O să iau ca exemplu pagina de Facebook Bucătăraş, una dintre cele mai simple şi mai eficiente pagini de Facebook din România. Are o vechime de un an, 140.000 de fani şi o rată de engagement de minim 20%. Ce-i drept, domeniul culinar e unul foarte căutat pe internet, deci au acest avantaj, dar sunt sute de site-uri culinare în România şi nu le văd să exceleze pe Facebook.

Revenind, pe pagină se publică zilnic 25-30 de mesaje, toate cu link către site. Pe fiecare link se dau, în medie, 800-1000 de click-uri. Vorbim, deci, de o medie de 25.000 de vizitatori trimişi zilnic pe site din Facebook. Fără Bost Post, fără alte investiţii în Ads.

Atâta timp cât îţi setezi corect obiectivele şi nu te uiţi la câţi fani şi ce rată de engagement are concurenţa, poţi face uşor performanţă pe Facebook. Site-ul bucataras.ro arată urât, bannere peste bannere, milioane de linkuri şi de secţiuni pe homepage, nu asta e important şi aş vrea să evităm acest subiect. Voiam doar să vă arăt cât de uşor generează ei trafic pe site fără costuri de media şi cât de mult contează să construieşti şi să administrezi o comunitate în social media.