Fierbere mare pe piata media, printre angajatii televiziunilor, in ultima vreme, de cand televiziunea din tara de unde am luat noi, romanii, cuvintele giugiuc, beizadea, rahat – de Dogan e vorba – s-a apucat sa faca angajari. Zvonurile circula repede, turcii se arunca la sume care ar incanta si cele mai severe fete, numai ca sa puna mana pe oameni.
 
Problema lor este ca, dupa toata zarva facuta de mai bine de un an, au reusit sa aiba niste vedete pentru care nu stiu cine s-ar obosi sa puna mana pe telecomanda ca sa le vada, atat pe ele, cat si programele cumparate de urmasii lui Sinan Pasa. Vorba e ca nici n-au inceput inca si oamenii ar avea probleme cu formatele, adica in Turcia, firma cu care lucreaza Dogan pentru un reality show care, chipurile, ar urma sa fie si la noi, ceva cu Soacre si nurori, este data in judecata pentru ca a furat ideea acestei productii de la alta televiziune.
 
Care va sa zica, nici n-au inceput bine si imprumuturile de tip oriental, precum si scandalurile aferente se tin langa de ei. Mai departe, Irina Radu, care a plecat de la TVR probabil motivand ca este o provocare – ca daca spunea pentru bani nu dadea bine la imagine – a declarat in toate interviurile ca va colabora, pentru unele formate, cu Valeriu Lazarov, care a infiintat special pentru ei o firma, ce le va produce divertisment, La Dolce Vita Productions. Sa aiba amabilitatea doamna Radu sa deschida Internetul si sa caute numele acestei companii. O va gasi, cu siguranta, ca fiinteaza de prin 2005, de cand a realizat, in colaborare cu ANTENA 1, atat telenovela Secretul Mariei, cat si Vocea inimii si cine stie cate alte asemenea productii. Tot doamna Radu sustine ca se afla in negocieri cu nume grele de pe piata televiziunii din Romania, cum ar fi Andreea Marin si Mihaela Radulescu.
 
Da, e adevarat, aceste vedete au fost contactate, dar sa vedem: la lansare, vor figura cele doua dive in galeria cu personalitati a Doganului? Sursele noastre spun ca nu. Dar, daca tot se agata, pentru a capata notorietate, de nume celebre, de ce n-or fi inventivi turcii? Ar putea spune ca sunt in negocieri cu Arnold Schwarzenegger sau cu Merryl Streep sau ca Robert De Niro sta in cumpana daca sa mai joace in filme sau sa se angajeze juma de norma la Dogan, ca sa prezinte o emisiune saptamanala in prime-time si sa se poata mandri ca e coleg cu baietii de la Vacanta mare.
 
In concluzie, multi au venit in presa romaneasca si au oferit salarii lucitoare si pachete atractive (cei cu memoria buna nu trebuie sa-si aminteasca decat experimentul numit Ultimul cuvant, unde oamenii au avut slujbe doar cateva luni). Dar parca turcii prea au venit ca odinioara, cu surle si trambite, hotarati sa cucereasca promitand marea cu sarea si tare mi-e ca o sa-si ia caii de darlogi si se vor chinui sa le scoata coada dintre picioare, ca macar o data in istoria lor sa plece demn de pe taramul ghiaurilor.