Cele mai bune actiuni de marketing sunt intotdeauna cele care nu sunt observate. Cheia este ca sunt subtile si ca o mare parte a publicului nici nu isi da seama. Inbound marketing este o strategie de marketing care urmareste sa atraga clienti potentiali pe un site web, in ​​loc sa faca publicitate produselor dvs. extern. Ideea este ca publicul sa se familiarizeze cu marca si cu produsul sau serviciul, facand o impresie buna. Din acest motiv, in aceasta postare va oferim cateva exemple de tehnici de Inbound Marketing.

Cele mai bune exemple de tehnici de Inbound Marketing

Inbound Marketing va permite sa construiti incredere cu potentialii clienti care si-au aratat interesul pentru un produs sau serviciu. Acest lucru este important mai ales daca ciclul de vanzari al afacerii este relativ lung. Daca publicul dvs. isi petrece de obicei timpul cercetand diferite oferte pentru a evalua avantajele si dezavantajele fiecareia, trebuie sa construiti cunoasterea marcii si increderea.

Chiar daca pretul dvs. este corect si competitiv, clientii potentiali ar putea dori sa se asigure ca il contrasteaza cu concurentii dvs. si sa invete cat de mult pot inainte de a face o achizitie. Pentru a face acest lucru, trebuie sa cultivi un brand pe care consumatorii nu numai ca il recunosc, dar sa stie ca pot apela atunci cand au nevoie de raspunsuri.

Imaginati-va ca petrec luni de zile cercetand pentru a lua decizia de a cumpara un produs. Ce produs crezi ca vor cumpara? Cel pe care l-au vazut intr-un anunt pe feedul lor de retele sociale sau marca de la care au primit multe informatii valoroase si cele mai bune practici?

Blog

Un blog este un instrument bun pentru a genera trafic pe site-ul companiei tale. Acesta trebuie sa aiba scopul de a adauga valoare utilizatorilor si de a le imbunatati experienta, desi este foarte important atunci cand vine vorba de lucrul la pozitionarea SEO a unui site web si de a avea suficient continut pentru a realiza campanii bune de email marketing si pentru a-l distribui pe retelele de socializare.

Cu o strategie bine definita si studiind cuvintele cheie legate de sectorul tau de activitate, vei putea genera trafic valoros. In plus, daca ai un blog, vei impulsiona pozitionarea SEO a site-ului tau, vei genera noi lead-uri calificate si vei atrage potentiali clienti si vei creste reputatia si notorietatea online a brandului. Pentru a face acest lucru, trebuie sa publicati dinamic si sa obtineti link-uri de la alte pagini sau retele, astfel incat Google sa va vada ca o referinta.

Potrivit multinationalei tehnologice Hubspot, marketerii care folosesc bloguri au sanse de aproximativ treisprezece ori mai mari sa obtina un ROI pozitiv. In plus, indica, de asemenea, ca cei care publica continut de cel putin saisprezece ori pe luna genereaza de 3,5 ori mai mult trafic pe site si de 4,5 ori mai multi clienti potentiali in comparatie cu companiile care nu isi actualizeaza blogurile.

Pozitionarea web in motoarele de cautare

O pozitionare buna in motorul de cautare va face ca restul tehnicilor sa fie mai eficiente. SEO este un set de practici care pot si ar trebui sa fie folosite pentru a oferi vizibilitate continutului pe paginile cu rezultate ale motorului de cautare. S-ar putea sa fi realizat un podcast sau o carte electronica foarte interesanta si bine lucrata, dar daca Google nu o clasifica pentru tine, nimeni nu o va gasi.

La nivel macro, inseamna crearea de continut de calitate, care este orientat catre oameni care sunt cu adevarat interesati si le rezolva o problema. La nivel micro, inseamna optimizarea continutului pentru anumite cuvinte cheie si asigurarea faptului ca este considerat relevant.

Pe de alta parte, trebuie sa tinem cont si de Offsite SEO, care este cel care acopera toate lucrurile care au loc in afara paginii web. Practic, scopul acestui lucru este de a obtine link-uri de la alte site-uri web de renume catre continutul tau. Pentru motoarele de cautare, fiecare link indica faptul ca continutul tau este bun si merita sa urce in clasamentul organic.

