In ciuda faptului ca este un actor din aceeasi generatie cu Brad Pitt si Leonardo DiCaprio, Ben Affleck nu primeste acelasi respect sau recenzii elogioase. Castigand un rang alaturi de prietenul din copilarie Matt Damon in scenariul pentru Good Will Hunting, Affleck s-a concentrat pe dramele de actiune de la sfarsitul anilor ’90, pierzand putin din relevanta in anii 2000 cu flop-uri precum Daredevil si mai multe comedii romantice.

Cu toate acestea, de-a lungul carierei sale, si mai ales in ultimii ani, Ben Affleck a facut alegeri mai bune in filmele pe care le joaca, permitandu-i sa-si exploreze posibilitatile de actorie dincolo de filme de razboi precum Pearl Harbor si The Sum of All Fears.

In urma lui Amy (1997)

Regizat de Kevin Smith, acesta este unul dintre primele filme ale lui Affleck in care a aratat foarte multe promisiuni. Actorul joaca rolul unui artist de benzi desenate care se indragosteste de o femeie lesbiana, ceea ce il supara pe cel mai bun prieten al sau. Aclamat pentru umorul, comentariul social si interpretarea protagonistilor, filmul a marcat inceputul succesului actorului la Hollywood si datorita lui, filmul este considerat inca un clasic.

Good Will Hunting (1997)

Desi criticii ar saluta munca lui Matt Damon in acest film co-scris de cei doi actori, Ben Affleck avea sa devina un nume cunoscut doar pentru rolul sau secundar ca prietenul lui Will Hunting. De asemenea, a demonstrat capacitatea ambilor de a crea povesti interesante, care s-ar traduce in lucrari excelente ca regizori. 

Caseta prezinta un tanar primar, care se dovedeste a fi un geniu matematic. Cu toate acestea, atitudinea lui rebela il impiedica sa avanseze profesional, asa ca primeste ajutor de la un profesor, interpretat de Robin Williams.

Argo (2012)

Regizat de Ben Affleck, acest film castigator al Oscarului pentru cel mai bun film se bazeaza pe o carte care povesteste o operatiune a CIA in care a fost falsificata productia unui film stiintifico-fantastic pentru a salva un grup de americani din oras din Teheran, Iran. . Affleck nu numai ca face o treaba geniala ca regizor (ceea ce se reflecta in celelalte filme ale sale), dar ofera o performanta complet diferita de ceea ce am vazut pana acum de la el, jucandu-l pe Tony Mendez, liderul operatiunii. Barbatul reuseste sa surprinda perfect individul si desi au existat critici pentru ca barbatul era de origine latina, reuseste sa onoreze personajul si povestea lui incredibila.

Gone Girl (2014)

Posibil cel mai bun film din cariera lui Ben Affleck si chiar se pare ca s-a nascut pentru a interpreta personajul lui Nick Dunne. Filmul urmareste un barbat care descopera ca sotia lui a disparut, ceea ce il face sa suspecteze o rapire. Cu toate acestea, atitudinea lui altruista ii face pe toti sa creada ca el a ucis-o si toate indiciile par sa indice asta. Affleck pare sa foloseasca conceptia publicului despre el, ca un om incomodat, si o exploateaza facandu-i chiar si publicului sa creada ca, intr-adevar, el este de vina pentru toate si vrea doar sa ne convinga de contrariul.

Starea actuala (2009)

Posibil unul dintre cele mai subestimate filme ale actorului. Regizat de Kevin Macdonald, se bazeaza pe serialul britanic cu acelasi nume, care urmareste un jurnalist (Russell Crowe) care investigheaza moartea suspecta a amantei unui congresman, interpretata de Affleck. Este o analiza profunda a libertatii presei, pe langa relatia cu politica si limitarile acesteia. 

Batman v Superman (2016)

Nimeni nu avea incredere in Ben Affleck ca Omul Liliac. De fapt, nici in Michael Keaton, nici in Christian Bale. Cu toate acestea, ca si ei, barbatul s-a dovedit a fi unul dintre cei mai buni din istorie, jucand perfect milionarul Bruce Wayne si omologul sau mai intunecat, influentat de benzi desenate, The Dark Knight Returns. Desi in Justice League rolul a avut o schimbare substantiala, Batman v Superman ramane unul dintre cele mai bune filme cu Batman datorita lui.

Triple Frontier (2019)

Am spus ca nu vom vorbi despre filmele de razboi ale lui Ben Affleck din cauza recenziilor lor slabe, dar acesta este diferit, deoarece a fost apreciat de critici si a fost o surpriza, deoarece actorul adopta un stil diferit fata de lucrarile din anii ’90. , aratand ca a avansat mult in cariera, si este capabil sa conduca un film cu actori mai recunoscuti. Filmul urmareste un grup de soldati pensionari care se reunesc pentru a planifica un jaf impotriva unui lider al lumii criminale. Nu este un film de razboi in sine, ceea ce il face mai interesant.

Ultimul duel (2021)

Desi acest film Ridley Scott a trecut neobservat dupa lansare, merita sa-l cauti si sa vezi spectacolele lui Matt Damon si Ben Affleck, care se reunesc in aceasta lucrare. Filmul urmareste un domn care isi provoaca fostul prieten la duel dupa ce sotia sa il acuza ca a violat-o. Evenimentele sunt povestite din trei perspective interogatoare.