Este exact ce spunem si noi aici, de doi ani de zile!“Creșterea prin reforme structurale e un lucru rațional, important si necesar. Creșterea pe credit ne-ar impinge inapoi la inceputul crizei. Iata de ce nu ar trebui s-o facem si nu o vom face”. “Singura cale serioasa este sa acceptam ca ieșirea din criza este un proces lung si greu (de peste 10 ani), si ca nu vom reuși decat daca vom lovi chiar cauzele crizei – care sunt o ingrozitoare datorie si lipsa de competitivitate a statelor europene”.

Angela Merkel a spus aceste cuvinte acum cateva zile, la plecarea din Germania a noului președinte francez, socialistul Francois Hollande. Iar declarațiile ei dure si spuse fara ocolișuri, au facut deja inconjurul lumii.

Era prima vizita in strainatate a lui Francois Hollande. Si a facut-o, ca sa propuna Germaniei o imbecilitate comunista: cica, hai sa facem o zona comuna de credit; adica o galeata europeana comuna, in care sa se verse toate imprumuturile si din care sa ia bani…”fiecare dupa nevoi”. Curat marxism! Pai, si cine sa garanteze pentru toate imprumuturile astea, tantalaule? Cum cine? Voi, Germania, ca pe noi aștialalți nu ne mai imprumuta nimeni.

Hahahaha!

Ce s-ar intampla daca tampeniile socialiste chiar ar fi puse in aplicare?

Sa zicem ca Angela Merkel, intr-un moment de nebunie, ar fi acceptat propunerea francezilor. Rezultatul? Germania ar fi dat faliment intr-un an de zile. Nimeni nu poate sa tina in spate 500 de milioane de europeni puturoși care n-au chef sa munceasca, dar au chef de distracție. Absolut nimeni: nici Germania, nici SUA, nici Dumnezeu personal. Deutsche Bank chiar a facut o simulare, si a descoperit ca daca nemții ar plati salariile si pensiile tuturor europenilor, fiecare cetațean german ar trebui sa faca un efort financiar cam de 113 ori mai mare decat au facut dupa Al Doilea Razboi Mondial, pentru plata datoriilor de razboi si pentru reconstruirea tarii. Sa zicem ca Angela Merkel iși da demisia si la putere vin socialiștii germani (frații de cruce ai lui Hollande). O sa accepte ei sa dea bani francezilor, grecilor, romanilor, italienilor, spaniolilor, portughezilor etc.? Sa fim serioși! Da, ar relua imprumuturile…dar numai pentru ei, pentru poporul german! Si nici macar poporul german n-ar putea sa toace bani mai mult de un an, pentru ca nici bancile nu mai sunt atat de fraiere ca in 2009. Falimentul Greciei le-a deschis ochii. Dupa un an de petreceri, socialiștii germani ar fi obligați si ei sa stranga cureaua: numai ca mult mai mult si mult mai repede. Si sa vezi atunci, revolte de strada!

Socialiștii spuneau ca Germania n-o sa-i lase niciodata sa se prabușeasca: pentru ca altfel, cica, nu mai are cine sa le cumpere BMW-urile. Uite ca s-au inșelat! Germanii nu sunt prosti, ca sa vii tu sa le cumperi mașinile, cu banii pe care ti-i dau tot ei.

Da, iubite client, iți vindem oricand ce mașina vrei: dar ai bani? Pai, nu…speram ca ma imprumutați voi… A, da? Si cat de repede ne inapoiezi banii? Pai, nu prea pot sa-i mai dau inapoi vreodata! A, da? Bodyguard, ia da-l afara din magazin pe cerșetorul asta!

Socialiștii raman cu promisiunile in aer!

Dupa refuzul net al Germaniei (care se va menține chiar si daca Angela Merkel pierde puterea), Francois Hollande nu mai are bani cu care sa-si indeplineasca promisiunile fata de votanții lui. A caștigat alegerile spunand francezilor ca pentru ei n-o sa existe austeritate, n-o sa existe reduceri de pensii si salarii: iar acum nu știe pe unde sa scoata camașa.

Exact in aceeași situație se afla si romanul Victor Ponta: care promisese in aprilie 1 milion de locuri de munca, 1200 de kilometri de autostrada, iar in mai (cand a ajuns brusc prim ministru) a fost obligat sa taie toate cheltuielile cu investițiile si sa reduca personalul Poștei Romane, cu scuza ca altfel da faliment. Romanii au un banc despre aștia ca el: cica, nu era mașina, era bicicleta, si nu i s-a dat, i s-a luat!

Vremea “solidaritații sociale” europene a trecut. Oricum povestea cu solidaritatea era o prostie. Acum e fiecare pentru el – si e foarte bine așa! Capitalismul salbatic a infrant fara probleme socialismul: pur si simplu pentru ca socialismul a ramas lefter!

“Galeata comuna” e o galeata cu rahat!

Principiul galeții comune a statului a bagat in faliment nu doar Uniunea Europeana, ci orice tara care l-a aplicat. Inclusiv Romania. Pentru ca orice galeata comuna inseamna iresponsabilitatea cheltuielilor. Si cum acoperim cheltuielile demente? Simplu, marim taxele! Pai atunci firmele sunt obligate sa creasca preturile si nu mai vand! Le scade competitivitatea! Ei si? Lasa-i ca se descurca ei, mama lor de capitaliști!

Da, capitaliștii se descurca: si anume se descurca nemaiplatind taxe…deloc! Unii o fac legal, prin firme off shore. Alții o fac ilegal, prin evaziune fiscala. Dar de facut, o fac cu toții. Iar voi, tantalai socialiști, n-aveți cum sa-i opriți!

Practic, migrația fiscala a firmelor si evaziunea fiscala au transformat impozitele in contribuții voluntare. Pana acum, statul a trait cu impresia ca patronii sunt obligați sa-i dea bani: uite ca s-a inșelat! Statul social exact pe asta a fost construit: pe luarea banilor cu forța. Acum, ca forța statului s-a fleșcait, iata ca dispare si statul insuși, cu toata protecția lui sociala, cu pomenile si cu angajații lui.

Statul viitorului va fi un stat mult mai bine controlat de platitori. La fel ca orice firma. In primul rand, principiul taxelor “la gramada” va disparea. Taxele nici nu vor mai fi de fapt taxe, ci investiții clar direcționate: in drumuri, in aparare, in educație (sau in ce-or vrea patronii). Nu Parlamentul va decide in fiecare an: ia sa vedem, de data asta pe ce mai cheltuim banii? Ci direct contribuabilii (adica nu tot poporul!) vor hotari ce taxe sa plateasca, cat sa plateasca si de ce. Practic, vedem sub ochii noștri privatizarea bugetului național. Implicit, privatizarea statului.

De asta soluția Angelei Merkel (adica taierea in carne vie a cheltuielilor sociale, concedierea bugetarilor si reducerea taxelor) este singura soluție realista: pentru ca e singura soluție pe placul firmelor private.

Si de ce trebuie sa faceți pre pohta firmelor? Simplu: pentru ca ele au banii. Voi – NU!