Vrei ca timpul tau sa fie folosit cu intelepciune atunci cand incepi propria afacere. Asta inseamna ca ar trebui sa cunosti cele mai profitabile afaceri pentru a incepe. Fara sa cunosti ideile cele mai profitabile, cum vei culege roadele?

Ceea ce este considerat „profitabil” se schimba mereu, desigur, si de aceea ne actualizam continuu clasamentele. In fiecare an, cele mai profitabile afaceri se vor schimba usor pe masura ce economia noastra evolueaza, produsele devin invechite si tehnologia avanseaza. 

Ceea ce urmeaza este un clasament proaspat actualizat al celor mai profitabile intreprinderi mici, plus informatiile si resursele de care aveti nevoie pentru a incepe.

Industrii cu cele mai profitabile idei de afaceri 

In primul rand, un context. Am aruncat o privire la rapoartele financiare din ianuarie 2023 pentru a obtine cele mai recente date. Cand luati in considerare industriile cu cele mai profitabile afaceri la cerere, veti gasi:

 1. Financiar : Sectorul monetar conduce cele mai profitabile companii, cu peste 30% venit net si profituri brute pentru banci aproape de 100%.
 2. Companii de transport: Caile ferate se afla pe locul doi, cu un profit net mediu de aproape 28%, un profit inainte de impozitare si de compensare inainte de stocuri de 41% si un EBITDA de aproape 47%. Constructorii de nave si-au castigat o viata grozava.
 3. Energie : Fie ca sunt solare, gaze, rafinarii sau alte aspecte ale pietei productiei de energie, companiile axate pe energie reprezinta aproape 20% din Fortune 500 si au profituri record. In plus, aproape toti au personal scurt, ceea ce inseamna ca angajeaza intreprinderi mici pentru a-si satisface nevoile permanente.
 4. Tehnologie : Patru companii din primele 10 si 47 din primele 500 de companii sunt afaceri legate de tehnologie precum Apple, Amazon si Tesla. Multe companii de software au luat o bataie, dar sunt inca unele dintre cele mai inteligente idei de afaceri.
 5. Asistenta medicala : Patru dintre primele 10 si 45 dintre primele 500 de companii sunt in domeniul sanatatii. In plus, locurile de munca din domeniul sanatatii sunt 19 din primele 20 de locuri de munca, conform Biroului de Statistica a Muncii. Asta inseamna ca exista loc pentru deschiderea afacerilor.
 6. Investitii si gestionarea activelor: gestionarea banilor altora este o afacere usor de pornire, cu un venit net de 25%. 
 7. Trusturi de investitii imobiliare (REIT): imobiliare este o necesitate. Toata lumea are nevoie de o casa, iar afacerile au nevoie de cladiri. Odata cu cresterea lucrului de la distanta, REIT-urile castiga mai multi bani ca niciodata, deoarece chiriile si preturile locuintelor sunt la maxime istorice. Ai grija doar sa te exagerezi.

Dar daca va intrebati care sunt cele mai profitabile si de succes idei de afaceri mici pentru proprietarii de afaceri mici, de multe ori aceasta este o categorie separata. Cei mai multi dintre noi nu au acces la capitalisti de risc sau capacitatea de a conduce o afacere timp de zece ani inainte de a incepe sa faca bani. Deci, restrictionez lista la cele mai profitabile si cele mai bune afaceri mici pentru a incepe.

Vom identifica ce intreprinderi mici sunt cele mai profitabile, vom analiza unele dintre cele mai profitabile intreprinderi mici pentru a incepe de acasa, vom studia peisajul actual al afacerilor mici si vom oferi exemple de proprietari de afaceri de succes in acele domenii.

Ce afaceri mici este bine sa inceapa?

Imi place sa folosesc pagina NYU Margins by Sectors pentru evaluare comparativa. Va permite sa clasificati cu usurinta care sunt afacerile bune si care este o afacere buna pentru a incepe sau in care sa investiti. Intreprinderile profitabile includ:

Nu toate aceste afaceri profitabile sunt neaparat idei de afaceri mici profitabile. Va trebui sa luati in considerare capitalul de pornire si reglementarile pentru a decide ce tipuri de afaceri sa incepeti. Sa ne uitam la unele dintre cele mai profitabile intreprinderi mici si de ce fac cele mai de succes idei de afaceri.

Care este cea mai buna afacere pentru a incepe? 

#1. Servicii de curatenie

Afacerile de curatenie sunt practic mine de aur – usor de inceput si au rate ridicate de succes. De fapt, prietenul nostru Chris Mondragon atrage peste 125.000 USD pe luna cu compania sa, Queen Bee Cleaning! In cuvintele lui:

Patruzeci pana la cincizeci la suta! Proprietarii de afaceri experimentati si antreprenorii aspiranti stiu cat de important este acest lucru! Cu doar 13 contracte saptamanale de curatenie, puteti obtine 7.800 USD… nu in venituri, ci profit pur! Acum imaginati-va ca semnati 20 sau 30 dintre aceste contracte foarte platite.

