In ziua de azi cu totii vrem sa fim la curent cu tot ce se intampla. Indiferent de motivul pentru care cautam informatii, canalele social media au devenit o parte din rutina noastra zilnica. Am ajuns in punctul in care cu greu ne percepem viata cotidiana fara ele.

Lumea digitala e un loc extraordinar unde diverse domenii de activitate au ocazia de a se face cunoscuti unui public cat mai mare. Indiferent ca vorbim despre o companie axata pe retail, de un site de matrimoniale precum femeionline.com sau de un post de televiziune, toate vor utiliza social media in interesul lor, pentru a-si promova bunurile si serviciile.

1. Mai multa interactiune

Pentru a capta atentia utilizatorilor, e recomandat sa se creeze continut cat mai interesant si atragator. Ideea e ca nu se mai merge pe simpla idee de a aduna cat mai multe ‘Like-uri’. Trendurile in materie de social media implica trecerea la un continut antrenant pt cititor, care sa sune cat mai autentic.

Sub nicio forma nu sunt indicate tehnicile de tip ‘momeala’ care pot fi daunatoare pentru orice tip de brand. Se recomanda in schimb o strategie de continut bazata pe cat mai multa implicare care sa ajute la atingerea obiectivelor pentru fiecare canal medicatic.

2. Mico-influenceri

Marea majoritate a specialistilor in socia media sunt de parere ca influencerii sunt pioni excelenti si ca au real impact in comunitatile lor. Din acest motiv, brandurile ii cauta in mod constant pentru campaniile de marketing utilizate pe retele de socializare.

Pe langa influencerii de top, care devin din ce in ce mai scumpi, de la an la an, exista si micro-influenceri, care au ca target comunitati de nisa. In functie de obiectul de activitate, poti apela la un micro-influencer care iti poate aduce rezultate remarcabile intr-un timp destul de scurt. Acest lucru se datoreaza faptului ca acesta detine un public gata format la care ajunge rapid prin canalele sale de social media.

3. Mesageria automata

Social media a usurat procesul de comunicare intre clienti si branduri. Si totusi clientii isi doresc cai mai facile de a colabora cu brandul. Aici intervine chatbots-ul si mesageria automata, din ce ce mai prezente in strategiile de client-service ale multor companii de pe piata.

In momentul in care clientii trimit un mesaj acestia se ateapta sa primeasca un raspuns in cel mai scurt timp, daca se poate chiar in timp real. Astfel, chatbots a castigat mult teren deoarece este o modalitate extrem de usoara de a oferi asistenta clientilor fara nevoia interventiei umane.

Desi poate parea lipsit de implicare, automatizarea mesageriei este o metoda extrem de eficienta de a pastra clientii satisfacuti, in special pe cei care vin cu intrebari obisnuite. Astfel, ei obtin raspunsul in timp real iar companiile economisesc timp pretios.

4. Stories

La nivel mondial se preconizeaza a fi peste 400 milioane de utilizatori dependenti de stories in mod zilnic. Se pare ca acest contoinut vizual cu o durata de viata de doar 24 de ore este tendinta globala remarcata la toate categoriile de varsta. Asa ca nu e de mirare ca toate agentiile de marketing au inceput sa integrezeaceste stories in strategiile lor de promovare a produselor si serviciilor.

Motivele ascunse in spatele succesului lor sunt simple. Stories-urile sunt usor de realizat, nu necesita alte modificari odata postate, au un continut amuzant si in acelasi timp autentic. Nu exista un numar limitat de postari in cadrul unor stories si te poti folosi de diverse efecte pentru a aduce un plus de efect postarilor. In plus, sunt unealta preferata a tuturor influencerilor deoarece au un timp de viata relativ scurt, ceea ce-i obliga pe utilizatori sa le vizioneze pentru a nu pierde informatii relevante.