Co-președinta PNL, Alina Gorghiu a declarat luni seara, la un post de televiziune, ca liberalii se straduiesc sa asigure cvorum la ședința de marți, unde se va vota nominalizrea lui Mihai Razvan Ungureanu la șefia Serviciului de Informații Externe, aratand ca parlamentarii PNL, minoritatile, UDMR, si UNPR s-au declarat in favoarea numirii lui MRU la carma serviciului secret.

”Ne straduim sa asiguram acest cvorum de sedinta. Nu va fi o misiune simpla, dar avem in acest moment, cred eu, in urma discutiilor pe care le-am avut cu liderii de la Camera Deputatilor si din grupul parlamentar al Senatului, suficiente persoane, suficienti parlamentari care nu doar sa asigure cvorumul acestei sedinte, ci sa si adoptam o hotarare prin care sa fie numita persoana lui Mihai Razvan Ungureanu in functia acestui serviciu„.

Lidera liberala a explicat ca MRU va fi audiat in marți Comisia de control al SIE, dupa care urmeaza votul in plen la ora 17.00. Acesta ar urma sa aiba loc indiferent de votul din Comisie. Referitor la faptul ca Victor Ponta a declarat ca PSD nu a fost consultat de catre presedintele Klaus Iohannis in privinta propunerii la conducerea SIE, Gorghiu a spus ca ”propunerea apartine, din punct de vedere constitutional, presedintelui”.

De altfel, ea a subliniat ca presedintele Iohannis nu i-a consultat nici pe liderii PNL privind numirea lui Ungureanu, insa Gorghiu a precizat ca toti parlamentarii PNL vor vota in favoarea lui Mihai Razvan Ungureanu. ”Toti cei de la PNL care vor fi prezenti maine in sala și vor vota pentru MRU”, adaugat ca ”CV-ul il recomanda pentru aceasta functie”.

Liviu Dragnea este singurul lider politic din  PSD, spune Gorghiu

Parlamentara PNL considera ca PSD este acum in disoluție, activitatea guvernamentala blocata, iar omul rațional in partid este Liviu Dragnea, despre care spune ca este singurul lider politic care mai reușește sa dea o direcție politica in PSD.

”Partidul Social Democrat e in disoluție, activitatea guvernamentala este blocata. Singurul lider politic din PSD care reușește sa mai dea o direcție politica in PSD, e domnul Dragnea. Nu am o preferința pentru domnul Dragnea, l-am criticat de cate ori am avut ocazia, dar este totuși omul rațional din PSD. In momentul in care a fost condamnat intr-un dosar, a facut pasul lateral. In cazul lui Victor Ponta, clar, nu e cazul, vad, acest lucru”, a declarat Alina Gorghiu .

Gorghiu ar vorbi cu Ponta despre alegeri anticipate

In ce privește alegerile anticipate, Gorghiu a precizat ca este un subiect asupra caruia accepta un dialog cu premierul Victor Ponta.

”Aștept un dialog și accept orice fel de dialog cu Victor Ponta și cu ceilalți lideri ai partidelor politice parlamentare, daca agreeaza tema alegerilor anticipate. Daca Victor Ponta peste doua saptamani se intoarce in țara (…) eu voi veni din orice colț al țarii și voi sta sa dialoghez cu domnia sa pe aceasta tema a alegerilor anticipate, pentru ca sunt absolut convinsa ca situația delicata și grava in care Victor Ponta ne-a pus; eu chiar ii spun criza politica, poate fi soluționata prin alegeri anticipate”, a mai spus lidera PNL.