Curatenia este o afacere construita la scara larga. Dar ai grija: nu poti ajunge la milioane de dolari oriunde. Exista un calcul incercat si adevarat care dezvaluie potentialul de castig din zona dvs. Daca numerele se aliniaza, aveti sanse excelente de a creste la sapte cifre.

Daca esti curios despre cum sa folosesti calculul si vrei sa stii cum sa-ti pornesti afacerea de curatenie de la zero – nu este nevoie de franciza – consulta acest masterclass gratuit cu Chris Mondragon.

#2. Investitii si management al activelor

O afacere mica care gestioneaza active poate creste cu usurinta, deoarece se afla in cea mai profitabila industrie. Din fericire, nu necesita sume enorme de costuri de pornire. Va trebui sa respectati reglementarile de stat si federale, dar majoritatea companiilor percep un procent din toate activele gestionate. Majoritatea managerilor de active castiga intre 60.000 si 160.000 USD pe an, dar limita este limita, in functie de cate active gestionati.

#3. Fond de investitii imobiliare

Un REIT este una dintre cele mai bune afaceri pentru a incepe de acasa. REIT-urile sunt o structura unica de afaceri care pune in comun banii mai multor investitori pentru a cumpara proprietati imobiliare. Majoritatea REIT-urilor nu trebuie sa plateasca impozite pentru afaceri, deoarece majoritatea profiturilor sunt platite investitorilor si impozitate personal. Aflati cum Thach Real Estate Group a castigat 100 de milioane de dolari in proprietati de investitii imobiliare.

#4. Software pentru jocuri

Companiile de jocuri video sunt afaceri grozave de inceput. Majoritatea jocurilor au venituri recurente prin abonamente lunare, suplimente si alte strategii de monetizare. Cu o marja de profit net de 21%, studiourile de jocuri sunt una dintre cele mai bune idei de afaceri pentru start-up.

#5. Energie regenerabila

Daca aveti abilitati de electrician, energia regenerabila este una dintre cele mai profitabile afaceri mici. Are o rata de crestere anuala compusa estimata de 9%. Cu o marja de venit net de aproape 18% si multe subventii guvernamentale, energia verde va fi una dintre afacerile solicitate de ani de zile.

#6. Calculatoare si periferice

Profitul dupa impozitare de 17% face ca crearea de computere si accesorii pentru computere sa fie una dintre cele mai profitabile afaceri pentru a incepe. Perifericele includ elemente precum tastaturi distractive, mouse-uri, hard disk-uri externe si alte accesorii pe care oamenii le folosesc cu computerele.

#7. Sisteme Informationale si Companii SAAS

Afacerile online profitabile tind sa aiba un model „construieste o data si vinde de mai multe ori”. Acest lucru functioneaza deoarece costul marfurilor vandute scade de fiecare data cand vindeti un produs digital. Intreprinderile care sunt cele mai solicitate includ servicii de marketing AI, software de management al relatiilor cu clientii specific industriei si alte solutii unice pentru a rezolva problemele proprietarilor de afaceri mici. 

#8. Consultant de afaceri

O afacere de consultanta se concentreaza pe a ajuta alti proprietari de afaceri sa-si rezolve problemele. Poti alege o nisa daca ai un domeniu specific in care esti expert sau poti fi o solutie all-in-one. 

Cand mi-am inceput initial afacerea de consultanta, consultam pe toate. Intr-o zi as analiza procesatorii de plati, iar in urmatoarea, as cauta influenceri buni pentru un brand. In cele din urma, m-am gandit sa scriu despre afaceri si tehnologie, deoarece este mai usor sa transmitem cunostinte catre mii de oameni pe luna.

Consultantii de afaceri pot face oriunde de la cateva sute pe zi la miliarde pe an. Consultantii specializati in fuziuni si achizitii pot castiga comisioane uriase.

#9. Agenti imobiliari

In timp ce doar ⅙ dintre agentii imobiliari au succes, cei care o fac pot mentine o afacere profitabila. Santino Fillepelli ne-a spus:

#10. Automate

Ati intalnit vreodata un automat la o biblioteca? Un spital? Un dealer auto? Poate locul tau de munca? Va puteti imagina banii pe care proprietarul masinii ii pune la banca? Fara angajati. Deschis 24/7. Si toate cu doar cateva ore pe saptamana necesare pentru a umple gustari, bauturi sau orice altceva vinde automatul.

Acum imaginati-va ca multe dintre aceste aparate imprima practic numerar pentru dvs. zilnic. Este greu de imaginat un venit mai pasiv decat acesta. Si stim ca este fezabil, deoarece prietenul nostru Adam Hill isi opereaza afacerea de vending de 58 Ka lunar, lucrand doar doua zile pe saptamana.

Daca esti curios despre cum o face, cu putin timp in urma a inregistrat un masterclass pentru a le oferi cititorilor UpFlip tot ce au nevoie pentru a incepe. Puteti obtine acces gratuit aici .

#11. Managementul retelelor sociale

Marketingul pe retelele sociale este o industrie vasta. Potrivit Statista, este o industrie de 153,7 miliarde de dolari. Tot ce aveti nevoie este un computer, niste software si sa gasiti niste clienti. 

