Lumea buna a oamenilor din turismul romanesc s-a reunit marti seara, 17 iulie a.c., cand presedintele ANAT, Dragos Anastasiu, i-a invitat pe ministrul Ovidiu Silaghi si pe secretarul de stat Lucia Morariu sa fie martorii inaugurarii unui nou sediu   al Patronatului ANAT.    
  Dragos ANASTASIU, presedinte ANAT:   Drum catre modernism, drum catre Europa   N-am putea, azi, inaugura un sediu atat de mare si frumos daca n-ar fi fost oameni admirabili care, in 17 ani, nu ar fi pus caramida pe caramida construind singura asociatie profesionala la nivelul turismului, recunoscuta la nivel national si inter­national. Este o mare onoare pentru noi s-o avem prezenta pe doamna Lucia Morariu, secretar de stat pentru turism, care acum trei ani conducea ANAT, pe dl Gheorghe Fodoreanu si pe dl Marcel Badescu, presedinte de onoare. Incepe o perioada de modernizare cu noul nostru sediu, noua noastra sigla. O avem pe Carmen Botez – noua noastra secretar general ANAT, dupa ce aproape un an de zile doamna Maria Salceanu a muncit ca secretar general interimar, intr-o perioada care n-a fost usoara la ANAT. Parcurgem un drum catre modernism, catre Europa.   
La ANAT s-a schimbat ceva, la turism la fel. Avem un an bun in turismul romanesc, cum n-am mai avut demult. Litoralul 2007 este extraordinar. Un prieten care nu se plange de lipsa banilor mi-a dat telefon si mi-a spus: „M-ai trimis la hotelul Cocorul in Neptun, apoi m-am dus in Bulgaria. Ai avut dreptate. Sunt mandru ca sunt roman.” Se conving tot mai multi romani ca Litoralul nostru a crescut extraordinar fata de anii trecuti.   Lucia MORARIU, secretar de stat pentru Turism  ANAT ramane sufletul meu   Este o mare bucurie sa intalnesc atatia oameni minunati din turism. ANAT ramane sufletul meu, cea mai importanta in sufletul meu, dupa cea pe care am parasit-o (probabil, este vorba despre EXIMTUR, n.n.) cand am preluat aceasta functie in turismul romanesc.  Sunt multi care au merite mari in cresterea si ascensiunea ANAT spre ceea ce este astazi. Sa nu-l uitam pe Cornel Gaina, care a condus-o cel mai mult timp ca presedinte, pe Sorin Nicolescu, pe Victor Voichin si pe Marcel Badescu, presedinte de onoare al ANAT. Ma bucur nespus sa vad ANAT-ul in casa noua. Multumiri tuturor, felicitari si mult succes in continuare.   
Ovidiu SILAGHI, ministrul IMMCTPL:   Romania si Italia cer comisar european pentru turism   Meritul meu ca ministru este doar acela ca am convins-o pe doamna Lucia Morariu sa fie secretar de stat la turism. Impreuna cu doamna Lucia Morariu am avut o intalnire rodnica astazi, cu o delegatie a Ministerului Culturii si Turismului din Italia. Ne-am consultat si ne-am inteles cu cei cinci colegi italieni sa continuam discutiile. In luna septembrie ne vom intalni din nou si vom avea o initiativa comuna, creand o comisie cu sediul la Bucuresti. Vom initia o norma din partea Romaniei si Italiei pentru a avea un comisar european care sa raspunda si de turism, ceea ce deocamdata nu exista. Turismul romanesc trebuie racordat la cel mai avansat turism din Uniunea Europeana.