Bazele de date ale marilor companii au reprezentat dintotdeuana tintele preferate ale hackerilor de pretutindeni. Un lucru mai putin stiut este acela ca hackerii nu sunt interesati de datele acestor companii sau sa le stearga website-urile. Din contra, ei vizeaza serverul lor pentru a trimite spam-uri sau alte fisiere cu caracter mai ilegal. Te poti proteja de aceste atacuri daca apelezi la solutii inteligente de securitate furnizate de diverse companii furnizoare de servicii de gazduire web, similar cu https://www.thc.ro/.

Iata care sunt principalele motive pentru care un hacker poate atenta la securitatea site-ului tau si cum poate face profit de pe urma acestuia.

1. Resursele furnizate de servele tale

In cele mai multe cazuri, un hacker nu este interesat de informatiile stocate de propriul tau website ci mai degraba de resursele ascunse in spatele acestuia. Aici vorbim despre resursele serverului pe care sunt stocate tot setul de fisiere ale website-ului. Motivul pentru care hackerii tintesc aceste resurse este unul simplu: o data conectati la sistem se pot folosi de datele tale de autentificare pentru a realiza taskuri in numele tau.

2. Spam

Totodata, resursele serverului pot constitui un potential major pentru a trimite extrem de multe spam-uri. Cu totii ne-am lovit de aceste mailuri la un moment dat. Avantajul spam-urilor este acela ca pot fi trimise de pe serverul unde se afla website-ul tau fara a putea fi descoperita persoana care le-a trimis efectiv.

Este recomandat sa eviti deschiderea mailurilor suspicioase si sa le stergi cat mai repede posibil. Aceste spam-uri constituie un risc extrem de mare pentru companiile de hosting. In cazul in care un hacker trimite un numar considerabil de spam-uri de pe IP-ul serverului cu pricina, risca ca serverul sa fie considerat spam, compania ajungand sa plateasca bani buni pentru a scapa de aceasta problema.

3. Virusi

Website-ul este mediul perfect pentru a stoca virusi. Nici nu realizezi ca poti descarca un virus accesand o anumita pagina web. Iar virusul, o data ajuns in sistem, poate cripta informatiile tale.

Indiferent care este scopul unui atac din partea hackerilor, trebuie sa te asiguri ca website-ul tau este permanent in siguranta . Mai jos ai cateva sfaturi care te pot ajuta sa iti imbunatatesti nivelul de securitate al website-ului tau:

1. Actualizeaza mereu software-ul

Un element important care te poate proteja in fata atacurilor cibernetice este actualizeaza constanta a software-ului. Utilizand o versiunea mai veche, ii facilitezi hackerului patrunderea in baza de date website-ul prezinta anumite erori care au fost rezolvate in versiunea actuala a software-ului. In situatia in care colaborezi cu o companie specializata in gazduire web, nu trebuie sa iti faci griji de siguranta datelor deoarece specialistii acesteia se ocupa de acest aspect.

2. Intareste siguranta la birou

De regula, computerele de la birou sunt o reala poarta de acces pentru hackerii dornici sa potrunda in baza de date a companiei sau direct in server. Tocmai din acest motiv, trebuie sa urmezi cativa pasi simpli. In primul rand, schimba toate parolele la un interval regulat de timp. Niciodata nu nota parolele pe hartie sau in anumite documente Word, de exemplu. In plus, ai grija ca fiecare desktop sau laptop sa aiba instalat un antivirus cu licenta.

3. Acorda atentie mesajelor de eroare

Este util sa personalizezi acele mesaje care semnaleaza o eroare. Astfel, ai control asupra informatiilor care sunt afisate in momentele cand apare o eroare. In principiu, mesajul trebuie sa fie scurt si sa informeze utilizatorul despre ceea ce a gresit.

4. Utilizeaza SSL

Specialistii recomanda utilizarea unui protocol criptat SSL care permite transferul in siguranta a datelor clientilor din site direct in baza de date. Atunci cand transferul nu se realizeaza asa, hackerii au acces la conturile clientilor si la datele personale ale acestora.