Jason Yormark ne-a spus:

Asta inseamna ca o singura persoana poate castiga pana la 40.000 USD pe luna de acasa fara a investi in inventar. Aflati cum Jason a transformat compania sa Socialistics intr-o agentie de marketing pe retelele sociale de 500.000 USD pe an:

#12. Crearea de cursuri online

O alta dintre cele mai profitabile afaceri presupune crearea de cursuri online. Se asteapta ca e-learning sa creasca la o rata de crestere anuala compusa (CAGR) de 14,6% si sa ajunga la 374,3 miliarde USD pana in 2026.

Dezvoltarea unui curs online poate costa doar cateva sute de dolari daca stii cum sa-l faci singur, sau poate ajunge pana la 20.000 USD, daca platesti pe altii sa-l creeze. 

Nu numai ca este relativ ieftin sa incepi, dar oamenii sunt dispusi sa plateasca pentru cursuri online daca adauga valoare reala. Unele dintre cele mai recunoscute cursuri de invatare costa pana la 5.000 USD, dar cele mai multe sunt sub 300 USD.

#13. Incepeti o afacere mica care produce lumanari sau sapun

Un proprietar de afaceri pe care l-am gasit cel mai impresionant de cand am inceput sa scriu pentru UpFlip este Jazmin Richards, proprietarul BlkSunflower. Ea si-a inceput mica afacere la inceputul anului 2020 cu 100 USD si a crescut-o la peste 200.000 USD in venituri anuale.

Majoritatea producatorilor de lumanari au o marja de 40-60% daca vand in vrac si chiar mai mult daca au afaceri care sunt la cerere si direct catre consumatori. Daca va intrebati ce este o afacere buna de inceput, luati in considerare aceasta afacere extrem de profitabila. Vezi interviul nostru cu Jazmin:

#14. Servicii de salarizare

Serviciile de salarizare percepe o taxa lunara pentru timpul lor plus un cost suplimentar per angajat. Exista doua rute de parcurs:

 1. Cumparati software-ul, clientii de la bord si gestionati-le singur.
 2. Deveniti un afiliat si obtineti comisioane pentru a incuraja oamenii sa foloseasca software-ul furnizorului. Puteti face acest lucru cu o varietate de companii de tehnologie.

Puteti deveni un afiliat cu unele dintre ele destul de usor, puteti ajuta oamenii sa se inregistreze pentru servicii, sa le configurati si sa castigati un comision din taxele lor lunare.

Sunt inscris personal la programul de recomandare Gusto. Ofera:

 • Bonus de conectare de 500 USD pentru fiecare client (fiecare client primeste si un bonus de conectare)
 • Pana la 360 USD pe an pentru fiecare client 
 • 2,40 USD pe an pentru fiecare angajat de pe statul de plata al clientilor tai

Aceasta poate fi o afacere extrem de profitabila, mai ales daca o combinati cu ceva precum contabilitate sau pregatire fiscala, deoarece sunt bani in plus pentru a va usura munca. 

Consultati blogul nostru despre cele mai bune 15 companii de outsourcing de resurse umane pentru a afla mai multe despre serviciile de salarizare.

#15. Servicii de livrare

Serviciile de livrare pot fi unele dintre cele mai de succes afaceri mici. In timp ce jucatorii importanti precum Uber si DoorDash iau partea leului din veniturile din serviciile de livrare, se asteapta ca industria sa creasca la 192 de miliarde de dolari pana in 2025.

Conform raportului anual al Uber:

 • Serviciul de livrare primeste 19,3% din totalul rezervarilor pentru fiecare livrare. (Acest numar a crescut de la 18% anul precedent.)
 • Soferii platesc Uber, astfel incat castigurile lor sunt excluse din venituri.
 • Cheltuiesc 27% pe marketing (aproximativ de trei ori mai mult decat fac majoritatea companiilor). Acest numar a scazut de la 32% anul precedent.
 • Cheltuiesc 12% pe cercetare si dezvoltare (inutil pentru majoritatea intreprinderilor mici). Acest numar a scazut de la 20% in anul precedent.

Daca incepeti ceva similar, va concentrati doar pe zona locala si gasiti o modalitate mai buna de a comercializa afacerea, puteti ajunge la un profit net de aproximativ 17% cu o marja mare de afaceri. Daca va intrebati care sunt ideile de afaceri bune, aceasta explica de ce serviciile de livrare sunt una dintre cele mai profitabile idei de afaceri.

#16. Servicii de design grafic

Daca va place sa creati site-uri web, logo-uri si materiale de marketing, designul grafic ar putea fi potrivit, deoarece este intotdeauna la cerere. Puteti incepe doar cu computerul si niste software de proiectare. Gasiti clienti pe Fiverr sau Upwork si incepeti o afacere profitabila de acasa.

Mai jos este un exemplu de preturi percepute de oameni pentru diferite tipuri de lucrari de design grafic.

Nu este prea rau, avand in vedere ca multe dintre aceste proiecte dureaza doar cateva ore pentru a fi finalizate. 

