Inainte de 2015, era obisnuit sa auzim ca Alexander Hamilton a fost, de departe, cel mai subevaluat dintre toti parintii fondatori americani . Dar odata cu popularitatea exploziva a muzicalului de pe Broadway Hamilton , aceasta afirmatie nu mai este exacta. Febra lui Hamilton a maturat America si a devenit unul dintre cei mai populari parinti fondatori, pe masura ce fanii muzicalului se adunau pe site-uri istorice si cumparau rafturi de carti asociate cu el.

Hamilton nu a fost doar important in fondarea Americii. El a fost, de asemenea, o figura istorica fascinanta si un serviciu public neobosit. Desi este usor sa canti laudele lui Hamilton astazi, merita de asemenea remarcat faptul ca el a fost extrem de controversat si divizor in timpul sau: Hamilton a fost un om care a inspirat admiratie si respect la fel de acerba pe cat a inspirat ultrajul si ofensarea.

A renuntat la facultate si s-a alaturat Revolutiei

Hamilton a calatorit pe continent pentru a primi o educatie. In anii 1770, America coloniala avea o mana de optiuni pentru ca tinerii sa urmeze cursuri de studiu. Desi Hamilton spera sa participe la Princeton, acea institutie a respins propunerea sa de a intreprinde un curs accelerat de studiu.

Deci, pana in 1773, Hamilton era inscris la King’s College – astazi este cunoscut sub numele de Columbia University – din Manhattan. Era un student supradotat, cu pofta de mancare – si aptitudine – pentru a invata cat de mult putea.

Dar interesele sale nu erau doar academice. Hamilton, in varsta de 20 de ani, a fost atat de cuprins de vanturile revolutiei, incat a renuntat la scoala si si-a format propria militie formata din 25 de barbati . Desi in mod clar un om de cuvinte, Hamilton a incercat sa demonstreze ca si el era un om de actiune.

Inainte de a avea 30 de ani, a fondat o banca care a existat de peste doua secole

Exista motive intemeiate pentru ca Alexander Hamilton sa creada bancnota de zece dolari – era o minte financiara stralucita, ale carei politici fiscale au contribuit la intarirea unei natiuni tinere in plina dezvoltare. Dar Hamilton nu era interesat doar de politicile fiscale ale guvernului american in ansamblu. In 1784, Hamilton – inca nu avea 30 de ani – a fondat Bank of New York, care a ramas in activitate pana in 2007.

A fost ucis in duel

Probabil ca nu exista dovezi mai mari ale rautatii lui Hamilton decat faptul ca a murit intr-un duel in mainile vicepresedintelui Aaron Burr. Burr a fost frustrat de Hamilton, mai ales dupa ce Hamilton a atacat in repetate randuri abilitatile si onoarea lui Burr. Burr cerea satisfactie.

Desi duelul era un accesoriu al vietii la inceputul secolului al XIX-lea, atat in   America, cat si in strainatate, era totusi o afacere riscanta. Hamilton stia prea bine acest lucru: in 1801, fiul sau cel mare Philip pierise intr-un duel.

Dar asta nu l-a impiedicat pe Hamilton sa-l intalneasca pe Aaron Burr pe terenul de duel in dimineata zilei de 11 iulie 1804, in Weehawken, New Jersey. Burr l-a impuscat pe Hamilton in stomac , iar moartea lui Hamilton a fost probabil agonizanta – a murit la 31 de ore dupa duel.

Hamilton a scris cu o singura mana peste jumatate din cele 85 de lucrari federaliste

In 1787, Hamilton si-a propus sa apere noua Constitutie a SUA. Metoda lui? Stiloul, desigur. El i-a invitat pe John Jay si James Madison sa i se alature in efort. Cand totul a fost spus si terminat, echipa a produs un total total de 85 de ,,lucrari federaliste”. Dintre cei 85, Hamilton a scris un uimitor 51 sub pseudonimul ,,Publius”.

El a fost implicat in primul scandal sexual din America

Desi Alexander Hamilton era fericit casatorit cu o fiica dintr-o familie proeminenta din New York, el s- a abatut de pe patul de casatorie in 1791 cand a inceput o aventura cu Maria Reynolds, in varsta de 23 de ani. Reynolds era o femeie casatorita, iar sotul ei a transformat rapid afacerea in avantajul sau, santajandu-l pe Hamilton.

De parca inselarea sotiei sale nu ar fi fost suficient de rea, Hamilton a continuat sa admita public afacerea, publicand o marturisire completa. Problema a pus o presiune asupra casatoriei lui Hamilton, pentru ca, desigur, a facut-o. In acest caz, Hamilton a fost un ,,ticalos” in sensul ca comportamentul sau a fost ,,rau” si a fost un fel de ,,fund” pentru ca a avut aventura in primul rand.

Maria Reynolds si-a dat in judecata sotul pentru divort in 1793 si l-a folosit ca avocat pe Aaron Burr – viitorul criminal al lui Hamilton.

A lucrat cu Aaron Burr pentru a apara un barbat in primul proces de ucidere din America

In 1800, Hamilton a devenit parte a apararii pentru Levi Weeks, in varsta de 24 de ani, un tamplar din New York. Weeks fusese acuzat ca a ucis-o pe Elma Sands si si-a pus cadavrul intr-o fantana. Echipa de aparare a castigat in mare parte, deoarece cazul statului impotriva saptamanilor a fost  slab si se bazeaza pe dovezi circumstantiale .

Hamilton nu a fost singurul membru al apararii legale a saptamanilor. Aaron Burr, omul care in cele din urma avea sa ia viata lui Hamilton in infamul duel de la Weehawken, era si el in echipa. Deci, Hamilton si Aaron Burr au lucrat ironic impreuna pentru achitarea unui barbat acuzat de crima.

El s-a nascut in afara casatoriei

Hamilton are distinctia de a fi singurul tata fondator care nu s-a nascut in coloniile nord-americane continentale. In schimb, s-a nascut in Nevis, o mica insula din Indiile de Vest britanice.

Fiind o insula din Caraibe, Nevis a atras multi tineri britanici care cautau sa gaseasca bogatii in imperiu. Un astfel de barbat a fost James Hamilton, un fiu mai mic al unui strain scotian, care a calatorit la Nevis pentru a-si face avere . Acolo, a intalnit-o pe Rachel Faucette, o femeie care se instrainase de sotul ei. Cei doi au trait si au avut doi fii impreuna, desi nu s- au  casatorit niciodata.