Angajarea și colaborarea cu un avocat este adesea confuza și descurajatoare, mai ales dacă nu ați mai făcut-o niciodată înainte. Dar când începeți o afacere, este crucială. Cu expertiza potrivită de partea dvs., vă puteți simți încrezători că respectati legea, pe măsură ce va ocupati de construirea afacerii. Iata tot ce ar trebui sa stii despre angajarea unui avocat in cazul unui start-up.

1. Ce ar trebui să caute antreprenorii noi atunci când angajează un avocat?

În primul rând, căutați pe cineva în care aveți încredere si care isi va da tot interesul sa va rezolve problemele, precum si sa evite unele situatii complicate. Referintele sunt adesea cel mai bun loc pentru a începe o consultanta juridica prin telefon. La fel de important, doriți pe cineva care este competent, receptiv și experimentat cu tipurile de probleme juridice cu care veți avea nevoie de ajutor. De exemplu, regulile care intră în crearea unui restaurant pot fi foarte diferite de cele pentru realizarea unei companii de software. De asemenea, avocatul pe care il alegeti trebuie sa fie foarte bine pregatit pe domeniul in care activati.

2. De ce au nevoie start-up-urile un avocat? Care sunt unele situații comune în care ar trebui să vă angajati avocați?

La cel mai de bază nivel, start-up-urile au nevoie de avocați pentru a le ajuta să se ocupe de trei lucruri:

Guvernul. Nu vrei să încalci legi. De asemenea, trebuie să vă asigurați că faceți afaceri într-un mod care nu creează o datorie fiscală inutilă și că plătiți impozitele pe care le datorați.

Terți și publicul. Este esențial să vă asigurați că luați măsuri rezonabile pentru a controla riscul în interacțiunile dvs. cu clienții, furnizorii, utilizatorii, angajații și publicul larg.

Asociati. Atunci când mai mulți oameni formează împreună o companie, este mai bine să se stabilească drepturile și așteptările fondatorilor în avans în cazul în care există dezacorduri.

3. Care este costul orar tipic?

Costul se taxeaza in general pe oră, dar acest lucru variază de la un avocat la altul. De asemenea, costul poate varia si in functie de experienta avocatului. În timp ce rata orară este cu siguranță o parte crucială a costurilor, veți dori, de asemenea, să luați în considerare mixul de avocați care se vor ocupa de firma dvs. Într-o firmă, rata orară pentru un avocat de rang înalt poate fi de trei ori mai mare decât rata unui avocat incepator (dar pentru sarcini mai complicate, avocatul senior poate fi capabil să o facă într-o treime din timp). Poti accesa avocat online ro pentru mai multe informatii utile.

4. Cât de mult va costa să vă incepeti noul start-up?

Acest lucru poate varia în funcție de complexitate. In general, complexitatea apare atunci cand business-ul respectiv este unul ceva mai complicat. Pe de alta parte, daca este unul relativ simplu, atunci costurile nu vor fi prea mari.

5. Când ar trebui să utilizați un avocat?

Chiar si atunci cand incepeti un business, un avocat specializat in afaceri vă ajută să vă dați seama ce aveți nevoie. Acesta va va ajuta sa pregatiti absolut toate documentele necesare si sa urmati pasii corecti din punct de vedere legal.