#17. Camion de alimente

Multi oameni incep food truck-uri pentru ca sunt mai profitabile decat detinand un restaurant. Economisiti bani pe:

 • Angajatii
 • Costurile asociate cu o cladire
 • Un meniu mai concentrat

#18. Antrenament personal

Antrenorii personali isi castiga o viata grozava. Acestia pot castiga intre 50 si 250 USD pe ora in timp ce antreneaza oamenii pentru a-si atinge obiectivele de fitness. In timp ce un antrenor personal nu trebuie sa aiba o pregatire formala, veniturile tind sa fie cu pana la 140% mai mari cu o diploma de master, spre deosebire de un liceu.

Avand in vedere ca oamenii platesc pentru cunostintele dvs., principalele costuri sunt licentele de afaceri si marketingul. Daca esti pasionat de fitness, poate antrenamentul este potrivit pentru tine.

#19. Productia de consumabile pentru constructii

Industria furnizarilor de constructii are o marja bruta de 22,73% si o marja neta de 7,92%, dar companiile care o fac bine pot face mult mai mult. Paul Akers a inceput FastCap cand era dulap si avea nevoie de ceva care sa acopere rapid gaurile de la suruburi.

Mai recent, el produce peste 600 de produse, a crescut preturile doar de trei ori in 21 de ani si nu a concediat niciodata o persoana. Consultati interviul nostru cu Paul pentru a vedea cum o face.

#20. Afaceri de catering

Daca esti un gurmand, acesta ar putea fi pentru tine. Derularea unui serviciu de catering va permite sa pregatiti mancare delicioasa si sa o duceti la evenimente precum nunti si intalniri corporative. La evenimente, fie veti organiza un bufet, fie veti servi mancarea in orice capacitate alegeti. De asemenea, puteti servi alcool pentru a creste marja de profit dramatic, atata timp cat aveti o licenta de bauturi alcoolice.

Potrivit Cater Source, cateringul are o medie de 7-8% marje inainte de impozitare. In plus, piata ar trebui sa creasca la 328,11 miliarde de dolari in 2025. Asta inseamna ca ar putea exista un profit inainte de impozitare intre 85 si 97 de miliarde de dolari.

#21. Servicii post-sarcina

Serviciile post-sarcina, uneori numite servicii postpartum, sunt un tip de afacere care ajuta mamele sa se recupereze dupa nastere. Daca nu sunteti familiarizat cu ele, face parte din domeniul medical si va poate ajuta cu lucruri precum:

 • Medicamentele de care femeile au nevoie dupa nastere
 • Terapie
 • Ajutor cu fratii
 • Lucrari usoare de casa si alte responsabilitati
 • Invat trucuri de viata pentru a se adapta la a fi un proaspat parinte

Potrivit Health Care Cost Institute, se estimeaza ca femeile cheltuiesc in medie 3.100 USD pentru ingrijirea lor in primul an dupa nastere. Daca cineva a creat un serviciu de ingrijire post-sarcina in stilul Uber, ar putea fi o realizare de mai multe miliarde de dolari. De exemplu, vizitele medicale si de alta natura ar putea avea loc direct la domiciliu si ar putea simplifica viata femeilor, poate oferind o doula postpartum printr-un serviciu de aplicatie.

#22. Incepeti o afacere de comert electronic

Peisajul actual al afacerilor mici este favorabil comertului electronic. Costurile de pornire sunt mici (mai putin de 1.000 USD) si puteti castiga mai mult de 120.000 USD pe luna. In interviul nostru cu Marcus Harvey, proprietarul Portland Gear, el ne-a spus:

#23. Serviciul de curierat in marile orase

Serviciile de curierat pot fi foarte profitabile daca aveti reteaua profesionala potrivita pentru a obtine rapid livrarea clientilor care au nevoie de documente si alte articole. Serviciile de curierat pot fi operate cu autovehicule sau biciclete. 

Un serviciu de curierat va percepe de obicei o taxa care se bazeaza pe 1,50 USD-1,70 USD pe mila, plus taxe suplimentare din motive precum:

 • Opriri multiple
 • Livrare in afara zonei normale
 • Serviciu rapid de 1 ora
 • Serviciu notariat si returnare 

Serviciile de curierat sunt de asteptat sa atinga 68,48 miliarde USD in 2025, la un CAGR de 14%.

A deveni notar ar fi un excelent serviciu auxiliar pentru aceasta afacere. Sa discutam in continuare despre notari.

#24. Notar mobil sau notar la distanta

A deveni notar este de obicei un simplu plus pentru un proprietar de afaceri. Adesea costa mai putin de 1.000 USD pentru a obtine:

 • Licentiere de afaceri
 • Garantie de 10.000 USD
 • Asigurare E&O
 • Acreditat ca notar
 • Stampila notarului si jurnalul notarial

Majoritatea statelor va permit sa percepeti o mica taxa pentru serviciul notarial si taxe suplimentare pentru timpul de conducere si alte cheltuieli efectuate. Clientii vor fi agenti imobiliari, firme juridice, contabili si institutii financiare care au nevoie de contracte semnate si legalizate.

