Trecerea brusca la anotimpul torid face ca o mare parte din instinctele ancestrale sa fie partial activate. Unul dintre aceste aspecte, urmarite de antropologi, este cel al cresterii tendintei masculine de apropiere fata de sexul opus. Altfel spus, vara aprinde dorinta barbatilor de a face noi cuceriri.

Psihologii au descoperit ca 80% din barbatii europeni implicati ntr-o relatie de cuplu au tendin- te infidele mai accentuate n anotimpul cald. Acest lucru se datoreaza n special unor mici dezechilibre de natura afectiva, care se pare ca sunt cauzate de influente ale ultravioletelor solare de vara.

UV, mai excitante decat minijupa!

Biopsihologii olandezi au demonstrat ca majoritatea barbatilor sunt extrem de sensibili la anumite tipuri de ultraviolete, care determina o reactie aparte a creierului afectiv. Astfel, ultravioletele lunilor iulie-august determina activarea secretiei unor serotonine (hormoni din creier) care activeaza instinctul sexual si tulbura buna desfasurare a unor procese emotionale. Odata cu eliberarea acestor hormoni, apare si o dorinta masculina de contact feromonal cu ct mai multe femei, de regula foarte diferite de cea cu care este obisnuit. n consecinta, vara, barbatii sunt practic drogati cu serotonine care le dicteaza sa caute prezente feminine diferite. Aceasta realitate, verificata iin toate zonele Europei, dovedeste ca nebunia goanei dupa femei a barba- tilor n anotimpul verii nu este provocata de excesul de goliciune impus de moda.

Barbatii peste 40 de ani – infideli iin orice anotimp

Astfel, s-a dovedit ca tendinta de infidelitate este de cinci ori mai crescuta vara dect n celelalte anotimpuri. Statistic s-a demonstrat ca 1 din 7 barbati implicati ntr-un cuplu stabil si nsala partenera de viata vara, n timp ce numai 1 din 25 calca strmb iarna sau primavara. De asemenea, 1 din 4 barbati sub 30 de ani nu ar rata nicio aventura vara, n timp ce numai 1 din 17 ar faceo n alt anotimp. n cazul familiilor cu o vrsta medie ntre 25 si 40 de ani, 1 din 20 de barbati si nsala sotia mai ales vara, n timp ce n familiile cu o medie de vrsta ntre 40 si 60 de ani barbatii nsala la fel de frecvent vara ca si n alte anotimpuri.

Amantele preferate

Barbatii, fie singuri, fie implicati ntr- o relatie de cuplu sau de familie, sunt atrasi vara de o anumita tipologie feminina. Antropologii au reusit sa contureze tipologia amantei preferate de majoritatea barbatilor n anotimpul cald. Iata portretul amantei ideale de vara: *constitutie usor plinuta, rotunjimi feminine vizibile, dar nu foarte evidente, n special iin jurul soldurilor *ten foarte deschis sau aramiu datorita bronzului *ochii calzi, prietenosi, dar nu foarte zmbitori *expresie a fetei foarte mobila, sigura pe sine, dar nu grava sau serioasa *mers drept, neleganat, chiar rece *gestica lenta, foarte feminina, dar timida, ezitanta, n contrast cu restul comportamentului, sigur pe sine *zmbet natural, nu foarte dulce, ci chiar usor distant, dar care exprima dorinta si arata o posibila acceptare. Inaltimea, forma snilor si frumusetea picioarelor s-a dovedit ca nu au o importanta aparte, iar vestimentatia depinde numai de gustul personal.

Cum le stopezi avntul

Petrece mai mult timp mpreuna cu el n locuri diverse, placute. Iesirile din localitate sunt cele mai bune. Astfel l obligi sa-si consume dorinta pentru diversitate, iar placerea oferita de divertisment o poate substitui pe cea a dorintelor sexuale. Incearca sa acorzi mai mult timp umorului, glumelor si jocurilor. Rasul s-a dovedit si o terapie excelenta a problemelor generate de tendinta de divertisment erotic, de altfel destul de frecventa la vrstele iintre 30 si 50 ani, la generatiile actuale de barbati. Faceti dragoste dimineata sau dupa somnul de dupa-amiaza. S-a dovedit ca erotismul ce urmeaza unui somn odihnitor, profund, anuleaza toate tensiunile sexuale masculine. Nu-l lasa sa se expuna la ultraviolete iintre orele 16.00 si 17.00, n luna iulie, si 16.30 si 18, n luna august. Expune-ti mai rar nuditatea n condit ii de lumina, atunci cnd nu intent ionezi sa mergi pana la capat! Nu fumati n camera n care dormit i. Nicotina si alte noxe acumulate n snge noaptea cresc tensiunea sexuala n anotimpul cald, dar si iarna.

Un detaliu genetic

Este foarte important pentru orice femeie sa stie, n primul rnd, ct mai multe detalii despre cine este, cum gndeste si care sunt punctele slabe ale partenerului sau. Fara o cunoastere amanuntita a celui de lnga tine, nu poti sa-l pastrezi aproape, indiferent ct de mult ai ncerca sa-i arati ca-l iubesti si ca totul este sau va fi minunat lnga tine. Nu uita ca, prin natura sa, barbatul este infidel, fiind programat genetic pentru a se afla n prezenta ct mai multor femei.