Lucrul de acasa a devenit o normalitate pentru multe persoane, din diferite domenii de activitate. Pentru multi este mult mai simplu sa lucreze din confortul propriei case, sa-si conceapa un program personalizat de munca si totul sa se desfasoare mult mai simplu si rapid. Nu numai ca lucram, dar cumparam si ne petrecem buna parte din timpul liber pe diferite aplicatii si site-uri de pe internet.

De aceea, din ce in ce mai multi avocati s-au gandit ca un concept, precum consultanta juridica online este o perspectiva de viitor si mult asteptat de catre clienti din intreaga lume. Programarile se fac mult mai usor, discutiile pot avea loc de oriunde si oricand, fara sa mai existe intarzieri si amanari, din cauza diferitelor impedimente.

 De ce avocat online?

Traim in vremuri in care timpul este o resursa pretioasa si pe care trebuie sa o utilizam cat mai eficient cu putinta. Astfel, serviciul de avocat online vine in ajutorul celor care nu au timpul necesar sa-l piarda pe drumuri intre locul de munca/casa si biroul avocatului. Acum toate discutiile pot fi purtate online, iar rezolvarile se efectueaza in baza principiilor de responsabilitate si confidentialitate. Persoana interesata nu mai este limitata de localitatea in care traieste pentru a apela la un avocat bun din alt colt al tarii. Chiar si cetatenii romani din strainatate pot sa apeleze la servicii juridice, prin intermediul platformelor online.

 Onorariul necesar pentru serviciile juridice online?

Multe persoane se asteapta ca acest tip de serviciu sa fie gratuit, confuzia aparand din cauza multor forumuri si site-uri unde se dau raspunsuri pe loc la anumite probleme juridice. Insa acest lucru nu poate fi comparat cu lucrul unui avocat, in adevaratul sens al cuvantului. De aceea, singurul lucru care se schimba este modul de actiune si de comunicare, in rest, pregatirea si experienta avocatului fiind acelasi, iar standardele pe masura. Insa, luand in calcul mai multi factori, in majoritatea cazurilor, onorariile percepute online sunt mult mai accesibile fata de cele din mediul fizic, fara taxe suplimentare si alte costuri ascunse.

 Cum se realizeaza o programare online?

Nu este vorba de nimic complicat. Dupa ce se acceseaza platforma online a casei de avocatura, se trec toate datele necesare si se selecteaza intervalul de timp in care clientul este disponibil pentru discutia cu avocatul. Se alege de asemenea, mijlocul media de comunicare, care poate fi prin telefon, Whatsapp sau Skype. Plata se realizeaza la fel, online, printr-o metoda securizata. Se poate intra in contact cu un avocat, chiar si la mai putin de jumatate de ora de la efectuarea programarii.

 De ce tip de servicii juridice poti beneficia online?

Aproape orice problema de natura juridica poate fi rezolvata online, daca face parte din specificul dreptului civil, dreptului comercial, dreptului familiei sau dreptului medical. Infiintarea unei firme nu a fost nicicand mai simpla si mai rapida, la fel si redactarea si analizare de contracte sau probleme legare de GDPR. Se ofera  consultanta pentru proprietari, chiriasi, persoane ce revendica proprietati, terenuri sau case, persoane care cauta sa recupereze creante, doresc anularea unor documente. Cei care au nevoie de sfaturi sau reprezentare in chestiuni legate de divort, impartirea de bunuri si custodia copiilor, poti cere ajutorul unui avocat online. Intra aici pentru a vedea serviciile oferite de Ad-Avocat.ro

 

Un concept relativ nou, insa care a inceput sa prinda foarte rapid printre clienti din intreaga tara. Rapiditatea si usurinta cu care se poate intra in contact cu un specialist in probleme juridice face ca serviciul de consultanta juridica online sa se dezvolte din ce in ce mai mult, pentru indeplinirea tuturor cerintelor si nevoilor clientilor.