#25. Servicii de spalatorie auto mobile

Unele dintre cele mai profitabile afaceri pe care le-am intervievat au fost companiile de spalatorie mobile si de detaliere auto. Companiile mobile de spalat si detaliere auto pot costa aproximativ 2.500 USD pentru a incepe si ar putea castiga 40.000 USD pe luna. 

Abu Waggeh a transformat o investitie de 300 de dolari intr-o afacere de spalatorie auto de 40.000 de dolari pe luna si ne-a spus:

#26. Copywriting, blogging si marketing de continut

In ceea ce priveste afacerile de acasa, aceasta este una dintre cele mai bune daca vrei sa fii propriul tau sef. Salariul poate fi destul de corect. De exemplu, puteti gasi profesionisti in marketingul de continut care castiga pana la 1 USD pe cuvant. Mai frecvent, aceasta lucrare atrage in jur de 50 si 200 USD per 1.000 de cuvinte.

Desi nu as recomanda sa faceti acest lucru, va puteti opera intreaga afacere de pe telefonul mobil cu tehnologie moderna. Tot ce aveti nevoie este o conexiune la internet, un computer sau o tableta si ceva software. Cheltuielile mele anuale ajung in jur de 5.000 de dolari, iar restul este profit. De aceea este una dintre cele mai bune idei de afaceri online.

#27. Afaceri peisagistice

Ingrijirea gazonului si alte companii de amenajare a teritoriului pot fi si ele o industrie foarte profitabila! Am intervievat o multime de profesionisti in ingrijirea gazonului in ultimii doi ani, dar unul dintre cei mai de succes este Mike Andes, CEO-ul in varsta de 26 de ani si fondator al Augusta Lawn Care.

#28. Pregatirea taxelor

Zip Recruiter estimeaza ca un preparator de taxe independent castiga un salariu mediu de 53.767 USD, dar unii castiga peste 100.000 USD. Va trebui sa:

 1. Urmeaza cursuri de pregatire fiscala
 2. Obtineti un numar de identificare fiscala a pregatitorului (PTIN)
 3. Faceti un test intr-o locatie Prometric
 4. Aplicati pentru a deveni agent inscris si platiti o taxa, care poate fi supusa cresterilor bazate pe inflatie
 5. Ajutati oamenii si companiile sa depuna impozite
 6. Efectuati 72 de ore de educatie continua la fiecare trei ani, inclusiv:
  1. Minim 16 pe an
  2. Doua ore axate pe etica pe an
 7. Reaplicati o data la trei ani.

Daca sunteti deja contabil sau contabil, va recomand cu tarie sa adaugati acest lucru la ofertele dvs. pentru a va creste valoarea pentru clientii dvs. Altii pot beneficia enorm daca pot oferi tarife competitive.

Daca sunteti interesat sa ajutati oamenii cu impozitele, incepeti in primavara, astfel incat sa fiti certificat pana in urmatorul sezon fiscal. Intre cursurile de formare, testare si timpul de procesare a cererii, poate dura cateva luni pentru a fi aprobat. 

Nu presupuneti ca puteti obtine o idee in timpul vacantei, sa urmati cursurile, sa treceti testele si sa obtineti certificarea la timp. Testele administrate Prometric sunt unele dintre cele mai grele teste pe care le-am luat.

Aceasta poate fi o cariera sezoniera sau pe tot parcursul anului, in functie de modul in care o structurati si daca aveti clienti sau afaceri ca clientela.

#29. Infiintati o companie de fotografie

Fotografii se pot castiga grozav ca antreprenori. Korbin si Whitney Korzan, proprietari ai Mile High Productions, castiga peste 400.000 USD pe an si ne-au spus:

Puteti intra pe deplin in aceasta afacere – fotografie, video si drona – pentru 2.000 USD sau mai putin.

Ne-au mai spus:

Pana in urma cu doar cateva luni, nu faceam publicitate platita. Totul a fost prin intermediul retelelor. Totul a fost prin intermediul retelelor de socializare. Totul a fost prin trimiterea de e-mailuri noi insine, asa ca nu ne-a costat niciun ban.

Asta coincide cu experienta mea in industria fotografiei. Este una dintre cele mai bune idei de afaceri mici, deoarece este distractiva, are o bariera scazuta la intrare si cea mai mare parte a muncii poate fi realizata folosind retelele sociale si serviciile de marketing care ofera planuri gratuite. O poti face si de acasa.

#30. Dezvoltare web

Dezvoltatorii web creeaza software pentru companii, guverne si organizatii non-profit. Avand in vedere ca aceasta este o munca tehnologica, profiturile pot fi uriase. 

InfoWorld estimeaza ca oamenii care dezvolta software castiga intre 70.000 si 200.000 USD pe an ca angajati. Este chiar mai mult daca detii o companie de dezvoltare de aplicatii. Daca stiti sa dezvoltati software, va recomand cu caldura. Tehnologia a fost principalul creator de bogatie din anul 2000.

