Stiati ca scena cafelei din Bucuresti este de fapt una dintre cele mai bune din Europa? Cafeaua Third Wave curge prin oras, cu cafenele care rivalizeaza cu Londra si Milano.

Acest centru pentru cafea de specialitate este o veste excelenta atat pentru localnici, cat si pentru vizitatorii orasului, cu noi prajitori independente care apar in mod regulat. Indiferent daca sunteti un bautor devotat de espresso sau va simtiti ca o bautura rece, il veti gasi aici. Citeste in continuare si vezi care sunt cele mai bune cafenele Bucuresti unde sa savurezi cea mai buna cafea care te va tine treaz tot restul zilei.

1. Bob Coffee Lab 

O prajire si o cafenea unde proprietarul Paul isi exprima si isi transmite zilnic pasiunea pura pentru cafea. Genul de loc in care vii pentru un simplu alb plat si pleci dorind sa predici Evanghelia cafelei tuturor celor pe care ii intalnesti.

2. Cafea cu anghinare

Aceasta cafenea independenta din centrul Bucurestiului serveste micul dejun pe tot parcursul zilei si cafea de specialitate si arata absolut  frumos. Sunt sanse sa vedeti mai multi instagrameri care incearca sa obtina fotografia perfecta – acest loc este AF elegant. Cafeaua este adevaratul punct culminant: vine de la Madison Coffee Roasters, o prajitorie romaneasca.

3. Trofic

Situat in inima Cartierului Creativ, Trofic este un magazin de cafea luminos si la moda, care are espressorul Synnesso in locul de mandrie. Cafeaua artizanala provine din apropiere de Origo (vezi mai jos), iar baristii sunt de clasa mondiala.

4. Doza Cafe

Aceasta cafenea minuscula, dar poate, este fondata de Alex Raduca si Alex Frosin, doi fosti marinari a caror dragoste pentru cafeaua de specialitate a venit din calatoriile lor. Ei folosesc celebra cafea Caffeination din Anvers pentru toate preparatele lor si chiar au castigat premiul Campionului Roman Aeropress 2018.

5. Doua minute

Cu doua locatii in oras, Two Minutes este un loc ideal pentru iubitorii de cafea sa vina sa se alimenteze. Isi iau toate boabele de la prajitorii din Barcelona Right Side Coffee, care lucreaza indeaproape cu fermierii pentru aprovizionarea durabila cu cafea.

Sunt mereu in cautarea unor creatii noi si interesante de cafea, asa ca fii cu ochii pe meniu pentru cele mai recente tendinte in materie de cafea.

6. Coftale 

Vibe-ul retro de la Coftale si boabele de la prajitorii de cafea locali, inclusiv Origo, Papa Jacques si Guido, il fac o cafenea de vizitat obligatoriu in Bucuresti.

Exista toate-lucrurile-java la care ai putea visa vreodata: espresso, V60, cafea cu sifon, preparat la rece sau Aeropress. Comandati cafeaua de specialitate cu Baileys si Jagermeister daca aveti nevoie de o bautura serioasa.

7. Origo 

Deschis in 2013, Origio a fost prima cafenea de specialitate de pe scena si a inspirat foarte mult multi nou-veniti. Isi prajesc toate boabele pe un Loring Smart Roaster si au niste amestecuri excelente de espresso de o singura origine.

Cafeneaua in sine are o terasa incantatoare cu locuri afara  si  se transforma intr-un cocktail bar de tip boutique odata ce se lasa intunericul.