Pentru că sunt întrebat des despre aceste reguli ale reţelei, o să profit de proaspetele modificări şi o să scriu aici, în clar, ce permite şi ce nu permite Facebook din punct de vedere al conţinutului, atât pentru profilurile personale cât şi pentru pagini.

Menţiunea importantă, în acest context, este că Facebook nu poate verifica manual fiecare mesaj în parte, volumul de informaţie fiind uriaş, aşa că raportările de la utilizatori sunt extrem de utile.

Nuditatea

Nu sunt permise poze sau clipuri video în care sunt expuse organe genitale, fese sau sâni (cu sfârcuri la vedere), nici măcar în cadrul unor proiecte artistice. Singurele excepţii de la această regulă sunt materialele cu mame care alăptează, materialele care prezintă cicatricile rezultate în urma unor operaţii (folosite în campanii de conştientizare) şi materialele în care apar nuduri sculptate sau pictate.

Desenele în care este exemplificat actul sexual nu sunt permise decât dacă sunt parte din proiecte educaţionale sau de satiră. Chiar şi atunci, însă, dacă sunt mult prea detaliate vor fi şterse (nu se specifică o limită clară).

Îndemnul la ură

Discriminarea de orice fel (pe bază de rasă, etnie, origine, religie, orientare sexuală, sex, dizabilităţi) este sancţionată de Facebook, exceptând situaţiile în care e vorba de satiră (nu se specifică cine decide acest lucru şi pe ce criterii).

Violenţa şi conţinutul explicit

Sunt permise materialele foto/video care prezintă încălcări ale drepturilor omului/animalelor, oricât de violente ar fi, atâta timp cât comportamentul violent este condamnat şi nu celebrat (decizia e luată pe baza descrierii, deci e important să existe o descriere). Altfel spus, vor fi şterse materialele care promovează sau încurajează violenţa de orice fel.

Automutilarea şi înfometarea

Nu sunt permise mesajele care încurajează sinuciderea şi automutilarea de orice fel, incluzând aici şi promovarea dietelor prin înfometare. De asemenea, nu sunt permise discursurile sau materialele care condamnă aceste tipuri de comportament, nici măcar dacă e vorba de satiră.

Terorismul

Organizaţiile care se asociază cu activităţi teroriste sau criminale nu pot avea pagini sau profiluri pe Facebook, iar discursurile care promovează sau celebrează astfel de organizaţii sunt interzise.

Atacul la persoană

Deşi se întâmplă zilnic, atacul la persoană şi ameninţările în acest sens nu sunt permise, iar Facebook va colabora deschis cu autorităţile competente pentru a identifica şi pedepsi autorii acestora, dacă se dovedesc a fi credibile (nu este specificat cine decide şi pe ce criterii).

Exploatarea sexuală

Nu sunt permise discursurile care încurajează violenţa sexuală de orice fel şi nici materialele cu conţinut explicit, publicate în scopul răzbunării. Ameninţările în acest context sunt şi ele interzise şi, dacă sunt credibile, trimise autorităţilor competente pentru soluţionare.

Intimidarea şi hărţuirea

Nu sunt permise discursurile/materialele/profilurile/paginile ce au ca scop intimidarea sau denigrarea unei anumite persoane. Nu sunt permise materialele foto/video trucate, care pot aduce prejudicii de imagine. Nu sunt permise materialele video în care o persoană este intimidată sau hărţuită, dacă scopul publicării este acela de amuzament pe seama victimei. Nu este permisă publicarea sau ameninţarea cu publicarea de informatii confidenţiale în scop de şantaj.