Foloseste-ti abilitatile de dezvoltare a aplicatiilor si construieste un imperiu tehnologic. Daca nu ai abilitati de codificare, dar iubesti tehnologia, continua sa citesti pentru ca mai exista idei bune de afaceri si oportunitati extraordinare de descoperit.

#31. Consultanta tehnologica

Multe dintre marile companii tehnologice se bazeaza pe proprietarii de afaceri mici pentru a ajuta la promovarea adoptarii software-ului lor. Indiferent de industrie in care va aflati, poate doriti sa luati in considerare adaugarea de consultanta tehnologica la ofertele dvs.

Puteti castiga bani substantiali prin trimiterea oamenilor catre alte afaceri, chiar daca este doar partajarea codului dvs. de recomandare cu alte persoane din industria dvs. Programele de afiliere cu plati mari au o multime de recomandari de software si hardware pe care le puteti castiga comisioane recurente atunci cand recomandati oameni sa-si foloseasca produsele.

#32. Managementul proprietatii

Managementul proprietatii este, probabil, cea mai usor de inceput si de condus, daca doriti sa incepeti o afacere care face profit, implica multa interactiune cu oamenii si necesita supravegherea subcontractantilor si a finantelor.

Veti fi responsabil sa va asigurati ca intretinerea proprietatii este efectuata pe proprietati comerciale sau inchirieri de case.

Exista peste 275.000 de companii de administrare a proprietatii in SUA, iar majoritatea companiilor de administrare a proprietatii fac aproximativ 10% din fiecare plata de inchiriere plus taxe suplimentare. Intreprinderile mici se pot astepta la o marja de profit de aproximativ 20%, ceea ce o face o idee de afaceri profitabila.

#33. Incepeti o afacere de handyman

O afacere Handyman poate castiga mai mult de 250.000 USD pe an cu un singur angajat si costa doar 5.000 USD pentru a incepe. Northern Seattle Handyman realizeaza intre 50-60% marja bruta in timp ce percepe 100 USD pe ora.

#34. Bucatar personal

O alta idee de afaceri care poate fi foarte profitabila este un bucatar personal. Potrivit Indeed, aceasta idee de afaceri mici are un salariu mediu de aproape 100.000 USD. A fi bucatar personal include:

 • Crearea planurilor de masa
 • Cumparaturi pentru ingrediente
 • Monitorizarea tendintelor si tehnicilor de gatit
 • Pregatirea si servirea meselor
 • Intretinerea bucatariei
 • Pregatirea gustarilor
 • Calatorie cu clientul daca se doreste

Aceasta idee de afaceri este in mare parte forta de munca, asa ca poti atinge niveluri de profit de aproape 70-80% daca esti doar tu. Marjele pot scadea la 40-50% daca angajati angajati, dar acest lucru este compensat eliberandu-va mai mult timp.

#35. Afaceri de ingrijire a animalelor de companie

Pet sitting se afla pe lista celor mai profitabile afaceri din cateva motive:

 • Costuri de pornire: nu aveti nevoie din punct de vedere tehnic de o licenta de afaceri pentru ingrijirea animalelor de companie, dar daca obtineti o licenta, puteti deduce din venituri cheltuieli precum kilometraj, asigurare si comision pentru aplicatiile terte.
 • Timp petrecut: poate dura mai putin de doua ore pe zi pentru a avea grija de un animal. Restul timpului este al tau sa faci ce vrei.
 • Optiuni: Rover are optiuni pentru imbarcare, plimbare cu caini, ingrijire pentru caini, vizite de la domiciliu sau sedere cu animalul de companie la domiciliul proprietarului.
 • Platiti: De obicei, 20-30 USD pe vizita sau pana la 375 USD pe saptamana daca stati la casa proprietarului. Anual, poate fi de aproximativ 15.000-25.000 USD, dar este un venit suplimentar si exercitiu daca aveti un loc de munca la distanta sau afaceri pe care le puteti gestiona de oriunde.

#36. Asistent virtual pentru directori

A deveni asistent virtual pentru clientii pe care ii alegeti este o afacere profitabila de inceput. Unii dintre cei mai buni asistenti virtuali de pe Upwork castiga 85 USD pe ora. Aceasta inseamna pana la 152.000 USD pe an pentru lucruri precum programarea intalnirilor, trimiterea de e-mailuri, finalizarea cercetarilor si alte lucrari pe care le puteti face de la distanta. 

Ca si alte locuri de munca care utilizeaza un model de afaceri bazat pe cunostinte, principalele costuri de pornire sunt licentele si software-ul. Daca doriti sa faceti mai mult decat atat, puteti incepe o agentie VA si puteti angaja alti oameni care sa va ajute cu aceasta idee de afaceri mici.

#37. Deschide o benzinarie

Benzinariile sunt foarte profitabile daca doriti ca propria afacere mica sa faca bani. Nu exista cerinte educationale pentru a incepe afacerea, iar vanzarile in magazin au marje de 30-40%. Cumpararea unei benzinarii are un cost de pornire de pana la 3,5 milioane de dolari, dar poate castiga 37 de milioane de dolari pe an.

