Publicitatea PPC sau Pay Per Click este o formă de marketing pe internet pe care numeroase companii sau agenții de publicitate specializate o folosesc pentru a posta anunțuri plătite,ori câte ori utilizatorii fac clic pe aceste reclame.

Aceste campanii PPC sunt fără îndoială modalități eficiente de a crește traficul și vizibilitatea pentru afacerea ta. 

Având în vedere că anunțurile grafice costă adesea mai mult decât alte metode de publicitate online, publicitatea ppc este o metodă accesibilă, pentru afacerile care doresc ca anunțul lor să fie relevant și să  contribuie la promovarea afacerii lor. În plus, utilizând campanii Google Adwords, vei spori șansele de conversie ale vizitatorilor în clienți direct interesați care cumpără în final produsele sau serviciile oferite de afacerea ta.

Ce tipuri de campanii PPC poți utiliza?

Campaniile Google Adwords, sau, mai nou, Google Ads, sunt poate cele mai populare forme de publicitate cu plata per clic. Gândește-te că peste 95% din rezultatele căutate pe internet aparțin motorului de căutare Google  și vei înțelege de ce Google Ads reprezintă cea mai des întâlnită formă de campanie ppc.

Facebook oferă, de asemenea, o platformă de publicitate pentru branduri și specialiștii în marketing pentru a ajunge la publicul țintă pe această rețea de socializare. În plus față de anunțurile sale bazate pe text, se pot folosi anunțuri vizuale ppc, care au impact mai mare decât reclamele bazate doar pe cuvinte.

Agențiile ppc specializate folosesc și campanii de retargeting pentru a transforma potențialii clienți în clienți reali. Retargetingul este o modalitate excelentă de a atrage din nou atenția publicului tău și ajută la consolidarea brandului.

Costuri optimizate conform bugetului tău:

Rețelele de socializare  oferă opțiunea de a seta un buget, astfel încât campania ppc să nu îl depășească. De exemplu, poți configura campania ppc cu 100 USD pe zi ca limită superioară pentru cheltuieli. După ce această sumă este cheltuită pentru reclame, campania se va opri automat până când vei depune mai mulți bani.

Elemente importante ale unei campanii PPC:

Publicitatea PPC oferă mai mult decât îți poși imagina pentru afacerea ta. Spcialiștii în marketing ppc sau Google Ads cunosc cele mai importante elemente ale unei campanii PPC, de care e bine să fii conștient:

  • Natura campaniei – Este un elemment esențial, de care trebuie să ții cont. De exemplu, campania ppc se bazează pe sărbătorile de Crăciun? Sau este o anumită ocazie, o promoție?
  • Grup de anunțuri – Grupul tău de anunțuri este containerul pentru cuvinte cheie în motoarele de căutare și publicitatea PPC. Fără un grup de anunțuri, nu poți crea o campanie și nu poți viza anumite obiective  în mod specific.
  • Cuvinte cheie – Google utilizează relevanța cuvintelor cheie pentru plasarea anunțului. Acest element îmbunătățește ratele de conversie oferindu-le vizitatorilor informația căutată mai rapid și mai ușor. Trebuie să iei în considerare alegerea celor mai bune fraze, care reprezintă ideal afacerea ta.
  • Text publicitar – Pentru ca un anunț să aibă succes, redactarea ingenioasă, captivantă și corectă trebuie să-i îndemne pe cititori să facă clic pe anunț. 

Pagina de destinație, sau landing page – Pagina de destinație este crucială pentru a maximiza șansa de a converti un utilizator. Ar trebui să fie un element relevant pentru afacerea ta și să ofere valoare publicului tău țintă, iar clienții să se simtă mulțumiți de experiența lor.

A incepe o promovare ppc pentru afacerea ta în mod direct, fără îndrumare profesionistă, este ca și cum ai merge la o vânătoare de comori fiind legat la ochi. Există șanse să irosești babni pe campanii ineficiente și timp valoros, atunci când te aventurezi în publicitatea online fără ajutorul unei echipe experimentate.

Cu siguranță afacerea ta are nevoie de o agenție de marketing online care să te ajute să găsești cea mai bună modalitate de publicitate ppc.  Înainte de orice demers, o analiză competitivă este importantă pentru a ști cum trebuie construite campaniile Google Ads.