Un antreprenor roman, absolvent de Psihologie, a obtinut o finantare de capital de risc de 200.000 de euro pentru o platforma online de invatare si training de la distanta, folosita de corporatii si alte companii mari pentru a-si antrena angajatii.

Robert Blaga a lansat platfoma Houston in anul 2020. Investitia de 200.000 de euro atrasa acum vine de la:

Lumus – un sindicat de business angels format doar din femei din Europa Centrala si de Est,

 Overkill – un fond de investitii din Letonia, si 4 dintre primii clienti Beta ai platformei: Bitou (Germania), DynamicEvents (Irlanda), Right Impact (Singapore) Turnaround (Emiratele Arabe Unite). Acestia au contribuit cu 100.000 de euro. Houston are in prezent clienti Beta din Germania, Belgia, Irlanda, Spania, Singapore, Malaezia, Hong Kong, Emiratele Arabe Unite.

Houston mai vrea ca in aceasta vara sa obtina o finantare de aproximativ 350.000-500.000 de euro, potrivit unui comunicat transmis StartupCafe.ro.

Platforma spune ca pune accentul pe practicarea de comportamente noi in echipe de 3 – 6 persoane spre deosebire de solutiile clasice care se concentreaza pe transmiterea de informatii catre un singur individ. Houston are la baza un algoritm care masoara cresterea eficientei comportamentului angajatilor in urma parcurgerii unui modul de invatare de 30-60 de minute.

Ulterior, programul compara scorul obtinut de echipa cu unul global rezultat in urma analizei a peste 250 de grupuri. Astfel, informatiile oferite sunt despre progresul echipei, dar si despre performanta acesteia comparativ cu alte grupuri.

,,Studiind 224 de echipe care au parcurs un program secvential in Houston, algoritmul a observat o crestere a eficientei in medie cu 28% dupa 60 de minute petrecute in platforma” – sustine startup-ul.

Platforma se adreseaza departamentelor de resurse umane ale companiilor mari si furnizorilor de programe de training si dezvoltare. In prezent, poate fi utilizata de intre 5 si 1.000 de persoane simultan, dar startup-ul vrea sa ridice capacitatea la 5.000 de persoane pana in luna 2021.

,,Investitia atrasa ne ajuta sa ne ducem mai departe planul de a oferi companiilor un instrument prin care isi pot sustine echipele virtuale sa invete, sa vina cu idei mai bune, sa ia decizii mai intelepte si sa execute sarcinile mai eficient. Faptul ca aproape jumatate dintre clientii Beta ne-au devenit si investitori confirma utilitatea produsului nostru. Odata cu atragerea acestei investitii de 200.000 de euro, anuntam si iesirea produsului nostru din versiunea Beta”, afirma Robert Blaga, fondator si CEO al Houston, in comunicatul transmis StartupCafe.ro.

Robert Blaga (37 ani) este specialist cu peste 10 ani de experienta in training in companii precum Michelin sau Brainiup (dezvoltare si invatare prin joc). De-a lungul anilor a fost implicat in proiecte cu echipe din peste 40 de tari. El este absolvent de Psihologie, la Bucuresti (2007) si nu se afla la prima experienta de antreprenoriala. In 2016, a lansat conceptul Brainiup, tot o solutie de tip gamification. Prin aceasta oferea programe de invatare bazate pe joc unor companii multinationale.

Revenind la noua platforma Houston, aceasta a fost testata de o serie intreaga de companii multinationale, ca Deloitte, Continental Automotive, Pfizer, Microsoft, Salesforce, Sony.

De la inceputul anului 2021, gradul de utilizare al platformei a crescut in medie cu 56% in fiecare luna, iar numarul de angajati care folosesc platforma a crescut de la 300 in ianuarie la 1.700 in aprilie, sustine Houston.

,,Ne dorim ca pana la finalul lui 2021 sa avem 100 de clienti. De asemenea, incepand din aceasta luna, avem planuri de extindere in Franta, Germania, Portugalia si Italia si sa intram pe piata din SUA. Pe piata americana vizam statele in care se afla sediile mai multor companii din industriile biotech si automotive. Printre acestea se numara California, Michigan, Ohio, Indiana”, adauga Robert Blaga.

Houston crede ca va avea venituri de 1 milion de euro in anul 2022. Atat site-ul Houston cat si cel al Brainiup sunt detinute de firma Brain Games SRL din Bucuresti, deschisa in anul 2017. Aceasta a raportat, in anul 2019, venituri de 563.868 de lei si profit de 103.371 lei, cu 3 angajati.