Incepeti o afacere care necesita o diploma de licenta sau superioara

Multe intreprinderi mici care au succes si profituri crescute au nevoie de cel putin un anumit nivel de educatie. Abilitatile profesionale si educatia sunt de obicei apreciate mai mult pentru expertiza lor.

Ideile de afaceri grozave care necesita o diploma de licenta sau superioara includ:

 • Contabili
 • Avocati
 • Doctori
 • Consilieri financiari 
 • Brokeri
 • Ingineri

Daca nu aveti deja o diploma in aceste domenii si sunteti dispus sa cheltuiti bani doar pentru a urma cursuri academice, puteti alege adesea dintre cursuri online, campusuri universitare in persoana sau o combinatie pentru a obtine diploma. Guvernul ofera ajutor studentilor pentru a ajuta oamenii sa plateasca scoala.

In plus, Biroul de Statistica a Muncii (BLS) arata ca venitul mediu saptamanal este de doua ori mai mare pentru o persoana cu o diploma de licenta, mai degraba decat o diploma de liceu.

#38. Deveniti Contabil Public Autorizat

Pentru a deveni contabil public autorizat, veti avea nevoie de 150 de ore de studii in contabilitate. Aceasta este o diploma de licenta si promovarea examenului CPA, care este un test de competenta creat de Institutul American pentru Contabili Publici Autorizati (AICPA). 

Odata ce ai o licenta CPA, poti sa infiintezi o companie si sa-ti castigi existenta excelent. Exista doar 40.000 de membri AICPA si peste 80 de milioane de declaratii fiscale depuse in fiecare an de catre profesionisti in domeniul fiscal, asa ca exista o multime de munca de facut. 

Desigur, unele dintre acestea sunt realizate de serviciile de pregatire fiscala, dar CPA-urile le fac pe cele mari. Chiar si la limita scazuta de 100 USD per declaratie de impozit, acestea sunt inca 8 miliarde USD in venituri si asta este doar o parte din ceea ce fac CPA-urile.

Adaugati statul de plata, depunerea minima trimestriala, certificarea companiilor pentru conformitatea SOC2, gestionarea platilor taxelor pe vanzari si alte finante ale afacerii, iar asta face ca munca ca CPA sa fie una dintre cele mai profitabile idei de afaceri in 2022.

#39. Deveniti avocat

Lansarea unei afaceri de servicii juridice se poate realiza in doua moduri. Cea mai usoara cale este sa devii asistent juridic, dar parajuristii nu au voie sa dea sfaturi cu privire la lege. Pentru a oferi consultanta juridica, trebuie sa promovati examenul de barou.

Din pacate, Frank William Abagnale Jr. (personajul principal din Catch Me if You Can) a stricat-o pentru toata lumea. Oamenii obisnuiau sa studieze si sa sustina examenul Baroului, dar acum trebuie sa:

 1. Mergeti la facultatea de drept pentru a obtine un doctorat in drept sau 
 2. Efectuati o ucenicie de 3 pana la 10 ani pentru a sustine examenul (permis numai in Washington, Vermont, California si Virginia)

Dupa promovarea examenului, puteti practica dreptul si puteti castiga o plata medie de 127.000 USD (chiar mai mult daca incepeti o firma de mare succes), devenind una dintre cele mai de succes zece afaceri care vor incepe in 2023.

#40. Deveniti medic sau alt profesionist medical

Afacerile sunt in plina expansiune! Pandemia de Covid-19 a provocat o crestere considerabila a ingrijirii pe termen lung. Avand in vedere ca aproape unul din cinci oameni care traiesc in SUA au luat Covid si 50% dintre cei care supravietuiesc acestuia pretind ca au noi probleme de sanatate, avem nevoie de medici.

Nu suntem aici pentru a discuta despre politica, dar exista o piata uriasa pentru toti profesionistii din domeniul medical atunci cand combinati asta cu populatia noastra imbatranita. Daca ti-ai dorit vreodata sa fii medic, acum este momentul sa petreci un deceniu la scoala, apoi sa devii proprietarul unei mici afaceri.

Medicii fac salariu mediu de 208.000 de dolari, iar asistenta medicala reprezinta 20% din PIB. Adica 1 dolar la fiecare 5 dolari de activitate economica. Obtineti partea dvs.

Daca a deveni medic pare prea mult timp la scoala, exista o multime de profesii medicale care pot fi incepute ca locuri de munca sau afaceri independente. Poti intra in:

