In fiecare zi, tot mai multe afaceri trec in sfera online, unde competitia pentru atentia utilizatorilor este din ce in ce mai acerba. Prin urmare, singurul lucru care te-ar putea diferentia de competitie este o strategie de marketing online bine pusa la punct, care sa aiba in vedere atat elemente de optimizare SEO, cat si alte trenduri ale acestei industrii.

Asadar, in ultimul timp, motoarele de cautare nu mai pun atat de mult accent pe caracteristicile tehnice ale unui site, cat pe experienta utilizatorilor si pe importanta brand-ului respectiv. Iata, deci, 5 tactici de marketing online pe care va trebui sa le ai in vedere pentru atragerea unui numar cat mai mare de persoane din mediul virtual:

Continutul video – Din ce in ce mai multe companii se indreapta catre video marketing, mai ales dupa introducerea de catre Google a numeroase facilitati, precum preview-uri la video si afisarea acestora in paginile cu rezultate. Aplica si tu aceasta tactica in strategia de marketing online si vei observa schimbari rapide ale traficului de utilizatori pe site-ul tau!

Cautari vocale – Anul trecut, la nivel mondial, datele arata ca una din cinci cautari facute pe dispozitive mobile a fost vocala. Chiar daca tehnologia respectiva mai are putin pana sa devina principala forma de cautare, va trebui sa tii cont de acest aspect atunci cand construiesti strategia ta de marketing online. Cu alte cuvinte, va trebui sa dispui de continut care raspunde in mod natural la intrebarile utilizatorilor.

marketing online

Snippet-uri – Daca la inceputurile sale, Google afisa doar o adresa si un nume de site in urma unei cautari, astazi, pagina cu rezultate este practic “invadata” de fel si fel de informatii, poze, ad-uri, clip-uri si multe altele. Snippet-urile ofera rapid raspunsuri la intrebarile utilizatorilor, direct in pagina cu rezultate. Secretul consta insa in aflarea unui echilibru intre informatia prezentata in pagina cu rezultate Google si detalierea acesteia pe website. Include si tu aceasta tactica de marketing online in strategie!

Experienta utilizatorului – Acest termen (User Experience) este deja vehiculat de ani buni, fiind un indicator important atat pentru Google, cat si pentru afacere in sine. Printre lucrurile cu care utilizatorii nu mai vor sa aiba de-a face se numara viteza inceata de incarcare a unui site, interfata greoaie sau website-urile dificil de navigat. Tine cont ca Google interpreteaza timpul pe care vizitatorul il petrece pe site-ul tau ca fiind feedback asupra calitatii continutului, motiv pentru care este important sa asiguri toata atentia acestei tactici de marketing online.

Importanta acordata experientei “mobile” – Deja majoritatea utilizatorilor, la nivel mondial, acceseaza internetul prin intermediul dispozitivelor mobile. Din acest motiv, Google a facut prioritara indexarea mobile-first a site-urilor, inca din 2019, un alt motiv pentru a imbunatati site-urile pentru respectivele dispozitive. De la aranjarea in pagina si pana la prezentarea meniului sau a produselor, va trebui sa tii cont de o seama de aspecte pentru a te distanta de competitorii tai.

Asadar, aceste directii de dezvoltare a mediului virtual trebuie urmarite cu atentie atunci cand construiesti o strategie de marketing online eficienta si de impact! Fa-ti un plan de actiune, pune aceste tactici in practica si bucura-te de o afacere cat mai profitabila!