Sarcina de a alege o scoala privata pentru copiii tai poate deveni un proces lung si epuizant daca ne gandim la toate optiunile care exista, la toate informatiile care sunt disponibile in prezent si, mai presus de toate, stiind ca rezultatul acestui proces va va influenta foarte mult viata. si viitorul sunt importante.

In ciuda faptului ca in aceste zile de izolare si mobilitate controlata, gasirea celei mai bune optiuni educationale este si mai complicata pentru ca majoritatea scolilor sunt inchise si chiar ofera doar tururi virtuale pentru a vedea facilitatile, este bine cunoscut faptul ca este este posibil sa obtineti aproape orice date de la orice scoala doar prin conectarea la internet. 

Prin intermediul retelelor de socializare, site-urilor scolilor sau a unui director online de scoli private, este posibil sa descoperim optiuni educationale si, in acelasi timp, sa discernem in functie de nevoile noastre. Pe site-ul kidszone gasiti o lista cu cele mai bune scoli private din Romania, pentru a face cea mai buna alegere pentru copilul dvs.

Gasirea unei scoli pentru copiii nostri este o decizie foarte importanta,  mai ales daca este primul copil. Pentru unii parinti poate fi foarte simplu: isi trimit copiii la aceeasi scoala in care au studiat. In timp ce pentru alti parinti poate fi mai mult decat doar inscrierea lor. Luati in considerare ca nicio scoala nu este buna sau rea , ci ca sunt scoli care se adapteaza mai mult sau mai putin asteptarilor tale educationale.

Mai jos va impartasim o lista de 7 aspecte de care trebuie sa tineti cont pentru a gasi cea mai buna scoala privata pentru copiii dvs.:

1)     Taxe de scolarizare. Primul filtru de care ar trebui sa tii cont este pretul serviciilor scolii. Pe langa scolarizare, trebuie sa luati in considerare costul inscrierii anuale, lista rechizitelor scolare, uniforma (obisnuita, de gala sau sport), manualele, serviciile suplimentare (transport, sala de mese) si activitatile extrascolare. Va recomandam sa faceti o suma totala a tuturor acestor concepte si sa verificati daca bugetul dvs. este adecvat.

2)     Locatie. A avea scoala copiilor tai la mica distanta de casa sau de locul de munca iti va facilita foarte mult viata. Luati in considerare ca intrarea si iesirea din scoli se intersecteaza cu „orele de varf” de trafic si incercati sa faceti calatoria catre si dinspre scoala sa nu depaseasca 20 de minute. O optiune excelenta pe care o ofera multe scoli este transportul scolar, care rezolva complet aceasta problema pentru o taxa lunara.

3)     Metodologie. Un alt aspect important este metoda de predare a scolii. Exista scoli constructiviste, umaniste, Walford, Montessori si chiar catolice care isi bazeaza predarea pe valori specifice. Asigurati-va ca cunoasteti in profunzime metodologia scolii si decideti ce doriti pentru copiii dvs.

4)     Facilitati. Locul in care copiii tai vor petrece mai mult de 6 ore pe zi ar trebui sa fie un loc placut si sigur pentru ei. Asigurati-va ca vizitati fizic facilitatile cu ei pentru a confirma ca sunt adecvate si ca copiii dvs. le gasesc confortabile si stimulatoare.

5)     Nivelul scolar si limbile. Principalul obiectiv pe care orice parinte incearca sa-l atinga alaturi de copiii lor este pregatirea acestora pentru viata. Atingerea acestui obiectiv depinde foarte mult de pregatirea lor academica si de calitatea educatiei pe care o primesc pe parcursul vietii. O modalitate buna de a cunoaste nivelul scolar al unei scoli este prin revizuirea rezultatelor elevilor sai la teste. 

6)     Platforme educationale. Datorita progresului tehnologiei informatiei si a recentei pandemii, scolile private implementeaza in fiecare zi utilizarea mai multor si mai bune platforme care faciliteaza sarcina de predare. In cele mai multe cazuri, cu cat platformele sunt mai robuste, cu atat ofera mai multe beneficii si cu atat rezolva mai multe probleme. 

7)     Activitati extracurriculare. O parte importanta a dezvoltarii copiilor dumneavoastra poate proveni din participarea la o activitate extracurriculara. Indiferent daca este sportiv, cultural sau stiintific, includerea copilului intr-o activitate care ii place si care il motiveaza este foarte recomandata in timpul vietii sale de student.