Lumea digitala ne-a adus multe surprize, atat de multe incat afacerile nu au putut astepta niciun moment pentru a implementa inovatiile rezultate in urma Transformarii Digitale. Din ce in ce mai multi oameni aud de Digital Business, un sector in continua crestere si ale carui date aduc asteptari bune.

Jorge Lopez, analist la Gartner, a publicat in Forbes un articol cu ​​previziuni pentru 2020: aproximativ 30 de miliarde de dispozitive vor fi conectate la Internet, ceea ce inseamna ca vor fi conectate si milioane de oameni si companii. Continuati sa cititi aceasta postare in care va spunem despre oportunitatile din sectorul Digital Business.

Ce este afacerea digitala?

Afacerea Digitala sau afacerea digitala se naste ca urmare a celor care implementeaza Transformarea Digitala in strategiile lor (atat afacerile care pornesc de la o baza digitala, cat si cele mai traditionale). Termenul de Digital Business defineste toate acele companii care nu numai ca decid sa aiba o prezenta pe Internet, ci si sa implementeze inovatia in procesele lor. Tehnologia este dinamica si de aceea apar in fiecare an noi oportunitati de afaceri care ii fac sa iasa in evidenta fata de concurenta.

Modelul digital face posibila combinarea oamenilor, afacerilor si metodologiilor inovatoare care lasa loc unei noi paradigme pe pietele si profesiile digitale. Continuam cu date mai pozitive: intr-un an am putea vedea peste 500 de mii de noi locuri de munca legate de economia digitala. Continuati sa cititi si veti descoperi ce alte oportunitati nu ar trebui sa rateze companiile care sunt rezultatul Transformarii Digitale.

Oportunitati de afaceri digitale

Faceti loc pentru noi profiluri profesionale

Odata cu digitalizarea, au fost create noi locuri de munca. Profiluri profesionale precum Product Manager (acum mai bine cunoscut sub numele de Digital Product Manager) au fost reinnoite, iar altele, precum Community Manager sau Data Analyst, au aparut datorita internetului.

Datorita acestor profiluri specializate, afacerile digitale vor fi mai bine pregatite. In plus, profesiile digitale sunt chiar acum in topul celor mai cautate si mai bine platite. In urmatorul infografic va spunem despre avantajele invatarii cu un MBA online in Afaceri Digitale. Descarcati-l dand clic pe imagine.

Aveti o prezenta digitala

Crearea de magazine online, retele sociale, bloguri sau pagini corporative sunt cele mai remarcabile caracteristici ale unei companii care are vizibilitate pe web. Acest lucru, desigur, multiplica vizibilitatea companiei si a canalelor sale de vanzare. Cum ar putea o companie non-digitala sa concureze cu cele care sunt? O companie care nu are o prezenta pe internet sau intentioneaza sa includa cele mai noi tehnologii isi are zilele numarate.

Imbunatatiti experienta digitala a clientilor

Experienta clientilor a devenit unul dintre cele mai importante lucruri din lumea afacerilor. Retelele sociale si comunicarea constanta pe internet sunt factori care ii determina pe consumatori sa caute mai rapid raspunsuri si solutii la problemele lor. Din acest motiv, obiectivul principal al transformarii digitale este utilizarea celei mai noi tehnologii pentru a imbunatati experienta clientilor. Datorita Digital Business, companiile pot cunoaste opiniile tintei lor, ce interese au potentialii clienti, pot stabili contacte si pot descoperi ce cred utilizatorii despre produsele si serviciile lor.

Imbunatatirea productivitatii

Dintre lucrurile pozitive pe care le aduce digitalizarea, probabil unul dintre cele mai remarcabile este economiile de timp si costuri. Automatizarea este una dintre reginele Digital Business care a revolutionat diverse sectoare ale companiei, precum marketingul. Din aceste motive, ei trebuie sa fie constienti de cele mai noi tehnologii care pot ajuta la imbunatatirea productivitatii.

Inoveaza, inoveaza si inoveaza

Transformarea digitala ne obliga sa actionam, motiv pentru care afacerile digitale sunt cufundate in dinamica inovatiei, unde sunt la curent cu tendintele si profita de posibilitatile oferite de noile tehnologii precum Mobile, Machine Learning sau Internet of Things. . In plus, poate ajuta, de asemenea, la stimularea inovatiei in randul membrilor echipei, acolo unde incorporarea inovatiei, tehnologiei si automatizarii in lantul valoric sunt valori obligatorii.

Concentrati-va pe cultura digitala

O parte esentiala a afacerii digitale este cultura care o defineste. Companiile de astazi promoveaza o cultura digitala sau sunt blocate in trecut? Pentru ca o afacere digitala sa aiba succes, trebuie sa aiba o cultura de afaceri orientata spre schimbare.

Cultura digitala este mai mult decat a fi inconjurat de tehnologie; este un mod de a gandi, de a lucra, de a intreprinde si de a relationa cu restul echipei. Fata de aceasta, au luat nastere profiluri precum Chief Digital Officer, la care companii se asteapta sa-si sporeasca prezenta in urmatorii ani.

Dezvolta noi abilitati

Cand apar noile tehnologii, apar noi competente, iar afacerile digitale trebuie sa aiba oameni capabili sa se adapteze la schimbare. Cateva inovatii pe care ni le-a adus tehnologia sunt:

  • Inteligenta artificiala
  • Realitate augmentata
  • Cloud Computing
  • invatare automata
  • Explorarea/analiza datelor
  • Growth Hacking

Nu numai companiile digitale trebuie sa fie pregatite pentru aceasta schimbare, ci si educatia. Din ce in ce mai multe profiluri specializate sunt solicitate in noi domenii tehnologice care pot oferi valoare adaugata companiei si sa o pozitioneze deasupra celorlalti.

Imbunatatiti conditiile de munca

Noile optiuni de angajare, cum ar fi programul de lucru flexibil sau telecommutingul, au nevoie de sprijinul digitalizarii pentru a putea fi realizate. Afacerile digitale trebuie sa fie pregatite sa imbunatateasca conditiile de munca care sa favorizeze nu numai angajatii, ci si compania.

Pe langa provocarile cu care se confrunta afacerile digitale, profesionistii interesati sa faca parte din schimbare trebuie sa aiba o pregatire specifica si multidisciplinara. In acest videoclip, studentul MBA in Digital Business Ivan Triana povesteste timpul petrecut la scoala.