Cartile sunt adevarati prieteni de nadejde, si care nu te dezamagesc aproape niciodata. Chiar daca tehnologia pare ca incepe sa ne conduca tot mai mult vietile, asta nu inseamna ca trebuie sa renuntam la citit. Este o buna modalitate de a ne relaxa, de a afla lucruri noi, sau a ne gasi inspiratia pentru ceva anume.

De regula, reprezentantele sexului frumos par ceva mai aplecate pentru lectura, dar cu toate acestea, sunt destui barbati care adora sa citeasca. Daca si tu te numeri printre ei, stai linistit, la OrasulCiteste.ro gasesti o multime de titluri interesante, de carti exact pe gustul tau, si totul la indemana ta. In cazul in care vrei si ceva idei de ce ai putea citi, avem cateva recomandari pentru tine.

Padurea norvegiana, de Haruki Murakami

Criticii literari sunt de parere ca oricare dintre noi ar trebui sa citeasca macar o carte scrisa de acest autor. Daca numele lui nu-ti spune nimic, avem pentru tine o sugestie, o carte despre care s-a spus ca ar trebui citita de fiecare barbat. Toru Watanabe este eroul acestui volum, iar actiunea cartii este construita in jurul dragostei pe care acesta o simte pentru iubita prietenului sau mort. In afara de aceasta, actiunea cartii are loc in anii 60, recunoscuti prin atmosfera social-politica destul de agitata, asa ca ai parte de un volum pe care nu poti sa-l lasi din mana.

Caderea, de Albert Camus

Chiar daca a aparut in anul 1956, ”Caderea” lui Camus ar trebui citita de orice barbat, mai ales daca este genul care nu trece lejer prin viata, ci este genul care isi pune intrebari despre sine si despre lume. Este dificil de citit, fiind scrisa sub forma unui monolog, dar cu toate acestea, nu trebuie ratata.

Marele Gatsby, de F. Scott Fitzgerald

Anii 20 au fost caracterizati printr-o mare decadent, iar volumul semnat de F. Scott Fitzgerald a surprins din plin, in paginile acestui volum, atmosfera lor. Eroul principal este, dupa cum probabil ti-ai dat seama chiar din titlu, Gatsby, care din dragoste pentru Daisy se schimba la 180 de grade. Studentul la Oxford devine gangster, si cu toate ca prohibitia era in floare, traficul cu bauturi alcoolice nu-i trezeste nicio remuscare. Gratie acestor ”preocupari” reuseste sa devina milionar. Din pacate, acest lucru nu ii aduce si iubirea atat de mult dorita, iar dragostea sa pentru Daisy nu se implineste. Cartea a fost si ecranizata, este posibil sa fi urmarit si filmul, cu toate acestea iti sugeram sa citesti si cartea, pentru ca vei avea parte de mai multe surprize placute.  

Barbati fara femei, de Ernest Hemingwey

Daca esti genul care nu prea are rabdare sa citeasca de la inceput si pana la sfarsit un roman, atunci acest volum semnat de Ernest Hemingwey este perfect pentru tine. De altfel, scrierile acestui scriitor par create special pentru barbati, dar nu despre asta vom vorbi acum. In acest volum regasesti mai multe povestiri in care barbatii isi prezinta relatia pe care o au cu femeile din viata lor. Vei ramane surprins si vei avea la ce sa te gandesti, o buna perioada de acum inainte.

De veghe in lanul de secara, de J. D. Salinger

Chiar daca multa lume il considera cel mai bun roman pentru adolescenti, acest roman nu trebuie sa-ti lipseasca de pe lista cu lecturi. Mai mult, povestea adolescentului de 16 ani, Holden Caulfield a fost considerate de unii prea ”dura”, si din acest motiv cartea a fost o buna perioada pe lista celor interzise. Acest lucru nu ar trebui insa sa te impiedice sa-l citesti, pentru ca vei avea parte de o lectura fascinanta.