri, carti electronice, seminarii web, infografice si postari pe retelele sociale. 

#7: Marketing prin e-mail

E-mailul este o modalitate excelenta de a va conecta unul la unu cu clientii si publicul dvs. Puteti intra direct in casutele lor de e-mail si puteti explica oferta dvs.

Este, de asemenea, una dintre cele mai rentabile forme de marketing si ajuta la cresterea gradului de constientizare a marcii dvs., la promovarea serviciilor si a produselor si la cresterea clientilor potentiali. 

Cu toate acestea, este important sa va amintiti legile privind confidentialitatea pe masura ce va dezvoltati strategiile de marketing prin e-mail si includeti intotdeauna o optiune de renuntare.

#8: Marketing video

Oamenii vor sa absoarba informatii in cel mai simplu mod posibil. Pentru multi, asta inseamna video. 

Marketingul video este o strategie de marketing care foloseste puterea videoclipului pentru a implica publicul si a explica un mesaj. 

Marketingul video poate fi folosit pentru orice numar de obiective de marketing si ajuta la crearea unei abordari perfecte a informatiilor, in timp ce colecteaza date si valori importante pentru a le utiliza in viitor. 

#9: Influencer Marketing

Influencer marketing creeaza un parteneriat intre un brand si un influencer online. 

Influencerii au o comunitate de persoane implicate care au incredere in recomandarile lor si ii sustin pe retelele sociale. 

Acestia sunt adesea considerati experti de catre adeptii lor si exista o mare cantitate de incredere existenta intre un influencer si adeptii lor, de care marcile pot folosi o afacere de brand. Acest lucru va ajuta sa vizati grupuri de nisa si sa va extindeti reputatia. 

#10: Marketingul marcii

Marca dvs. este o parte importanta a companiei dvs. Brandul are adesea propria voce care poate fi jucausa, creativa, distractiva, informativa sau formala. 

Reputatia marcii dvs. joaca un rol important in perceptia dvs. publica si in modul in care clientii interactioneaza cu compania dvs.

Marketingul de brand se concentreaza pe raspandirea cuvantului despre marca dvs. si pe crearea de conexiuni cu publicul dvs. prin utilizarea elementelor de povestire. 

#11: Marketingul pentru motoarele de cautare

Marketingul pentru motoarele de cautare, altfel cunoscut sub numele de SEM, este o strategie care se concentreaza pe imbunatatirea vizibilitatii tale pe motoarele de cautare . Foloseste tactici de optimizare pentru motoarele de cautare (sau SEO), publicitate cu plata pe clic sau PPC. 

Ambele aceste tactici functioneaza impreuna pentru a va ajuta sa va comercializati serviciile si produsele, imbunatatind in acelasi timp clasamentul paginii cu rezultate ale motorului de cautare si castigand mai mult imobiliare digitala.

#12: Marketingul din gura in gura

Una dintre cele mai bune modalitati de comercializare este prin cuvantul in gura. 

Oamenii au tendinta de a avea incredere in recomandarile care vin de la oamenii in care au incredere, iar atunci cand poti valorifica acest tip de marketing, folosesti aceasta incredere pentru marca ta. 

Aceasta strategie de marketing implica adesea crearea de programe de loialitate, solicitarea de recenzii si asigurarea faptului ca numele marcii dvs. este recunoscut de oamenii care aud despre el de la prieteni si surse de incredere. 

#13: Marketing de recomandare

Marketingul de recomandare este un tip de marketing verbal care se concentreaza pe recenzii si recomandari. 

Adesea, initiativele de marketing de recomandare vor crea stimulente care pot fi impartasite cu clientii daca acestia indeplinesc sarcini precum lasarea unei recenzii sau oferirea unui studiu de caz. 

Acest lucru ajuta la avantajul atat pentru client, cat si pentru brand. 

#14: Marketing emotional

Marketingul emotional este un tip de marketing care utilizeaza conexiuni profunde cu publicul si angajamentul emotional pentru a atrage clientii . Tinde sa fie folosit pentru produse care pot evoca sentimente de pozitivitate, acceptare si comunitate. 

Asigurati-va ca, daca utilizati marketingul emotional, sunteti sincer in abordarea dvs., altfel se poate contracara.

#15: Marketing generat de utilizatori

Nu tot materialul de marketing provine de la marca in sine. 

Marketingul generat de utilizatori este un stil de marketing care utilizeaza continutul produs de utilizatori pentru a atinge obiectivele de marketing. 

Acest lucru implica adesea provocari in retelele sociale, cum ar fi hashtag-uri, sondaje sau imagini. Puteti folosi continutul creat de utilizatorii care participa la aceste provocari si il puteti distribui pe platformele dvs. de socializare pentru a arata modul in care utilizatorii interactioneaza cu marca dvs. intr-un mod pozitiv.

#16: Marketing vocal

Odata cu cresterea difuzoarelor inteligente precum Google Home si Amazon Echo, exista un nou val de marketing numit marketing vocal in crestere. 

Acest stil de marketing se concentreaza pe raspunsul la intrebarile care sunt adresate prin intermediul unui difuzor hands-free. 

Utilizeaza diferite cuvinte cheie si expresii pentru a aparea primul in rezultatele vocale si necesita o strategie diferita de marketingul SEO tipic.

#17: Marketing sezonier

Marketingul sezonier sau marketingul de sarbatori este un tip de marketing care se concentreaza pe diferite sarbatori si evenimente sezoniere , cum ar fi Vinerea Neagra, Craciunul, Ziua Indragostitilor sau Inapoi la scoala. 

Aceste evenimente sezoniere pot aduce beneficii diferitelor companii si necesita adesea o strategie atenta care incepe cu luni inainte de sosirea vacantei. 

#18: Marketing bazat pe cont

Marketingul bazat pe cont este o abordare concentrata a marketingului care necesita eforturile combinate ale echipelor de vanzari si de marketing. 

Echipele mici vor lucra impreuna pentru a crea o strategie care vizeaza anumite conturi si persoane din acele conturi. 

Aceasta tactica de marketing va permite o campanie extrem de specifica, personalizata, cu scopul final de a semna un cont major, mai degraba decat de a atrage publicul general. 

#19: Marketing de evenimente

Marketingul pentru evenimente se refera la a determina oamenii sa participe la un eveniment, indiferent daca acesta este in persoana, online sau un eveniment hibrid. 

Marketingul pentru evenimente implica adesea o serie de tactici, inclusiv materiale promotionale, marketing pe canal si dezvoltarea unor active specifice pentru a ajuta oamenii sa se alature evenimentului si sa se implice cu marca dvs. 

20: Marketing de produs

Marketingul de produs este un element de baza in tacticile de marketing. 

Acest tip de marketing se concentreaza pe produs ca piesa centrala si fundatie a strategiei. 

De obicei, exista o campanie creata care se concentreaza in jurul produsului, inclusiv continut, videoclipuri, imagini si promotii menite sa vanda produsul si sa-l aduca in atentia diferitilor clienti. 

Acest tip de marketing merge, de asemenea, mana in mana cu echipele de vanzari.