Podcasturile ofera o experienta de ascultare speciala. Cu un simplu clic pe o aplicatie, oamenii se pot conecta pentru a auzi direct de la difuzoarele sau marcile preferate despre ideile care le pasa, in timp ce gatesc cina, conduc sau fac exercitii fizice.

Pentru marci, podcasting-ul este o oportunitate unica de a conecta asa cum doreste publicul, sustinand in acelasi timp strategia generala de marketing. Si atata timp cat continutul ramane valoros, puteti, de asemenea, sa construiti o comunitate puternica de ascultatori implicati, care se uita in primul rand la dvs. pentru informatii.

Buna conversatie 

Prin natura lor, podcast-urile sunt conversationale. Fie ca este vorba de gazda care vorbeste cu publicul sau ca intervieveaza pe altcineva, podcasturile sunt atragatoare pentru ca sunt usor de ureche. Este ca si cum ai asculta un post de radio, cu exceptia faptului ca subiectele sunt mai aprofundate si mai relevante pentru un anumit public, mai degraba decat pentru publicul larg. 

O conversatie buna poate fi mai interesanta. Si asta nu inseamna ca postarile de blog si continutul din retelele sociale nu isi au locul lor. Ei fac; dar podcast-urile ofera ascultatorilor o alta modalitate de a experimenta marca, punand voce acelor valori si idei pe care le-ati comunicat prin alte canale. Ii face sa prinda viata cu mai multa dimensiune si impact.

Continut hiperrelevant

Podcasturile va permit sa detaliati detaliile despre subiectele si ideile care conteaza pentru publicul dvs. Va puteti segmenta episoadele pentru a crea continut hiperrelevant pe care publicul nu il va gasi in alta parte. Acolo sta valoarea. Daca lansati conversatii utile si captivante in mod constant, atunci ascultatorii dvs. vor fi entuziasmati si motivati sa revina pentru mai multe. Este modul in care ascultatorii devin abonati si apoi clienti fideli. 

Si asta ma duce la acest punct: veti dori sa creati podcasturi pentru marketing pentru toti clientii dvs., in toate etapele calatoriei clientilor. Puteti crea continut pentru cunoasterea marcii, generarea de clienti potentiali si conversia, toate in cadrul programului dvs. de publicare.

Integrare cu alte canale

Podcasting-ul functioneaza minunat cu alte canale de marketing, astfel incat sa il puteti integra oriunde are sens. De exemplu, puteti reutiliza o postare de blog intr-un podcast sau puteti include podcasturile in marketingul prin e-mail pentru a ajunge la mai multa audienta. De fapt, acest lucru este important de facut, deoarece este posibil ca unii oameni sa nu-si dea seama ca aveti un podcast.

De asemenea, va puteti promova munca prin podcasting. Sa presupunem ca esti autorul unei carti noi. Dezvoltati cateva episoade in jurul continutului din carte si spuneti publicului unde poate afla mai multe. Anuntati podcasturile viitoare pe retelele sociale, publicati-le pe site-ul dvs. si – daca sunteti invitat la un podcast separat – puteti vorbi despre asta si acolo.   

Daca va intrebati cum sa planificati podcasturi in marketingul dvs., asigurati-va ca consultati acest ghid pentru crearea unei strategii de marketing de continut. Ca si in cazul oricarei comunicari, este esential sa aveti o intelegere solida a publicului si a obiectivelor dvs. inainte de a incepe.

Nu este totul despre tine 

Din experienta mea, unul dintre cele mai mari beneficii ale podcasting-ului este ca face continutul despre ascultatori. Creati podcasturi pentru a le fi de ajutor, pentru a inspira noi moduri de gandire sau pentru a prezenta solutii la problemele care ii afecteaza cu adevarat. Nu este un mediu pentru marci sa vorbeasca despre ele insele tot timpul (desi putina promovare este ok). In schimb, este un spatiu in care publicul poate gasi continut relevant, util, interesant, care le face viata mai buna doar pentru ascultare. 

In cele din urma, atunci cand iti pozitionezi podcast-urile ca fiind valoroase, atunci brandul tau este vazut ca fiind valoros ca o extensie naturala. Rolul podcast-urilor in marketing este de a crea o iesire pentru ideile si continutul dvs., care sa implice ascultatorii intr-o conversatie vibranta, dinamica si recurenta, in beneficiul lor personal. 

Vrei sa afli mai multe despre ce poti face in marketing digital?

Marketingul digital este o parte esentiala a oricarei afaceri in lumea online de astazi. Daca doriti sa va incepeti cariera in acest domeniu interesant si in crestere rapida, ar trebui sa verificati ofertele Simplilearn in acest domeniu. Daca abia ati inceput, puteti invata elementele fundamentale prin Cursul de formare in marketing digital. Daca sunteti hotarat sa deveniti un superstar in marketing digital, consultati Programul de master de specialitate in marketing digital sau Programul postuniversitar in marketing digital, oferit in parteneriat cu Universitatea Purdue.