Campania de vaccinare COVID-19 a administratiei Biden a facut progrese semnificative, dar trebuie facut mult mai mult, a declarat marti presedintele Biden.

Biden si-a inceput discursul in sufrageria de stat de la Casa Alba, oferind o actualizare a progresului vaccinarii. ,,Asa cum stam aici astazi, aproape 150 de milioane de americani au obtinut cel putin o lovitura”, a spus el. “Peste 105 milioane de americani sunt complet vaccinati, iar printre cei mai vulnerabili populatie – varstnici – ne apropiem de 85% dintre cei care au primit prima lovitura. Saptezeci la suta din varstnici sunt acum vaccinati in totalitate. Este un lucru dramatic intoarcere fata de locul in care ne aflam in ianuarie, mai putin de 2% dintre adulti si mai putin de 1% dintre varstnici au fost vaccinati. “

Apoi a anuntat un nou obiectiv. “La doua luni de astazi, familiile din toata tara vor sarbatori ziua de 4 iulie”, a spus Biden. ,,Obiectivul nostru pana pe 4 iulie este de a avea 70% dintre americanii adulti care au cel putin o lovitura si cel putin 160 de milioane de americani vaccinati complet. in urmatoarele 60 de zile. Bineinteles, americanii mai pot primi focuri dupa 4 iulie, dar nimeni nu ar trebui sa astepte. Sa incercam sa atingem aceasta marca de 70% “.

Noua faza a campaniei de vaccinare se va concentra pe trei grupuri, a spus presedintele: copiii cu varsta cuprinsa intre 12 si 15 ani, cei carora li se pare prea incomod sa se vaccineze si cei care trebuie sa fie convinsi sa primeasca un vaccin.

In prezent, copiii cu varsta mai mica de 16 ani nu sunt eligibili pentru vaccinare, dar ,,oamenii de stiinta FDA examineaza in prezent datele”, a spus el. ,,Vreau ca parintii americani sa stie ca, daca va aparea acest anunt, suntem pregatiti sa ne mutam imediat pentru a face aproximativ 20.000 de site-uri de farmacii din toata tara gata sa vaccineze acei adolescenti de indata ce FDA le acorda bine”.

In plus, ,,De asemenea, vom livra vaccinuri direct catre medicii pediatri in urmatoarele saptamani, astfel incat parintii si copiii sa poata vorbi cu medicul de familie si sa obtina fotografii de la furnizorul in care au cel mai mare incredere – usor, rapid si gratuit ” el a spus. ,,Si daca adolescentii sunt in miscare in aceasta vara, pot obtine prima lovitura intr-un singur loc si a doua lovitura in alta parte … Asadar, sper ca, daca vaccinul este autorizat, parintii vor profita de el si isi vor lua copiii vaccinat. “

In ceea ce priveste facilitarea vaccinarii adultilor, “am lansat oficial un site web simplu, unde puteti gasi locatia de vaccinare cea mai apropiata de dvs. Acest site este vaccines.gov “, a spus el. “Du-te acolo acum. Gaseste o locatie pentru a obtine fotografia pentru a face o programare.” Pentru cei care prefera sa trimita mesaje text, ,,trimiteti un cod postal la urmatorul numar: 438829 si veti primi inapoi un text dintr-o locatie care va este cea mai apropiata, cu vaccinuri in stoc”.Si pentru cei care ar prefera sa nu trebuiasca sa faca o programare pentru vaccinarea lor, ,,vom indruma, de asemenea, toti partenerii nostri farmaci federali sa inceapa sa ofere ore de intrare. In curand veti putea sa va vaccinati o intalnire la marea majoritate a celor 40.000 de puncte de farmacie din toata tara “, a spus el. ,,De asemenea, incurajam partenerii nostri de stat si locali, sa aiba si abilitati de acces.”

Zonele rurale sunt un alt obiectiv. ,,Incepand de saptamana viitoare, vom livra noi alocari de vaccin catre clinicile de sanatate din mediul rural, obtinand mai multe vaccinuri catre mai multe clinici din mediul rural, astfel incat americanii care nu locuiesc in apropierea unuia dintre cele 75.000 de locuri de vaccinare vor avea noi optiuni – poate mai aproape decat orice s-au gandit “, a spus Biden. “Stim ca ratele de vaccinare sunt mai mici in zonele rurale. Si de aceea vom face vaccinurile mai aproape ca niciodata de locuitorii din mediul rural.”

Pentru cei care ezita sa se vaccineze, Biden a multumit celor 1.000 de angajatori care si-au oferit angajatii liberi pentru a se vaccina si a adaugat ca administratia sa implementeaza un program de credit fiscal pentru a rambursa companiile pentru costurile aferente. Administratia lucreaza, de asemenea, cu magazinele alimentare si cu ligile sportive pentru a oferi clientilor si clientilor reduceri speciale si oferte de marfuri daca acestea sunt vaccinate, a spus el.

Desi SUA au parcurs un drum lung spre a reveni la normal, ,,inca nu suntem acolo”, a spus Biden. ,,De aceea le cer oamenilor sa respecte in continuare liniile directoare CDC pe masura ce lucram pentru a face mai multi oameni vaccinati … Pe masura ce continuam sa conducem vaccinarile in sus si sa reducem numarul de cazuri, vom avea nevoie de mastile noastre din ce in ce mai putin. Stiu asta va avea nevoie de timp pentru ca totul sa revina la normal. Cu totii va trebui sa fim rabdatori unii cu altii. Mascarea conform instructiunilor este o datorie patriotica, dar la fel si tratarea reciproca cu respect si rabdare “.