Un lucru a devenit clar în anul 2022: suntem gata să ne machiem din nou. Anul acesta chiar dacă ai un job videochat sau pur și simplu te pregătești pentru o întâlnire cu prietenele, ar fi bine să te pui la punct cu cele mai noi tendințe în domeniul make-up-ului ca să fii mereu bine pregătită pentru orice ocazie.

Hai să explorăm mai departe look-urile care au captat atenția tuturor anul acesta și pe care ai putea să le copiezi și tu dacă crezi că ți se potrivesc sau dacă vrei să experimentezi.

Trendurile anului 2022 în materie de machiaj

#1 Sprâncene laminate

Abține-te și nu îți pensa încă sprâncenele chiar dacă o bună parte din trendurile anilor 90 s-au întors în forță și sunt aici ca să rămână. În loc să-ți transformi din nou sprâncenele într-o liniuță subțire cum făceai probabil în adolescență, mai bine încearcă să le laminezi așa cum face și starul Simon Ashley din producția Bridgerton.

Dacă nu vrei să investești într-un tratament de laminare, atunci poți să folosești un gel incolor pentru un efect similar, dar temporar.

#2 Obraji sărutați de soare

Promovăm cu orice ocazie promovarea produselor cu factor de protecție împotriva razelor UV, dar asta nu înseamnă că nu ne dăm în vânt după acest trend spectaculos pe care îl recomandăm tuturor femeilor care doresc să se pună la punct cu tot ce înseamnă modă, mai ales că nu trebuie neapărat să-ți expui obrăjorii la soare pentru a obține acest look, ci doar trebuie să imiți efectul folosind un blush roz sau roșu, în funcție de ceea ce ți se potrivește mai bine. Ai putea încerca să pudrezi puțin produs și pe năsuc sau tâmple pentru că s-ar putea să-ți stea excelent.

#3 Buze acadele

Culorile puternice au ajuns din nou în lumina reflectoarelor. Le poți purta pe buze, pe haine sau oriunde altundeva îți place și te simți confortabil. Investește într-un ruj cu tentă portocalie dacă ai pielea măslinie sau unul cu tentă roz dacă ai tenul alb ca zăpada. Iar ca să nu dai greș atunci când alegi aceste produse, gândește-te la acadele, la jeleuri sau la orice alte bunătăți bune și colorate pentru că asta se poartă pe buze anul acesta.

#4 Ten perfect curat

Când ai citit acest subtitlu probabil te-ai întrebat: a fost vreodată considerat un lucru demodat tenul perfect curat și fără imperfecțiuni? Bineînțeles că nu, dar anul acesta lucrurile s-au complicat chiar și mai mult pentru femeile care nu s-au născut cu o piele de porțelan. Din fericire, există o mulțime de lucruri pe care le poți face ca să îmbunătățești aspectul tenului tău. Tehnologia a evoluat mult în acest sens și acum există o mulțime de tratamente pentru care poți opta pentru a scăpa de pete, acnee sau chiar alunițe. Iar dacă urmează să participi la un eveniment important sau să te întâlnești cu cineva și nu ai timp să investești în proceduri complicate, poți să trișezi și să folosești un fond de ten cu mare putere de acoperire.

#5 Sclipici, sclipici, sclipici peste tot

Care este legătura dintre femei și sclipici? De ce sunt toate femeile atât de obsedate de sclipici? Încă din copilărie ne place sclipiciul și o posibilă explicație a acestei pasiuni ar putea fi faptul că majoritatea dintre noi visează să ajungă celebrități, să danseze scăldate în mii de lumini colorate, să poarte haine în care pur și simplu să strălucească. Iar odată ce ai devenit adult, este mult mai simplu să te transformi într-o regină, mai ales dacă investești într-un arsenal de produse de machiaj cu mult mult mult sclipici. Mai ales dacă obișnuiești să petreci mult timp în fața camerelor foto sau celor web, ai nevoie măcar de un fard cu sclipici de care să abuzezi ori de câte ori îți dorești să obții un look festiv.

Care din toate aceste trenduri îți place cel mai mult și pe care îți vei încerca de acum înainte?