Cum poti sa stii ca te place la fel de mult pe cat il placi tu pe el? Pai… nu prea poti. Dar poti citi limbajul non-verbal. Acesta e un indicator destul de bun al intentiilor cuiva si – daca inveti cateva trucuri de la specialistii in comunicare non-verbala – data viitoare o sa stii imediat daca sentimentele sunt reciproce sau nu.

Hai sa vedem la ce trebuie sa fii atenta.

1. Gaseste mereu scuze sa vorbeasca cu tine

Afara ploua. Vine sa te intrebe daca ai umbrela. Are o camasa noua. Vine sa iti arate. Te suna sa te intrebe daca o sa te uiti la serialul ala nou de care ti-a spus el. Iti scrie pe Facebook tot timpul lucruri neinsemnate. Ok. Ai prins ideea. Daca face toate astea, te place.

2. Gaseste mereu scuze sa te atinga

Pe mana. Pe umar. Sau poate ai o scama pe bluza si se ofera sa o culeaga? Te place.

3. Contact vizual

Spre deosebire de femei, care fac exact invers, barbatii se vor uita tot timpul la cineva, daca le place. Se uita in ochii tai cand iti vorbeste? Se uita la tine cand nu te uiti la el? Te place.

4. Rade la glumele tale

Un om care te place va incerca mereu sa valideze orice spui. Sau cel putin la inceput. Rade la glumele tale? Aproba tot ce spui, chiar daca sunt prostii colosale? Te place.

5. Te ineaca in complimente

Barbatilor chiar nu le e rusine sa ii spuna unei femei ca le place cum ceva la ea. Iar cand auzi asta de mai multe ori pe zi… ai ghicit, te place.

6. Gaseste tot felul de pretexte de-a petrece timp cu tine

Afara ploua. Se ofera sa te duca pana la metrou cu umbrela? E un semn destul de bun ca te place (desigur, luat in contextul celor de mai sus). In oras vine o trupa si te intreaba daca nu ai vrea sa mergi? E un semn destul de bun ca te place. Si asa mai departe.

7. Iti povesteste despre el

Iti spune ce peripetii a avut ieri in metrou? Iti recomanda piese si trupe care ii plac? Iti povesteste despre un film care i-a placut? Te place.

8. E flirty

Acesta e probabil cel mai bun indicator ca te place. Desigur, nu ne referim aici la barbatii care sunt flirty cu absolut toate femeile pe care le intalnesc.

9. Iti invadeaza spatiul personal

Daca te place, va incerca mereu sa reduca tot mai mult spatiul fizic dintre voi. Exemplu: se va aseza mereu foarte aproape de tine, desi are o multime de spatiu in dreapta. Cand vorbeste, va veni cat mai aproape de tine (eventual te va si atinge, accidental). Toate sunt indicatoare bune ca e interesat.

10. Corpul lui e intors spre tine cand vorbeste

Acesta e un indicator destul de bun ca nu ii esti indiferenta.

11. Te intreaba, intr-un fel sau altul, daca te vezi cu cineva in momentul acesta

Sau – cel putin – ii intreaba pe prietenii tai daca te vezi sau nu cu cineva acum.

12. Roseste

Da, chiar si barbatii rosesc. Si sa recunoastem, nu exista nimic mai dragut in lumea asta decat un barbat care roseste si e foarte impiedicat atunci cand se afla in preajma ta.

13. Fata i se lumineaza brusc cand se vede

Stim cum suna. Dar cauta si indiciul asta.

14. Pupile dilatate

Atat barbatii, cat si femeile, nu pot sa ascunda cand le place cineva. Cel putin daca iei ca indicator ochii. Daca vorbeste cu tine si observi schimbari la nivelul ochilor (pupile dilatate, sprancene arcuite etc.), te place.

15. Gaseste un pretext sa te scoata in oras

Daca a facut si asta, serios, nu mai ai niciun motiv sa citesti materialul asta. Omul chiar te place. Deci ce mai astepti? Arata-i si tu ca il placi.