Ti se pare ca stai prea mult pe Facebook, Instagram sau Twitter? Daca ti se intampla si tie sa adormi cu telefonul in mana si sa te trezesti cu el, in loc de cafea, inseamna ca trebuie sa incepi sa schimbi ceva. Iata care sunt semnele ce iti vor spune adevarul.

1. Faci diverse ”aranjamente”, special ca sa le pozezi si sa le pui pe Instagram

Sigur, nu te trezesti dimineata ca sa pui un plan de bataie pentru Instagram sau pentru Facebook – OK, daca faci asta, atunci clar ai o problema grava. Insa daca iti gandesti meniul zilnic in functie de cum arata aceste mancaruri pe Instagram, este o mare pierdere de timp. Aminteste-ti ca exacerbarea aceasta a ceea ce vrei sa arati vs. ceea ce esti poate fi extrem de daunatoare pentru psihicul tau.

2. Postezi pe Facebook fiecare detaliu despre ceea ce faci

Nu sunt deloc interesanti care scriu pe Facebook despre fiecare lucru pe care il fac: ”merg in vizita la bunici – feeling excited”. Efectul va fi sa pari dornica de atentie – pentru ca, sa fim seriosi, in afara de cel mult 5 persoane, nu e nimeni interesat de vizita ta la bunici. Asa ca, daca simti ca ai tendinta sa postezi fiecare lucru pe care il faci, gandeste-te de doua ori inainte.

3. Stii prea multe despre prietenii tai de pe Facebook

Daca nu iti scapa nicio informatie despre relatiile amoroase, problemele de la serviciu sau concediile prietenilor tai de pe Facebook, este clar ca ai petrecut mult prea mult timp pe news feed. Pentru ca, daca te-ai uita punctual pe facebook, nu ai putea observa fiecare lucru ce tine de oameni cu care, de fapt, tu nu prea ai tangenta. O fosta colega de generala s-a maritat, a fost in luna de miere in Bahamas si acum a primit o pereche noua de cercei? Cui ii pasa? Probabil ca nici tie, iar faptul ca informatia a ajuns la tine inseamna ca te-ai plictisit atat de tare, incat nu iti mai scapa nimic de pe Facebook.

4. Te intristezi dupa ce vezi ce posteaza toata lumea

E posibil ca, de multe ori, sa te simti trista, vazand cum toata lumea are vieti de succes, un job stabil, o iubire ca in filme si bani pentru orice calatorie. Dar asta nu inseamna ca tu esti mai prejos. Nu uita, oamenii posteaza, in general, cele mai imprtante lucruri pentru ei – si, implicit, acelea cu care ar vrea sa se mandreasca. Asta nu inseamna ca sunt mai buni ca tine.

5. Esti anxioasa atunci cand nu ai telefonul langa tine sau cand nu ai acces la Internet

Sa recunoastem. Acum 10 sau 15 ani, nimeni nu era dependent de telefon sau de Internet. Daca astazi ramai timp de o ora fara baterie sau fara Internet, este foarte posibil sa te sperii. Asta inseamna ca ai inceput sa dezvolti o dependenta, care nu poate fi deloc sanatoasa. Trage aer in piept, plimba-te, vorbeste cu oamenii din jurul tau si convinge-te ca poti supravietui si fara tehnologie!