Infografice

A face o persoana sa citeasca mai multe pagini de continut scris este practic imposibil astazi. Trebuie sa te pui in mintea consumatorului si sa intelegi cum gandesc. Uneori, utilizatorii au nevoie doar de o prezentare rapida a datelor pe care le cauta. Din acest motiv, un alt exemplu de Inbound Marketing este infografica . In ultimii ani, infograficele au devenit una dintre cele mai utilizate resurse in Inbound Marketing. Ele se bazeaza pe caracterul sau vizual si pe povestirea sa.

Scopul crearii unui infografic este de a prezenta informatiile pe care le dorim intr-un mod usor de inteles si vizual, dar nu tot continutul are sens sa facem acest lucru. Sunt atat de multe infografice astazi incat este greu sa gasesti una cu adevarat interesanta si care sa fie comunicata corect, care sa se inteleaga. In spatele fiecarui continut bine lucrat trebuie sa fie multa munca in spatele lui si fiecare detaliu trebuie ingrijit minim.

Studii si carti albe

Scopul studiilor si al documentelor albe depinde de cine intrebati, precum si de industria in care va aflati si de obiectivele pe care le urmariti. In general, putem defini acest punct ca piese de continut educational, cu cercetari profunde in spate, care au un ton mai formal decat postarile de blog.

Acei clienti potentiali care sunt interesati de subiectele studiilor sau de cartile dumneavoastra albe vor descarca documentul asteptand rigoare informativa, profunzime, originalitate si valoare intr-o prezentare cu un design atent. Dupa ce acesti utilizatori au descarcat studiul dvs., le puteti folosi e-mailul pentru a realiza campanii de marketing prin e-mail si a lucra la conversia lor. Acestea sunt de obicei gratuite si sunt schimbate cu informatii de contact.

Videoclipuri

Un alt exemplu de Inbound Marketing sunt videoclipurile. Continutul pe care il puteti preda intr-un videoclip este mult mai larg decat cel scris. Consumul video continua sa creasca. Este foarte atractiv si, cel mai important, este inca eficient. Este ceea ce utilizatorii Facebook si Instagram doresc sa vada in feedul lor si iti aduce brandul la viata. Daca am comentat anterior ca atunci cand faci continut scris, cu cat este mai lung, cu atat iti ofera mai riguros, cu cat videoclipul este mai scurt, cu atat este mai util. Exista exceptii, ca in orice, dar utilizatorii retelelor sociale nu sunt de obicei interesati de videoclipurile care dureaza mai mult de unul sau doua minute.

De fapt, videoclipul poate fi folosit chiar si pentru a reutiliza continutul intr-un format mai digerabil. Daca un potential consumator nu a avut timp sa mearga la un seminar, probabil ca puteti petrece doua minute uitandu-va la Linkedin pentru a obtine ideile principale. Este adevarat ca, pentru a obtine conversii, este de preferat sa participati la seminar si sa completati un formular, dar videoclipurile va ajuta sa va construiti o reputatie.

Webinare si seminarii

Un webinar este un seminar online. Continutul este prezentat intr-un stil de prelegere unui public web dedicat, iar continutul este educational si practic. Un webinar poate fi un videoclip al unui expert pe un subiect care va invata ceva despre acesta. Cele mai multe dintre ele sunt integrate intr-o strategie Inbound, asa ca de obicei se ocupa de modul de utilizare a unui program sau instrument digital, de utilizarea sau beneficiile unui anumit produs sau strategie. Sunt aproape intotdeauna liberi, deoarece obiectivul lor este atragerea potentialelor si a clientilor potentiali.

Este unul dintre continuturile care poate provoca cel mai mult angajament in randul publicului, deoarece propunerea sa de valoare este mai mare decat alte tipuri de continut gratuit. Ele sunt de obicei predate printr-un serviciu sau program online care va permite sa transmiteti videoclipuri sau ecranul unui computer in direct altora. Ele sunt de obicei inregistrate si apoi incarcate pe YouTube.

Podcast

Ultimul dintre exemplele de Inbound Marketing este podcastul. Podcasturile au devenit foarte la moda in ultimii ani. Sunt piese audio cu o periodicitate definita care pot fi descarcate de pe Internet. Este un tip de continut dar cu alt format, un audio digital care poate combina vocea, muzica si efectele sonore si care este prezentat de obicei in format mp3 sau wab.

In general, podcast-urile sunt de obicei gazduite pe un site web de unde utilizatorii le pot descarca sau reda live. Acesta poate vorbi despre stiri, tutoriale, continut umoristic, educational, interviuri etc. In plus, unul dintre cele mai mari avantaje este ca nu necesita o investitie mare, deoarece un sistem de inregistrare digital de baza este suficient.