Daca esti in cautarea unei rochii deosebite, cu siguranta rochiile de seara iti vor atrage negresit atentia datorita aspectulului lor rafinat si cochet cu care poti impresiona pe oricine. Insa, exista o serie de lucruri pe care ar trebui sa le cunosti inainte de a-ti alege si/sau de a purta rochia in anumite situatii.

Aceste rochii de seara nu se poarta oricum si oriunde, fiind in general caracterizate printr-o croiala extrem de ampla, culori intense si inchise la culoare sau de accent, pana la o multime de detalii opulente prezente la cele mai spectaculoase rochii.

Iata cand nu e bine sa porti o astfel de rochii si ce sa nu faci cand vine vorba de alegerea ei, atunci cand ea indeplineste una sau mai multe dintre aspectele mentionate anterior.

Nu purta o rochie de seara la un eveniment de zi

Chiar daca in esenta poti gasi rochii la fel de frumoase si pentru evenimentele de zi, nu degeaba rochiile de seara isi poarta acest nume – ci pentru ca prin eleganta lor si aspectul sofisticat sunt menite sa induce o stare de mister, o alura sexy, potrivita pentru evenimentele de seara.

In plus, adesea ele sunt completate de mult volum, o accesorizare bogata, detalii care la un eveniment de zi sunt in proportii mult prea ample.

Astfel, alege rochii de seara doar pentru evenimentele ce au loc in ultima parte a zilei. Drept inspiratie, dar si pentru achizitii efective, poti arunca un ochi pe JojoFashion unde vei gasi nenumarate modele de rochii pentru orice tip de eveniment, pentru orice moment al zilei si cel mai important, pentru toate buzunarele.

Evita sa o accesorizezi in exces

Dat fiind ca atunci cand vorbim de o rochie de seara ea se diferentiaza deja prin calitatea si opulenta materialelor, a modelului sau a croiului, aceste rochii nu ar trebui accesorizate in exces, existand riscul in aceasta situatie sa o duci in extrema opusa a echilibrelor unde rezultatul final nu-ti va oferi nicicum un aer elegant si rafinat, ci unul mult prea incarcat.

Daca vrei sa porti la eveniment o serie de accesorii foarte spectaculoase, alege o rochie de seara cat mai simpla astfel incat sa s epotriveasca perfect impreuna.

Poart-o cu tocuri inalte si/sau incaltaminte rafinata

La primul contact cu o rochie de seara maxi, gandul ne zboara bineinteles catre incaltamintea cat mai confortabila, cu atat mai mult daca urmeaza sa petreci ore in sir in rochia cea noua si/sau pe ringul de dans.

Totusi, pantofii vin si ei la randul lor cu o contributie extrem de importanta si iti pot completa tinuta. Ca prin urmare, cele mai recomandate tipuri de incaltaminte sunt cele cu toc cat mai inalt, cu un aspect elegant, si care-ti adauga un plus de valoare. Cu atat mai mult daca alegi o rochie de seara prevazuta cu slit, care va lasa picioarele la vedere.

Vrei sa te distrezi? Alege o rochie usoara si vaporoasa!

Evenimentele sunt pe langa partea de obligatii si un motiv de distractie. Iar daca vrei sa alegi o rochie de seara frumoasa, dar potrivita pentru a te dezlantui cu voie buna in salonul de dans, cea mai buna optiune pentru tine se va dovedi a fi o rochie cat mai usoara si vaporoasa, cu care nu vei preintampina probleme in ceea ce priveste mobilitatea.

Alege-ti modelul care-ti completeaza cel mai bine conformatia proprie

Prin acest ultim si cel mai important aspect dorim de asemenea sa-ti transmitem ca rochia ideala este cea care se potriveste perfect din punct de vedere al croiului, cu conformatia ta corporala. De exemplu, daca esti mica de inaltime, e foarte posibil ca o rochie de seara maxi sa fie nepotrivita pentru tine.