Timisoara iese in evidenta in istoria recenta a Romaniei pentru ca acolo a inceput revolutia care a reusit sa-l rastoarne pe dictatorul Ceausescu in 1989, dupa cum vedeti acum cativa ani. Fara indoiala, aceasta tara a suferit mult in timpul dictaturii si exista inca consecinte, dar romanii sunt oameni duri si foarte pozitivi, care incetul cu incetul reusesc sa scoata tot ce este mai bun din tara lor.

Se afla in vestul Romaniei si foarte aproape de granita cu Ungaria si Serbia in regiunea Banat . Ca si in alte regiuni ale tarii, care se invecineaza, are un amestec cultural foarte interesant, atat in ​​oamenii sai, cat si in arhitectura sau gastronomia sa. 

Plimbarea prin centrul sau istoric este o placere, cu strazi pline de viata, si cele mai frumoase femei singure Timisoara; o atmosfera buna. M-a frapat numarul de locuri precum restaurante, cafenele si magazine care existau si, mai presus de toate, cat de bine conservat este centrul sau istoric. Privit de sus este aproape circular.

Ce sa vezi la Timisoara

Lucrul bun al acestui oras este ca mergand mergeti in toate locurile interesante. Cele mai importante monumente si piete sunt foarte apropiate unele de altele si este o placere sa va plimbati pe strazi. Exista, de asemenea, mai multe tramvaie care va vor duce dintr-un loc in altul.

Catedrala Ortodoxa Timisoara

Merita sa vizitati Catedrala Ortodoxa din Timisoara, cunoscuta si sub numele de Catedrala Mitropolitana. Catedrala a fost conceputa la inceputul secolului al XX-lea ca un mare lacas de cult ortodox. Dimensiunile cladirii se datoreaza faptului ca pe parcursul celor aproape doua secole de conducere austriaca Biserica Ortodoxa fusese exclusa in favoarea religiei catolice profesata de Casa Austriei, deci a fost necesar sa se reinvie pozitia Bisericii Ortodoxe.

Stilul arhitectural al Catedralei Mitropolitane combina traditia religioasa romaneasca cu traditia bizantino-moldoveneasca. La exterior, pe langa dimensiunile sale, ies in evidenta cele 11 turnuri ale sale, decorate cu o frumoasa combinatie de dale verzi si galbene. Nu ratati nici interiorul sau decorat generos si mare.

Plimbare de-a lungul raului Begej

In spatele catedralei se afla parcul catedralei pe care il putem traversa pana cand ajungem pe malurile raului Begej sau Bega. Cele doua maluri ale Bega sunt ideale pentru plimbari lungi de-a lungul unora dintre principalele parcuri din oras.

Rose Park, cel mai frumos parc din Timisoara

Continuam plimbarea de langa ea pana la Parcul Rozelor sau Parque de las Rosas, cel mai bine ingrijit parc si as spune ca este cel mai frumos din Timisoara. Trebuie spus ca am avut o zi frumoasa care a facut parcul sa para idilic. Contrastul dintre pergolele albe, numeroasele rozuri si cerul albastru i-au dat o nota magica, desi imi imaginez ca in alta perioada a anului va fi mai putin izbitoare.

Piata Victorieie

Piata Victorei este un simbol in Romania. Foarte aproape de aici, au inceput in 1989 proteste impotriva dictatorului Ceausescu care au reusit sa-l rastoarne. In unele cladiri se mai pot vedea gaurile de glont din confruntarile cu politia. In fata catedralei se afla un monument in cinstea tuturor victimelor.

Aceasta piata este centrul orasului si este intotdeauna plina de oameni care merg si pe terasele sale. La un capat al pietei veti vedea Catedrala Mitropolitana Ortodoxa Romana construita in 1936. Va recomand sa o vizitati, deoarece este spectaculoasa in interior. In spatele Catedralei aveti o intreaga zona verde cu zone de gradina pentru a va plimba care se alatura zonei raului Begej. 

Piata Unirii

Piata Uniri este considerata una dintre cele mai frumoase din intreaga tara. Este inconjurata de cladiri baroce foarte colorate si bine conservate, printre care puteti vizita Catedrala Romano-Catolica si Biserica Ortodoxa Sarba, muzeul de arta, palatul episcopal sau pitoreasca cladire Casa Bruck in stil Art Nouveau.

Aceasta piata este perfecta pentru a va bucura de terasele sale si pentru a va odihni o vreme. Strazile din jur, in directia Plaza Victoria, sunt pline de magazine si locuri de divertisment.

Parcul Trandafirilor – Timisoara

Din Parcul Trandafirilor luam strada larga Michelangelo care ne va duce inapoi la Cetate.

Pentru a finaliza vizita, puteti merge la bastionul Maria Teresa, unde puteti vedea ramasitele vechii cetati sau puteti vizita unul dintre muzeele orasului. Pe langa Muzeul de Arta situat in Piata Unirii, puteti vizita Muzeul Revolutiei. Se spune ca este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat din Romania daca doriti sa aflati despre cea mai recenta istorie a tarii.

In sfarsit, daca aveti mai mult timp in oras, va sfatuim sa vizitati maiestuosul castel din Hunedoara. De obicei este uitat pe multe dintre traseele prin tara, dar pentru noi este cel mai spectaculos castel din Romania.