 • Ingrijitor: Numiti oficial ajutoare de ingrijire personala de catre BLS, ei ajuta oamenii cu afectiuni medicale prin indeplinirea sarcinilor cum ar fi efectuarea de comisioane, gatit si curatare. BLS estimeaza ca castigurile medii ajung la aproximativ 27.000 de dolari.
 • Certified Nursing Assistant (CNA) : veti avea nevoie de saptezeci si cinci de ore de formare si va puteti astepta la un salariu mediu de aproximativ 31.000 USD.
 • Asistent medical autorizat (LPN) : IPL indeplinesc toate sarcinile unui CNA, plus administrarea de medicamente. Ei trebuie sa treaca un examen si sa urmeze educatie continua (CE), dar poate insemna un salariu mediu de aproximativ 49.000 USD.
 • Asistent medical inregistrat (RN) : Necesita un asociat sau licenta in asistenta medicala, licenta si CE. RN-urile pot face tot ce face un LPN, plus sa supravegheze alte asistente si fac o medie de 75.330 USD.
 • Asistent medical, asistent medical moas sau asistent medical anestezist : Acestea sunt similare cu medicii, dar, in functie de starea dumneavoastra, pot necesita supravegherea unui medic. Vedeti domeniul de practica de la Universitatea Simmons. Ei fac o medie de 118.000 USD.
 • Flebotomist : Ei extrag sange si fac transfuzii. Aceasta pozitie necesita un certificat si are o medie de 37.000 USD. Daca cunosti vampiri care au nevoie de sange uman, poate fi una dintre cele mai profitabile 5 afaceri care vor incepe in 2023.

#41. Consilieri financiari personali

Consilierii financiari ajuta antreprenorii si alte persoane cu valoare neta ridicata sa-si sporeasca averea prin diverse instrumente financiare. Acestia se concentreaza pe stabilirea obiectivelor pentru antreprenori, dezvoltarea unei strategii care sa ii ajute sa atinga succesul si gestionarea investitiilor lor financiare.

Veti avea nevoie de o diploma de licenta in afaceri, finante, matematica sau alte domenii aplicabile si o licenta de la agentiile de stat si federale. Salariul mediu este de aproximativ 90.000 USD, dar multi opereaza cu comisioane bazate pe valoarea fondurilor gestionate. 

#42. Brokeri de valori

Daca aveti o intelegere ferma a finantelor, matematicii si economiei, inceperea unei burse de bursa poate fi o modalitate excelenta de a investi capitalul de afaceri, de a va valorifica cunostintele si de a ajuta alte familii sa-si construiasca avere.

Brokerii au de obicei un MBA, dar puteti incepe cu o diploma de licenta. Va trebui sa treceti mai multe teste si sa finalizati inregistrarile pe FINRA.org, dar odata ce sunteti pe deplin aprobat, puteti vinde actiuni si obligatiuni. Barierele de intrare pe aceasta sunt mai mari decat unele categorii si exista o multime de riscuri, asa ca asigura-te ca ai ceva experienta inainte de a incepe sa ceri familiilor sa investeasca cu tine. Salariul de baza mediu este de aproximativ 65.000 USD conform BLS, dar comisioanele pot determina brokerii sa castige milioane.

#43. Vindem Asigurare

Vanzarea asigurarilor poate face o viata grozava. Peste jumatate dintre agentii de asigurari castiga in jur de 50.000 USD, potrivit Biroului de Statistica a Muncii. Combina asta cu o marja de profit de 15% si ar putea fi o noua oportunitate de afaceri. De fapt, puteti vinde asigurari ca afiliat. De fapt, este al doilea link de afiliat cel mai pe care l-a accesat blogul nostru. Deoarece agentii de asigurari vand abonamente, acestia se pot califica chiar si pentru venituri recurente.

Cele mai comune modele de afaceri pentru a face profit

Daca doriti sa incepeti una dintre cele mai bune idei de afaceri mici pe care le-am mentionat, ar trebui sa stiti care modele de afaceri va vor ajuta sa va cresteti marjele de profit. Iata mai multe idei de afaceri la domiciliu:

 • Vanzari directe: nu mai vindeti catre retaileri si vinde-ti produsele direct consumatorilor. Bun pentru produse fizice si digitale.
 • Vanzari cu amanuntul: Vindeti alte produse in magazinul dvs. fizic.
 • Productie: vinde-ti produsul distribuitorilor si comerciantilor cu amanuntul.
 • Comert electronic: vinde-ti produsul online
 • Distributie: Ajuta producatorii sa-si vanda produsele catre comerciantii cu amanuntul.
 • De la produs la serviciu: vindeti un produs apoi oferiti servicii pentru acesta.
 • Abonamente: vinde produse la intervale de rutina
 • Preturi pe niveluri: vinde produse de nivel ridicat, mediu si scazut pentru a incuraja clientii sa faca upgrade.
 • Venituri de la agentii de publicitate: oferiti servicii gratuite in schimbul dolarilor publicitari.
 • Franciza: vinde-ti modelul de afaceri altor utilizatori.
 • Crowdsourcing: Obtineti costuri de pornire de la oameni care doresc ca produsul dvs. sa fie creat.
 • Freemium: Oferiti un produs gratuit si upgrade-uri platite in industria tehnologiei.
 • Peer-to-peer: creati un serviciu care permite tuturor sa partajeze direct si sa obtina un procent din fiecare tranzactie. Acest lucru este comun in cripto.
 • Marketing afiliat: poate fi folosit de proprietarii de afaceri atat pentru a-si vinde produsele, cat si pentru a obtine venituri, ajutandu-i pe altii sa vanda produse.
 • Dropshipping: platiti pentru ca produsul sa fie creat dupa plasarea comenzii.