Stephen King este un expert cand vine vorba de horror, a petrecut o viata intreaga creand povesti si personaje tulburatoare care s-au transformat in seriale sau filme iconice care au revolutionat genul, asa ca poti fi sigur ca atunci cand iti recomanda ceva, nu vei termina suparat.

A face un film de groaza bun este mai dificil decat pare. Cand a inceput cinematografia, era usor sa surprinzi publicul cu un tren care iesea dintr-o fabrica sau cu primele filme cu sunet, dar cinematograful a evoluat si, odata cu el, fanii se asteapta la lucruri mai multe si mai bune, efecte mai bune, povesti mai bune si mai ales sperieturi mai bune.

Multe filme de groaza promit multe, dar nu reusesc sa atinga potentialul maxim pe care pareau sa-l aiba trailere (da, sunt foarte inselatoare si uneori mai bune decat filmul complet), dar sunt cateva care reusesc sa impresioneze chiar si pe cel mai exigent, iar Stephen King este unul dintre ei.

Acum, datorita magiei retelelor sociale si a internetului, putem afla despre recenziile si opiniile altor oameni inainte de a viziona un film, iar King si -a facut misiunea de a determina mai multi oameni sa vizioneze filme groaza bune, impartasindu-si propriile ganduri despre filme de groaza.care crede ca filmele de groaza chiar merita vizionate.

Legendarul scriitor de clasice horror precum The Shining, Carrie si The Outsider, care au fost adaptate de nenumarate ori pentru film si televiziune, isi foloseste adesea contul de Twitter pentru a recomanda filmele care i-au placut cel mai mult, iar lista lui de groaza este epica

Potrivit Ranker , acestea sunt unele dintre filmele de groaza preferate ale lui Stephen King (unele dintre cele mai bune filme de groaza din ultimul deceniu sunt pe aceasta lista).

Zorii mortilor, 2004

King a spus ca acest film are unele dintre cele mai bune secvente de deschidere pe care le-a vazut vreodata. Cu Sarah Polley in rol principal , acest film urmareste mai multe persoane care se intampla sa faca parte dintr-o apocalipsa zombie si trebuie sa gaseasca o modalitate de a supravietui atacului strigoilor. 

Se intorc, 2017

Acest film mexican i-a surprins pe Stephen King si Guillermo del Toro. King a recomandat-o spunand ca este dur si miscator. Povestea se concentreaza asupra unui grup de copii care traiesc pe strazi si care trebuie sa supravietuiasca violentei din orasul lor, unde incep sa fie si ei urmariti de o fantoma. 

Inchirierea, 2020

Filmul de groaza regizat de Dave Franco urmareste doua cupluri care inchiriaza o cabana pentru o escapada de weekend, care se transforma intr-un cosmar paranoic si oarecum sangeros. King a spus ca filmul, pe care il puteti viziona pe Amazon Prime, prezinta un complot realist care este foarte infricosator. 

The Blair Witch Project, 1999

King a dezvaluit pe podcastul History of Horro al lui Eli Roth ca acesta este unul dintre putinele filme pe care nu a apucat sa le termine pentru ca a fost atat de terifiant. Filmul este un Found Footage care arata un grup de studenti la film care merg in padure sa caute o presupusa vrajitoare din legende si ajung sa fie urmariti de ea. 

Diavolii, 1955

Acest film de Henri-Georges Clouzot este un clasic horror despre doua femei care duc la indeplinire un plan secret de a-si ucide unul dintre soti, dar lucrurile nu merg exact asa cum au fost planificate. King a spus ca este un film plin de groaza si tensiune, pe care trebuie sa-l vezi macar o data inainte de a muri. 

Vrajitoarea, 2015

Filmul lui Robert Eggers este o capodopera a horror-ului modern, in care urmarim membrii unei familii izolate si singuratice, care sunt purtati de frica si superstitiile lor atunci cand cred ca sunt hartuiti de o vrajitoare. King a spus ca este unul dintre cei care l-au speriat cel mai mult. 

Alte filme recomandate de Stephen King: 

 • Tren spre Busan, 2016
 • Satul Damed, 1995
 • Ruinele, 2008
 • Halloween, 2007
 • Cutia pentru pasari, 2018
 • Gata sau nu, 2019
 • Coborarea, 2005
 • Strainii, 2008
 • Ultima casa din stanga, 2009
 • Autopsia lui Jane Doe, 2016
 • Stir the Echoes, 1999